Kamışın seramik halkası kırıldı

Konu, 'Kamışlar' kısmında melangee tarafından paylaşıldı.

1. melangee

melangee soyer

Favori Kamış:
    Okuma Luremania
    Favori Makine:
    shimano Catana 2500 rb
    En İyi Avı:
    5 cm gümüş balığı
    Arkadaşlar balık avında yeniyim. Geçen gittiğim avdan sonra teleskobik kamışı kapatırken en uçtaki halkadan bir sonraki seramik halka kaynak yerinden koptu. Yani en küçük ikinci halka yok. Sadece bu halkanın yüzük kısmı kaldı kamışta. Bu şekilde balık tutmakta bir sıkıntı olur mu? Bu hafta sonu balığa gideceğim ve iki gün içinde tamir ettirme şansım yok. Yardımlarınızı bekliyorum.

2. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Markasını yazarsanız ithalatçı firmakonusunda yardımcı olunabilir orjinalini getirtirsiniz eğer kamışınız değerli bir kamışsa.

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Kamışta kalan yüzük halkayı, sadece metal aksamına gelecek şekilde çakmakla ısıtın ve pense, kargaburun gibi aletle yerinden çıkarın. ( Kolayca çıkacaktır.) Çıkarttığınız yüzüğü bir malzemeciye götürün ve o çapta yeni bir halka alın. ( Titanyum en iyisidir. 2 - 3 liradır ) Daha sonra Japon yapıştırıcıyla yapıştırın. ( Tabii fazlaca taşırmadan )

Tüm halkalar kalitesiz ise, kamışı bir malzemeciye götürün ve tüm halkaları Titanyum halkalarla değiştirsin, 15 dakikada size geri teslim etsin. Toplamda 15 lirayı geçmez.

4. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Tevfik abi,

Tanesi 3-5 hatta 10-15 tlye bile titanyum misina klavuzu alamazsın :) Bence daha önce aldığın klavuzları bir kontrol et. Fuji'lerde titanyum halkalar yurtdışında bile $10-80 arasında!

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ceyhun kardeşim,

Elimde 30 yıllık Shakespeare Alpha 3.00 kamışım vardı. ( 10 tane Beast mastere değişmem.:D :D ) Geçtiğimiz günlerde uçtan 2. halkası lehim yerinden koptu. Tek halka değiştireyim dedim;. Sonra biri öyle, diğerleri böyle misali olacaktı ve estetik olarak o değişik halka sürekli gözüme takılacaktı.:confused: :confused: :p Komple hepsini değiştirttim. Önce orijinali gibi olsun, paslanmaz krom istedim. Malzemeci arkadaşta titizliğimi bildiğinden, '' Abi üzerindeki malzemeler gibi olmaz ve zamanla sıkıntı olur ki, bunu da ileride bana yansıtırsın. Ben titanyum halka takacağım '' dedi ve dediğini de yaptı.:p Geçmiş gün 5 mi, 6 mı halka değiştirdi ve kesinlikle paslanmaz garantisi verdi ve toplamda 15 lira istedi. Malzemenin, şu an piyasada en kalitelilerinden ve titanyum & porselen olduğunu söyledi. Bende maden ve metalurji mühendisi olmadığıma göre, o malzemeyi titanyum olarak bilirim.:confused: :D

Bildiğim ve yazdığım budur.:confused: :confused:

Elbette dediğiniz standartlarda fuji porselen halkalar mevcuttur. 25-30 liralık bir kamışta da o halkalar çok ağlarlar.:D

Burada ilgili arkadaşın elindeki kamışın halka ayaklarının, tahminimce tel olduğunu düşünerek, en azından hem ucuz, hem de daha kaliteli halkalarla değiştirmesi yönünde görüş bildirmiştim.

Umarım, hatalı öneri yapmamışımdır.:confused: :confused:

6. melangee

melangee soyer

Favori Kamış:
    Okuma Luremania
    Favori Makine:
    shimano Catana 2500 rb
    En İyi Avı:
    5 cm gümüş balığı
    dün av marketin bir tanesinde taktırdım yenisini. makinenin de çevirme kolu bozulmuştu onu da yaptırdım. benim makine ve kamış baya kalitesiz anlaşılan. daha 3-4 kere ava gittim balık bile tutamadım doğru düzgün ama oltanın haşatı çıktı. bir olta takımı daha alayım diyorum.ama çok pahalı olmayan bir şeyler. öneriniz var mı acaba? Genelde at çek avcılığı yapacağım.

