herşeyden önce acemiliğimi mağzur görün.yeni teknik terim ve kamış çeşitliliği konusunda biraz konulara uzağım. elimde remixon marka teleskopik türden 3,00mt kamış var. göl balıkçılığında sazan avında şikayetim yok.zil takıp balıkları kolayca oynatıyorum ama kıyıdan deniz balıkçılığında sitede okuduğum birçok yazıda bunların kamış olarak biraz daha sağır olduğunu öğrendim.küçük vuruşları belkide en önemli vuruşları kaçırıyor olabilirim. geçen ay inciraltında olta atarken orada balık tutan bir abimiz,bana,kamışın uç kısmının fazla esnek olmadığını,atış mesafesinin hem daha kısa hemde vuruşları daha az hissedeceğimi,ucu değiştirmemi söyledi. burada bir av bayiinde dün 2 çeşit uç buldum(15TL),ortalama boyları 80cm gibi,bayii bana kendi kamışıma göre kesebileceğimi,ama misina geçen halka aparatlarının biraz modifiye ederek bu uca takabileceğimi söyledi.modifiye işi kolay orasını yaparım.hem bu bahsettiğim uçlar içi dolu,benim kamışın içi boş. bu uğraşı boşa gidermi,esnek uç olması içi dolu olması gerçektende fayda sağlarmı? elimde 2. bir kamış daha var.2 parçalı çok esnek ve sağlam 1,65cm uzunluğunda.tekneden avda çok iyi iş görüyor.bu kamışı kıyıdan avda kullandığımda gerçektende çok küçük vuruşları bile hissediyorum,ama boy kısa olduğundan uzağa atamam. ne yapayım,bahsettiğim modifiye mi? yoksa başka kamışmı alayım?
Kamışlarda, uzunluk, ağırlık, denge ve hassasiyet unsurları bir arada gözetilerek üretim yapılmaktadır. Bu yüzden teleskobik ve parçalı kamışlarda kendi orjinal parçaları dışında modifiye ile pek verim alamazsınız. Ayrıca kamışların av türüne göre hatta, artık balık türüne görede kamışlar üretildiğine göre modifiye kamış randıman vermeyebilir. Uzun atışlar için surf, sahte, kaşık gibi uygulamalar için spin, tekne için özel üretilmiş kamışlar (ki bunlarında jigging, trolling, çıkrık kamışı gibi ayrı ve çeşitli versiyonları olabiliyor) kullanılmaktadır. Genel kullanım için üretilmiş bir kamışa uzağa atmak için surf uç ile modifiye yaptığımızda orjinal surf kamış gibi olmaz.
Kamış ucunun sert olması nispeten ağır kurşun için avantajdır, daha uzağa kurşunu düşürebilirsin, Yine sert uç ile çok vuruş kaçırırsın... Dolgu uş istanbul boğazda yaygın olarak kullanılır, Mecburen kullanılır, sağolsun ithalatçı firmalarımızın çoğu yedek uç getirmez onun yerine bol miktarda dolgu uç getirirler, geneldede surf kamışlarda çokçana kullanırlar. Sizin ihtiyacınıca uygun uç bulmak çok kolay, uygulamayıda kendiniz yaparsanız daha uygun olur. uç seçerkende özellikle hafif kurşunla av yapıyorsanız esnek olanı seçmeniz lazım.
Bana dolgu uçların 15TL lik fiyatı fazla geldi. Eğer her balıkçıda gördüğümüz dolgu uçlardan bahsediyorsak bunların fiyatları çok daha uygun olmalı. Kararınız modifiye etmek yönünde olursa başka yerlerden de fiyat alın ve sorun derim..
Mehmet abi sağolasın. farklı uç kombinasyonları araştırayım,eğerki aynı kamışa istenildiğinde ince-dolgu,istenildiğinde kalın içi boş kamış takabilme olanağı sağlayabilirsem,hemsinden daha muhteşem olur. kıyıdan yapılan deniz avcılığında benim gibi amatörler için çok uzağa atabilmek biraz şans,biraz da zor iş gibi görünüyor.bu yüzden genelde daha küçük balık avlamak nasip oluyor.bu yüzden ince sorf kamış ucu benim daha çok işime yarayacak.gölde tatlı su avı yapmak istediğimde de 100-150gr ağırlıklı sazan-yayın takımında sert ucu seçmek çok güzel olacak. maksat aynı zamanda da arabada daha az yer kaplamak. @poin.shop 15TL liste fiyatı.bayi arkadaşım. ama bizim buralarda başkada alternatif bulabileceğimi sanmıyorum. ''kuzunun olmadığı yerde keçi abdurrahman çelebi'' misali. biraz sonra gidip bahsi geçen ucu alayım.modifiye işleminide nasipse fotoğraflamak sizlerle paylaşmak istiyorum. kalın sağlıcakla..
uğur kardeşim kamışın ucunu değiştirirken dikkat edeceğin bir husus var bunlar birbirlerine uygun koniklikte birbirlerini sıkar şayet ucun konikliği alttaki uca uygun olmassa sadece ucundan 1cm lik bir yerin tuttuğunu farzedersek belli bir kullanımdan sonra alttaki ucunda çatladığını ve kırıldığını göreceksin onun için konikliklerinin birbirine uygun olmasına dikkat et
merak ettim!! Kamislara esnek uc demissiniz, merak ettim!!!!!!, bazi kamislar var orjinal olarak onlarin 3 tane degisebilen uclari vardir!! ama yazilardan anladigim o benim düsündügüm uclari degisebilen kamislardan degil. Merakmimi mazur görün , bana o kamis ucunun resmini koyabilirmisiniz , normal kamis ve o ucun resimlerle izahini bir arkadas yapabilir mi?? Hem normal bir kamis , spesial olmayan 15 TL ye zaten alabilirsiniz!!!!