Herkeze selam. Benim kuzenime bir kamış aldık 3.5 mt teleskop kamış. 1 av yaptık kamışın en uç bölümü kapanmıyor. Zeytinyağı falan döktük kürdanla dibini temizledik falan ama bir türlü kapanmıyor. Sizce ne yapmalıyız? Şimdiden teşekkürler Bol bereketli avlar.
Kamış, bu avlar için olmazsa olmazlardandır. Problem kamışın ucunda ise durum vahimdir demek. Demlikte su kaynat ve sıkıştığı yere bolca kaynar su dökerek şansını bir dene. Sonrada '' Kamışım açılmıyor '' dersen karışmam.
ikinci halkayi çakmakla isit tepeden vur girer içine. halkaisitinca birakir zaten onu sa japonla geri yapistirirsin
Hic oynama, birak acik kalsin, elbet vardir bir hikmeti. Zorlayip kapatirsin, bir daha acilmaz, o zaman da dersin ki "hic oynamayaydim keske, simdi bununla nasil balik tutacam?!!". Kapanip da bir daha acilmayan kamistansa, acilip da bir daha kapanmayan kamis yegdir. Hic degilse tamamen acilip av yapilabilecek durumdadir.
arkadaşların dediği gibi bir anlıgına dış kısım ısınırsa genişleme yapar ve iç kısım aşagıya iner bilmeden çok çekip yüklendiysen sıkıştı.
Kaba kuvvetle bu iş olmaz, birde kibarca nazikçe dene. Gene kapanmıyorsa bırak öyle kalsın Bende bi kamışımın en ucundaki halkayı pateksle yapıştırayım derken hepten son bölümünü yapıştırdım. Halen tam kapanmaz.
Kamışın ucundaki porseleni çıkartıp,uç kısmına 502 damlatın,kalın bir 502 tabakası oluşsun,kuruduktan sonra bir tahta alın ( el oltası tahtası gibi ) kamışın alt kısmını düzgün bir zemine koyup,tahta ile uç kısmına vurun,vuruş esnasında parçayı düz vaziyette ve destekli tutun mutlaka, Rastgelsin.
Halil ne oldu olum teleskop hala öylemi vaziyet kapandımı Hay aksi daha bir avyapmışssınız halbuki şöyle gitseniz 4-5 ava mazallah hiç kapanmadan olduğu gibi elinizde getireceğe benzıyor napıyorsunuz balıkta iki ucundan kilitleyene kadar çektinizmi bunu;bakın işte sıcak su mu dökün sonucu bildir muakkak :laughing:
aynısı benimde başıma gelmişti. Lineaeffe 4206 15 kilo surfta. cengiz balıkçılıktan almıştım. gittim saolsunlar işleri arasında 2 dk da hallettiler ücrette almadılar.
Halil kapanmayan parçanın dibini zedelememek için bezle sar. Oradan pense ile tutup, sağa sola döndüre döndüre bastır, hallolur.