Kamışı aldım sıra makinada

Konu, 'Kamışlar' kısmında narada tarafından paylaşıldı.

1. narada

narada taylan

Merhaba arkadaşlar önerileriniz ve araştırmalarım doğrultusunda bu gün teleskopik spin kamış siparişini verdim. Sıra makinayı almaya geldi 1-2 ay sonrada anca makinayı alırım heralde :)
    kamış : shımano CATANA CX TELE SPIN 2,70 M 10-30g
    makina olarak okuma trio 30s düşünüyorum bütçeme en uygun makina bu shimano nun da spin makinaları var ama biraz tuzlu, spro passion 730 da alabilirim tam olarak karar vermedim ama okuma daha cazip geliyor sizin önerebileceğiniz spin makinalar varmı? ve kamışı kullanan arkadaşlar varsa kamış hakkında yorum yapabilirse sevinirim.

2. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

3. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina sa55, okuma Cedros 55
    En İyi Avı:
    En iyi av GERİ BIRAKILAN avdır.
    Taylan abi hayırlı olsun güzel avlarda kullanırsın inşallah. Kamışı kullanmadım ama su üstü sahtelerde aksiyon vermek için biraz yumuşak kaçtığını okumuştum gene forumda. Kullanan arkadaşlar ayrıntılı bilgi verecektir. Makine konusunda aklında bir kaç alternatif olsun diye bazı makineler söyliyim ama uygun fiyatlı bişey bakıyorsan kesinlikle ryobi ecusima 3000 derim fiyatına bakma niye düşük diye kesinlikle eş değer makinelerden daha kaliteli ve uygun fiyatlıdır. shimano catananın 2500 modelini kullanıyorum 3senedir bende makine eski mavi kasa olanlardan ve çok memnunum bazı yemli avlarda dahi kullanıyorum makineyi. Gönlünce bir takım kurman dileğiyle rastlege.....

http://www.avmarketi.com/asp/product/3168/RYOBI-ECUSIMA-3000Vi-MAKINE
    http://www.avmarketi.com/asp/product/19107/Shimano-Catana-3000-SFB-2XSSS-1-BB-Makine
    http://www.avmarketi.com/asp/product/9417/OKUMA-AVENGER-AV-30-MAKINE
    http://www.avmarketi.com/asp/product/19023/Shimano-Nexave-3000-SRC-3XSSS-1-BB-Makine
    http://www.avmarketi.com/asp/product/11140/OKUMA-FLAME-30-MAKINE

Cemil abide önce davranıp :) catana 2500ü önermiş :)

Son düzenleme: 26 Aralık 2011
  4. cemil sarihan

Emrah ta gayet güzel önerilerde bulunmuş ortak tercihimiz tam takım Catana :)

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
  6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    At-cek avinda malzeme ne kadar hafif olursa o kadar iyi. Shimano Nexave 2500 veya Catana 2500, olmazsa da Spro Passion 720 veya Abu Garcia Cardinal 172 gibi birsey olabilir mesela.

7. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
  8. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tercihinizi yaparken kamışın ağırlığını hesaba katarak yaparsanız daha iyi bir kombinasyon olur.

9. cemil sarihan

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing:

Yanlarına uzanma, git balık yakala ve raporla. :)

Gözümüz gönlümüz açılsın.

Seni uzun zamandır takip ediyorum. Espri anlayışın güzel.

Rapor açmanı bekliyorum; bak haberin olsun :D

11. narada

narada taylan

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. kamış bu gün elime geçti biraz inceleme fırsatı buldum ama henüz balığa gidip test edemedim ama en kısa zamanda test edip yorumlarımı yazacam. kamışa gelince shimano olması zaten bi ayrıcalık. internette 7 parça olarak gözüküyor son parça uzun tutulup gezer iki adet yüzük konulmuş ama kamış 5 barçalı , teleskopik olması ve kapalı uzunluğunun 70 cm olası taşıma kolaylığı sağlıyacaktır. Şimdilik sağlam ve çok hassas duruyor ucu çok ince ve çok hafif bir kamış turna ve alabalık için ideal duruyor ve çok esnek az önce eski motorlarımdan birini taktıp misinayı yüksek bi yere bağladım kamışa biraz yüklendiğimde nerdeyse u harfini alacaktı tabi balıkta test etmek lazım makina için kararsız kaldım kamış çok hafif makinayıda 250-260 gr arası düşünüyorum okuma trio 30s biraz ağır kalır gibi geliyor shimano ve ya spro passion düşünüyorum, muhtemelen spro passion 720 bence en uygun seçim olacaktır kamışta bütçeyi zorladım makinada biraz kısmam lazım :)