7. furunotr

furunotr Haluk

Bence de o fiyatlara titanyum klavuz olmaz; zaten klavuzun iç kısmı değil; onu tutan titanyum v.s. olabilir ancak; iç malzeme ise seramiktendir... Bunların pekçok çeşidi bulunabilir; basit adi seramikten tutun da (en ucuzları bunlar) SIC olanlara kadar birkaç bileşim çeşidinden oluşabilirler...

Tabii Fuji bilinen klavuz ve makina yataklarının en kaliteli olanlarından biridir...

http://www.kowafuji.com/sic.htm

Ancak marka ne kadar kaliteli olur ise olsun kendi içinde de farklı kalite ürünlere sahiptir...

http://www.shopping.com/rod guides ...75571&ef_id=UYf84wAABLP-d2iR:20130607175232:s

Sonuçta elinizdeki kamış pahalı bir ürün değil ise metal çerçevenin tuttuğu parçaları uygun şekilde ısıtıp yerinden çıkartarak gene aynı yere uygun ölçüde bir porselen uygulanabilir; muhtemelen biraz araştırdıktan sonra uygun efsavta malzeme bulunacaktır...

8. furunotr

furunotr Haluk

Keşke haberim olsa idi; eğer o Alpha 1100-300 ise elimde 2-3 tane mevcut; biri sağlam ve kullanıyorum; diğerlerinde parça kırığı problemi var; ancak mesele şu aynı marka ve modelde 2 farklı kullanılmış malzeme mevcut ve parçalar birbirine uymuyor; mesela birinin malzeme daha etli iken; diğerinin daha zayıf... Eğer ölçümleme imkanı var ise elimdeki klavuzları takım halinde gönderebilirim; tabii biraz paslı-puslu ve çıkma olacak haliyle:D Ya da en azından eksik parçayı gönderebilirim; ama bir kumpas ile ölçümlemek gerekecek...

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İnceliğiniz ve ilginiz için teşekkürler ederim Haluk bey.

Evet Alpha 1100 - 300 idi kamışım. 1985 li yıllarda edindiğim ilk kamışımdı. Deneyimsiz dönemlerimde kullanmama rağmen, kararma, paslanma v.s gibi sıkıntı yaratmadı. Zaten halkaları değiştiren arkadaşta, sizin beyanınızda olduğu gibi, bu seriden sonra çıkan ürünlerde aynı kaliteyi görmediğini beyan etti.

Konu içinde yazdığım ve önerdiğim ürün, aşağıda ki ürün benzeriydi.

http://www.avmarketi.com/asp/product/144878/FLADEN-TITANIUM-UC-HALKA

Aşağıdaki resimlerde ise, kamışın son şekli ve her ihtimale karşı yedek bulunsun diye sakladığım, çıkma olan orjinal halkaları. Kırılan, uçtan 2. halkası olan bir eksiğiyle.:p :p

İlgileriniz için tekrar tekrar teşekkür ederim.

10. furunotr

furunotr Haluk

Kendileri benim 1977 yılında almış olduğum ilk kamışı olur; tabii ki o Japon üretimi idi ve porselenlerin dışı metal olmayıp plastik malzemedendi... Halen elimde bu modelden 3 adet mevcut; bir tanesi problemsiz kullanılır durumda; diğerini bit pazarından alıp uç falan ekleyip kullanılır duruma soktum; diğeri de üstten ikinci parçası kırık vaziyette; ancak bu iki kamışın parçalarını birbirine uygulayamıyorum çünki et çapları; v.s. ölçüler farklı...

Gene de ihtiyacınız olduğunda parça gönderebilirim; ancak kumpas ile ilgili parçanın iç-dış çaplarını; blank ise malzeme et kalınlığını ölçümlemeniz gerekiyor; ona göre elimdekilerden uyacak olur ise gönderebilirim; (Sağlam olanı bozmam; ben halen yeri gelince kullanıyorum çünki:D )...

Bu ürün gerçekten çok enteresandır... Vakt-i zamanında hem izmarit tutmuşluğum vardır; hem çapari yapmışlığım; hem de 3 metre yüksekliğe 1,5 kg.lık kofana kaldırmışlığım... Hem sağlam; hem de hassastır üretildiği döneme göre...

