kamısla atcek icin yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında caner35 tarafından paylaşıldı.

1. caner35

caner35 caner

En İyi Avı:
    sinağrit 8 kg
    arkadaşlar bi sorum olcak kamışla at çek yapmak istiyorum levrek için kaşık kullancam misinaya nasıl baglamalıyım samandıralımı yoksa tek mi tek baglarsamda uzaga atamıyorum oltayı

2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Caner bey balıkavı.net de bu konuda o kadar çok kaynak var ki, lütfen önceki yazılmış mesajlardan araştırma yapınız. Bunun için sitenin arama bölümünü kullanabilirsiniz.
    Levreğe kaşık kullanmaktan söz etmişsiniz. Genelde levrek balık takliti sert yada yumuşak silikon balıklarla avlanıyor.
    [​IMG][​IMG]

Özel bir yönteminiz yoksa (ki sorunuzdan o anlaşılıyor) siz de bu sahte balıkları deneyebilirsiniz.

Levrek için belli şehirlerde tatlısuda turna için kullanılan toby kaşık kullanılır. Onlara da ağırlık bağlamaya gerek yoktur. İstediğiniz ağırlıkta olanını piyasadan bulmak mümkündür.

Son düzenleme: 30 Kasım 2007
  3. Bu yukarıdaki albanın 2 numara kaşığı ile çok levrek aldım..Benim levreğe atçekte tek geçtiğim malzeme..ne silikon sahteler nede rapala benzeri sahte balıklar..dikkat etmeniz gereken balığa kendiniziz göstermemek

4. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Erdal bey öyleyse siz üste sağ tarafta yer alan JacJig i bir deneyin. Aynı suda randımanını bir görün. Tavsiye ederim. Yalnız, renk konusunda yöreye uygununu siz bulacaksınız. Benim favorim beyaz, yada kırmızı kafa beyaz beden.
    Bir de belirteyim gerçek JacJig de kanca kafaya takılır.

5. en üst sağda olan silikon ve ragleu markası ile bilinen modelleri çok kullandım ve denedim..Fakat biyerde hata yapıyorum sanırım12-14cm olanlarını ve bu sahte için üretimiş kancalı kurşunları kullandım..derin suda sığ suda denedim fakat verim alamadım..aynı avlakta 2 numara kaşıkla epey levrek aldım..

bu malzemenin hangi boylarını önerirsiniz..çok kişi verim aldığına göre benim bi hatam olduğu kesin..

6. ArcameneL

ArcameneL

Favori Kamış:
    olta, zipkin
    En İyi Avı:
    girida 6 kilo babamla beraberdi ama :)
    jagjig mi bilmem ama sanirim silikon baliklardan bahsediyorsunuz. bende onlari kasik ve rapalaya oranla siddetle tavsiye ederim. duzgun yuzdugu zaman silikon balikla mutlaka sonuc alacaksinizdir levrek avinda. Arkadasin sorusuna gelince ileri atamamanin sebebi buyuk olasilikla kamistan kaynaklaniyordur. ben samandira takmani tavsiye etmem.

7. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar benim bahsettiğim budur.

Yalnız gerçek bir JacJig yada JigJac da kanca kafa tarafına takılır.
    Silkon değil dolu metaldir, 20 gramdan 100 grama kadar ağırlıkta olanlar var.

Raglou ayrı bir hikaye, o ben burdan ekrana bakınca solda ve altta yer alıyordu ama :)

8. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Arkadaşlar,levrek avcılığında daha çok yüzen seri sahtebalıkları kullanınız,kaşık,jagjig çalışmaz diye bir kaide yok .Yalnız bu balığın kıyıya yakın ,sığ sularda avını aradığını unutmayın ve floating serisi sahte balıklar ile daha verimli av verdiğini söyleyebilirim.9-11 cm aralığındaki sahte balıklar,ragot silikon zarganalar herzaman daha başarılıdır.Kıyıdan sürütme ile bu çeşit yemler herzaman çaışır.Popper serisi su üstünden gelenlerde bazı meralarda çok iş yapar.

9. Haklısınız Hocam şu an sol altta duruyor..fakat ben mesaj yazdığımda sağ altta durduğuna eminim..yani sağdaydı:rolleyes: Yani inşallah ordaydı:D :D

işin sağı solu biryana hangi boyları verimlidir bu jacjig'lerin?:)

10. ArcameneL

ArcameneL

Favori Kamış:
    olta, zipkin
    En İyi Avı:
    ben bunu hic kullanmadim ama siz denemis ve begenmissiniz artik bende tatilde antalyaya gidince denerim ins. cok osledim balik tutmayi :)) ama bence kasiktan daha verimli bi av yaparsin arkadasin bahsettigi rapalayla yani jigjagla :)

11. ArcameneL

ArcameneL

Favori Kamış:
    olta, zipkin
    En İyi Avı:
    evet bende gordum sağ alttta durdugunu :)

12. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Arkadaşlar,bu konu hakkında forumda bir çok bilgi olduğu gibi yinede bir ekleme yapayım.Bu tip yemler pilker sınıfına giriyor yani atıp çekme değil,tekneden dibe indirilip çapari gibi kullanım için.
    Erdal ne yaptın kamış seçimini?

13. Shimano Antares 4.20 sur ve bifa seahawk 4,20

Bu iki kamışı seçtim..Bunları öneren kişi bu konuda gerçekten söz sahibi olan levent abim..(dünya uzun mesafe rekortmeni ile aynı takımda ve site üyemiz..sohbetçibaba):)

14. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Hayırlı olsun,güle güle,balıkları yakalaya yakalaya kullan.:D
    Tecrübe ettikten sonra detayları verirsin,artık.

15. Sağolasın abi:) hele bi gelsinler de:rolleyes: