Merhabalar, Giresundan yazıyorum..gecenlerde kamışım kırıldı.. (kırılan kamış : Laser lenght: 3.5m sec.6 C.W. 80-160 gr) bu kamış oldukca iyiydi.yaklaşık olarak 6-7 yıl kullandım..ama ufak tepek balıklarda tabi.. Yeni bir kamış almalıyım ancak özellikle levrek at-cek için kullanacağım surf kamıs istiyorum.levrek dısında eşkina,istavrit,barbunya,zargana,ispari vb gibi balıklarda kullanacam...genelde avlak yerlerim liman içi,kayalık alanlar... Bütcem şimdilik 50 tl ancak belki arttırabilirm..fakat şöyle bir düşüncem var.acele etmek istemiyorum.kırılan kamışın aynısından bir tane alıp ufak balıklar için kullansam vede bunun dısında ayrı bi kamıs daha alıp bunuda levrek,eşkina gibi kafa darbesi sert olan balıkta kullansam daha iyi olur diye düşünüyorum.. benim için önemli olan para değil kamışın beni yarıda bırakmaması...dayanıklılığı yani...bunun için nasıl bir kamış tavsiye edersiniz ? tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum,şimdiden teşekkürler...
yok erdinc abi..yine aynı kamış fiyatına gelir..öyle olmaktansa bütün alırım daha iyi..hem geriye bişe kalmadıki..5 parcaydı sanırsam..geriye cok az bişe kaldı .gerisi denizde )
diğer forum sitelerinden vede yakın tanıdıklarımdan faydalanarak yeni bir kamış aldım.. umarım bu kamışı bilen arkadaşlar yorumunu esirgemezler... kamışın özellikleri : kamışın markası : oskar-5100 lenght:3.90m sections:4 action : 100-300g ( umarım atarı yazdıkları gibidir) biraz uzun ama umarım atışlarıma mani olmaz.. kamışta toplam 3 halka mevcut..en alt kısımdaki teleskopik halka diğerleri ise normal halka...oldukça hafif bir kamış... at çek için idel yani.. karbon kamış.. en alt kısımı ( sap kısmı ) sarılmış şekilde... tam olarak ne ile sarıldığını anlamadım..siyah lastik gibi bişeyler sarılmış..oldukca iyi bir şeye benziyor.. umarım beni yarıda bırakmaz..
GEçen gün benimde 3.90 m, 100 - 150 g atarlı kamışım çatladı. Çatlayan 10 cm kadar olan yeri kesip attım. Yüzükleri yeniden taktım oldu. Yani dfemek istediğim kamışınızın kaliteli olması gerekiyor. Öyle kafadan salma almamak lazım.
Tevfik merhaba, at-çek ve surf yöntemleri birbirine zıt disiplinlerdir, özellikle levrek avında. tam olarak nasıl bir yöntem kullanıyorsun?