Merhaba , 1yıl önce acemiliğimi atmak ve işi öğrenmek adına aldığım albastar blackhawk karka 3,90 teleskobik kamışım yüzükleri kırıldı , en uç parçası kırıldı ve bayağı bir yıprandı. Tamiratına 50 tl. verip emektar kamışımı kullanayım diyorum. Zira yenisine ki istediğim sörf kamış 4,20 cm ve enkötü 180 tl. vermek zorundayım. Kullandığım yer , ayda 1-2 gidebildiğim boğazda kıyı şeridinde 150-180 gr.kurşunla yemli veya rapalalı çinekop avı , veya çaparili istavrit avlarıdır. Çok sık kullanmıyorum ve sınırlı avlar yapıyorum. Değer mi bilemedim .Tamirattan sonra takılan yüzükler ve klavuz parça eskisi gibi olur mu ? Yoksa hiç o işe girmeden yenisini mi alayım ? Siz ne dersiniz ?
Özkan bey.Eğer kamıştan memnun iseniz istoç'taki Albastar (Kısık) firmasında tamir ettirebilirsiniz.Ben aldığım kamışı ve makineyi defalarca tamir ettirdim ve kamışın porselenlerini değiştirttim.Şimdiye kadarda komik denecek bir ücret ödedim. Eğer yeni bir kamış niyetiniz varsada fiyat/performans ilişkisi güzel olan bir kamış olarak Remixton Electra 4.20mt Surf Kamış'ı önerebilirim.Biraz ağır olması dışında iyi bir kamıştır.Fiyatıda 90-100 Tl. civarında olması lazım.
at çek için kullanılacaksa ve yeni alınacaksa mümkün mertebe hafif olsun. bende turna fresh yeni adıyla im-casting var tamam güzel sağlam bir kamış ağır. at çek at çek kol kalmıyor insanda. benim makinede ağır bir de iyice kas yaptım
Kamis kamistir 15-20liraya hallolur her av bayii degistirir. Kendiniz bile degisebilirsiniz. Ilerde yemli beklerken çift kamis avantajiniz olur bunu hurdaya çikartmayarak. Çakmakla isitinca halkalar birakir kendini. Diametri mühimdir aynisini alirsiniz japonla yapistirirsiniz. Büyük gelse dahi halkanin eni kadar örgü misina veya basitinden sicim ipligi ile dolgu yapilip halka onun üzerine oturtulur
Herkese teşekkür ederim.genel kanı tamiratında işe yarayacağı yönünde .bende sürekli malzeme aldığım av bayine oltamı bıraktım, yeni gibi olacağını söylediler.bakalım sonuç nasıl olacak.
orjinal fuji halkalardanmı bahsediyorsunuz murat bey 4 halka bir kamış yuvasına 180 TL fiyat çekmişlerdi.
Sadece halkalar hasarlıysa onarımın 50 TL tutacağını sanmam.. bununla birlikte 150 gramdan fazla atmam diyorsan hafiflik ve esneklikte diğer kamışlara şapka çıkarttıran ve atçekte kesinlikle yormayan lineaeffe spirit surf kamışı öneririm (4.20'si de var).. korozyona karşı kaplamalı güçlendirilmiş özel yapılı halkalarına da kolay kolay birşey olmaz..