Merhaba 2.90 bir kamışım vardı babam almıştı carbonmuş spin değil heralde 80 180 atarı var nerelerde kullanabilirim ve altındaki tıpayı kaybettim oraya ne koyabilirim?
benim bu gibi durumlarda kullandigim yontem, sarap sisesi mantari. genelde tam oturuyor o kisma. guzelce yerlestirdiginde de bir daha hic cikmiyor...
Cola,deterjan kapağı,5 kg lık yağ teneke kapağı,pet şişe kapağı, gibi bir sürü kapağı dene biri mutlaka olur.Benim de shimano tx catana kamışıma 5kg yağların sarı kapağı oldu onu taktım oldu.mantar vb. tıkamak çözüm degil.Sökmek istediğinizde sorun yaşarsınız.Şayet çok az bir bolluk olursa suculardan alacagınız teflondiya bant gibi bir malzeme var.Bunu kamışa sararak bolluğu istediğiniz gibi ayarlarsınız.
Mantar çok daha mantıklı geldi bana... Biz surf kamışların dibine çizilmesin, tahrip olmasın diye uygun ölçüde plastik tapalar takıyoruz (tabure, masa ayaklarına takılan tipten)ama spin için pek gitmez gibi geliyor bana... Mantarı sökmek de sorun değil; çok zorlanırsanız orjinal sökme aparatı zaten mevcut (Tirbüşon) onunla gayet rahat sökebilirsiniz...
konunu bu gün balığa çıkmadan görmüştüm..aklıma gelen ilk şey şarap mantarı idi ve bu gün merada şampanya mantarı buldum göstereyim diye.. bu şampanya mantarı..normal şarap mantarı düz,her 2 side olur..belki bilmezsin..bu ağaç gibi sert deyil Uploaded with ImageShack.us
Bisiklet elciği de kullanılabilir.. elcik kamışın altıntan yukarı doğru kamışa geçirilerek takılabilir ve çok işlevseldir.. hem atışa kamışın elden kaymasını önler hem de yere koyduğunuzda kamışın sürtünmeden dolayı zarar görmesini önler.. elciklerin şeffaf modelleri de var.. yalnız mantar ve sünger saplı kamışlara olmaz.. dilerseniz keserek kısa olarak ta kullanabilirsiniz..
bak şampanya mantarını tuttum, şarağ mantarı küçük geldi de, şampanya mantarını nereden bulacam şimdi , olsaydı çok işimi görürdü
Bende 2 kamışın kapaklarını düşürdüm ama bir sıkıntı çıkarmadığından uğraşmadım. Bu yöntem kafama yattı, hafta içi elcik alıp deneyeceğim. Teşekkürler..