Arkadaslar Almanya'nin bu sogunda avlanmaya kalkinca basima komik ama bir o kadar da can sikici bir olay gelmeye basladi. At cekte kamisin yukari halkadan baslayarak 2-3 atistan sonra 4-5 halkasi komple donuyor. Haliyle misina da atista zarar görüyor. Her atistan önce buz temizlemekse insanin canindan bezdiriyor..Ilk önce halkalarin icine yag sürmeyi düsündüm sonra performansa bir sekilde zarar veririm diye düsünerek vazgectim.. Bu konuda herhangi bir fikri ya da tecrübesi olan var mi?
uğur bende ali'ye katılmak durumundayım alimallah kamışın donması birşey değilde ya senin biryerlerin donarsa nicolur halin
Yağmur, sıcak, rüzgar, kar, gece, soğuk v.s. gibi durumlar onu engellemez ki. Bilakis o, her ayrı durumda bir başka amatörlük tecrübesi yaşayacağından dolayı mutlu olur. Bu tür değişkenlikleri bir nimet sayar. Uğurcuğum sizi anlıyorum, balıkçı adama evde otur demek, O’na “öl” demek gibidir. Buzları elle temizlemek yerine kamışı, avlağındaki suya sokup 5-10 sn kadar suyun içerisinde hafifçe çırpmayı da deneyebilirsiniz. selamlar.
Bence biraz antifriz al 10 atışta falan bir süngerle siliver sorun %90 çözülür. O da olmazda gres yağı sürersen -ki ben normalde de sürerim- kesin çözer. Yok o da olmadı duble kanyak dök arkasındaki delikten kamışa bak bakalım denize bile atlasa donmaz
Kullandığın misinayı bir parça vazelinli bez ile bir defa silersen , misina su taşımaz ne halkalar nede makine buz yapar . ( Denenmişdir)
kardeşim eline önce bir bez parcası al ve alkole batır oltana sür bakalım donsun da görelim neyi donuyor ben sivastayım donmanın ne oldugunu ben iyi bilrim
uğur soruna cevabı yeni buldum hemen sana haber vereyim dedim aşşağıdaki linkte donmayı ve karışmayı engelleyen bir ürün varmış http://www.cabelas.com/cabelas/en/t...parentType=index&indexId=cat600395&hasJS=true
aytekin kardeş sen de cabelas'çısın öyle mi? denenmiş yöntem olarak donmanın önüne geçmek için en pratik ucuz yöntem vazelin diyorum
Sevgili Uğur Bahsettiğin durum sıkca başıma gelmiştir.Abantta sezon acıldığında 1 Nisan veya müteakip günlerde illaki orada olurum.Cözümü öneren arkadaşlar yolu göstermişler.Ben ise daha geniş halkalı kamış kullanarak ve arada suya sokuup buzları arındırarak avlanırım. Artık kolay av yoktur icabında buzu kırarak bile avlanmanın zevki vardır.Şayet tersi tatbik edilseydiş bütün kış evde oturmak lazım gelirdiki bu meraklı bir avcı icin dayanılmaz bişr durumdur.Ayrıca bu hal avınızın değerinide arttırır. Başarınızı kutluyorum Sevgiyle kalınız.
Sevgili Vedat Hocam, Her zaman tüm postaladiginiz konulari büyük bir zevkle takip etmekteyim. Öneriniz ve mesajiniz icin cok tesekkür ediyorum. Allah izin verirse sezonu bu pazar aciyorum. Allah'a sükür hava 10-12 derece civarinda olacak gibi gösteriyor..Bakalim kismette neler var? Selam ve sevgilerimle,