11. furunotr

furunotr Haluk

Bunlar da bendekiler; II olanı var dikkat edilirse; ancak hepsi de birbirinden farklı nedense...

Dikkat ettim de porselenlerde mavi renk yok benimkilerde; siyah; sizinkinde ise mavi... Demek çok tutulunca dönem dönem üretilmiş ve farklılıklar göstermekte...

İlk aldığım ki burada fotoğrafı yok; 1977... Son aldığımı da Kıbrıs'tan 1994 veya 1995 yılında idi sanıyorum...

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet, aynı marka ve model olsalar bile, aralarında gözle görülür farklılıklar mevcut. Otomobil modelleri gibi.:D :D

Şu an itibarıyla sağlıklı bir şekilde çözdüm problemimi.

O kadar çok kamışın yanında, o kamış olmadan asla olmuyor.:confused: :p İllah ki çantada yerini alacak. Hem de en baş köşeye kuruluyor.:D :D O olunca, kendimi daha sağlam hiddediyorum her nedense.:D :D

İnceliğiniz ve hassasiyetiniz için tekrar tekrar teşekkürler ederim. Sağ olun, var olun.

13. furunotr

furunotr Haluk

Kendileri benim ilk göz ağrımdır zaten (1977)... Yıl olmuş 2013 halen yemli bazı avlarda tercih ettiğim üründür; gerçi bu sene daha kullanmak kısmet olmadı...:)

14. alpera

alpera alper

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 962 LSJ,Lineaeffe Fury Caster 420,Im-Casting 420,Shakespeare Alpha 1100
    Favori Makine:
    Daiwa T.Entoh 5000,Daiwa Ballistic 4000 SHA,Okuma Safina Pro SPA80-SPA25,Omni 070-2000
    En İyi Avı:
    Henüz avlamadım
    shakespeare alpha 1100-300 kamış,omni 070-2000 makina ikilisini hangi avlarda kullanmak uygun olur acaba?Elime böyle bir takım geçti.25-30 senedir yatıyormuş kamış ve makina ama tertemiz her ikisi de.

15. furunotr

furunotr Haluk

Makina belki biraz ağır olabilir (öyle hatırlıyorum)... Ancak yemli beklemeli avlar ve çok fazla mesafe gerektirmeyen çapari, sıyırtma gibi avlarda kullanabilirsiniz bu kamışı... Tabii malzemesi güneş görüp gevremediyse...:)

16. alpera

alpera alper

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 962 LSJ,Lineaeffe Fury Caster 420,Im-Casting 420,Shakespeare Alpha 1100
    Favori Makine:
    Daiwa T.Entoh 5000,Daiwa Ballistic 4000 SHA,Okuma Safina Pro SPA80-SPA25,Omni 070-2000
    En İyi Avı:
    Henüz avlamadım
    Yok abi malzeme gayet iyi durumda,kav da bekleyen şarap gibi :D
    Bilgilendirme için teşekkürler.

not: sanırım bir sağlık problemi atlatmışsınız.geçmiş olsun.

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İlgili ürünlerin resimlerini koysaydınız daha sağlıklı olacaktı.

Makinayı kullanmadığım için bir şey diyemem ama, kamış şayet benim kullandığım Alpha serisi kamış ise, şu an bulsam tüm serilerini tek kalemde alırdım.:p

Elinizde ki takımlar, kıyıdan beklemeli avlar için ideal görünür. Tabii, makinanın gözken oynak ve hareketli aksamlarının, hafif bakım ve yağlanması gerek sanırım. Kamışınızı da çok hafif olmak kaydıyla, ince yağlı bir bezle silerseniz, açılma & kapanma hareketleri daha sağlıklı olur.

18. kayipsehir

kayipsehir Emre Gültekin

geçen hafta benim en uçtaki seramik te kırılmıştı. malzemeciye götürdüm seramik halkanın takıltığı başlığı hemen değiştirdi. 1,5 tl ödeme yaptım sadece.

kırılmanın sebebi de sanırım çarapiyi bağladığım fırdöndünün makinayı sararken o halkadan içeri girmesi. tekrar dışarı çıkartırkne hasar gördü sanırım.

19. alpera

alpera alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Henüz avlamadım
    Akşama fotoğrafları eklemeye çalışırım.
    Önerleriniz için de teşekkürler.

20. alpera

alpera alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Henüz avlamadım