Kamışın tamir edilmişi mi ? Yenisi mi ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ozkan_askan tarafından paylaşıldı.

1. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Merhaba , 1yıl önce acemiliğimi atmak ve işi öğrenmek adına aldığım albastar blackhawk karka 3,90 teleskobik kamışım yüzükleri kırıldı , en uç parçası kırıldı ve bayağı bir yıprandı. Tamiratına 50 tl. verip emektar kamışımı kullanayım diyorum. Zira yenisine ki istediğim sörf kamış 4,20 cm ve enkötü 180 tl. vermek zorundayım.

Kullandığım yer , ayda 1-2 gidebildiğim boğazda kıyı şeridinde 150-180 gr.kurşunla yemli veya rapalalı çinekop avı , veya çaparili istavrit avlarıdır. Çok sık kullanmıyorum ve sınırlı avlar yapıyorum.

Değer mi bilemedim .Tamirattan sonra takılan yüzükler ve klavuz parça eskisi gibi olur mu ? Yoksa hiç o işe girmeden yenisini mi alayım ? Siz ne dersiniz ?

2. murat ozan

murat ozan murat ozan

Favori Kamış:
    olta
    fuji halkalar var onlardan takatırırsınayrıca 50 tl de tutmaz en fazla 10 lira
    selamlar

3. alienderakman

alienderakman Ali Ender AKMAN

Favori Kamış:
    Shimono Vengeance AX Surf 4,20m Catana CX Spinning 240ML 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 10000 FB
    En İyi Avı:
    Karagöz 1480 gr.
    Özkan bey.Eğer kamıştan memnun iseniz istoç'taki Albastar (Kısık) firmasında tamir ettirebilirsiniz.Ben aldığım kamışı ve makineyi defalarca tamir ettirdim ve kamışın porselenlerini değiştirttim.Şimdiye kadarda komik denecek bir ücret ödedim.

Eğer yeni bir kamış niyetiniz varsada fiyat/performans ilişkisi güzel olan bir kamış olarak Remixton Electra 4.20mt Surf Kamış'ı önerebilirim.Biraz ağır olması dışında iyi bir kamıştır.Fiyatıda 90-100 Tl. civarında olması lazım.

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    at çek için kullanılacaksa ve yeni alınacaksa mümkün mertebe hafif olsun. bende turna fresh yeni adıyla im-casting var tamam güzel sağlam bir kamış ağır. at çek at çek kol kalmıyor insanda. benim makinede ağır bir de iyice kas yaptım :D

5. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    tamiratı 50tl kesinlikle tutmaz.. önce bir gidip tamir ettirme şansınızı deneyin.. ;)

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kamis kamistir 15-20liraya hallolur her av bayii degistirir. Kendiniz bile degisebilirsiniz. Ilerde yemli beklerken çift kamis avantajiniz olur bunu hurdaya çikartmayarak.
    Çakmakla isitinca halkalar birakir kendini. Diametri mühimdir aynisini alirsiniz japonla yapistirirsiniz. Büyük gelse dahi halkanin eni kadar örgü misina veya basitinden sicim ipligi ile dolgu yapilip halka onun üzerine oturtulur

7. skolbas

skolbas Serhat KOLBAŞI

Favori Kamış:
    Elegance
    Favori Makine:
    Oasys 8000
    En İyi Avı:
    tavalık alabalık 300 gr şimdilik :))
    tamir-bakım demek..bir şeyi yeni hale getirmek demektir :) onun için tamir..

8. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Herkese teşekkür ederim.genel kanı tamiratında işe yarayacağı yönünde .bende sürekli malzeme aldığım av bayine oltamı bıraktım, yeni gibi olacağını söylediler.bakalım sonuç nasıl olacak.

9. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    orjinal fuji halkalardanmı bahsediyorsunuz murat bey 4 halka bir kamış yuvasına 180 TL fiyat çekmişlerdi.

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Sadece halkalar hasarlıysa onarımın 50 TL tutacağını sanmam.. bununla birlikte 150 gramdan fazla atmam diyorsan hafiflik ve esneklikte diğer kamışlara şapka çıkarttıran ve atçekte kesinlikle yormayan lineaeffe spirit surf kamışı öneririm (4.20'si de var).. korozyona karşı kaplamalı güçlendirilmiş özel yapılı halkalarına da kolay kolay birşey olmaz..

11. aNeXiEtY

aNeXiEtY Fatih

Favori Kamış:
    Lineaeffe Baia Grande 4.20m / Lineaeffe Hitech Carbon 2000 3.0m
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 65a / Remixon Dream 70
    hiç sorma bende de imcasting değilde baia grande modeli var. makinada 600 gram. düşün halimi:)