kamışlar seçiminde yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında hexagon tarafından paylaşıldı.

1. hexagon

hexagon bilal dincel

Favori Kamış:
    hexagon 200 lineaeffe surfera
    En İyi Avı:
    3 kilo sazan
    aynı marka aynı uzunlukta biri 150gr atarlı digeri 200gr atarlı benim attıgım agırlık 125gr bu iki kamıştan hangisi 125gr,mı daha uzaga atar vereceginiz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar:confused:

2. k.mahir

k.mahir Mahir Karagöl

Favori Kamış:
    Eskiden elle avlanırdım
    En İyi Avı:
    Bafra Karaboğaz gölünde 3 kg Sazan
    Abi eğer ileride daha ağır kurşun kullanmam dersen 125 gr atarlıyı al derim, ama uzağa atmak dediğinde işin içine makina seçimi ve atış teknikleri de girer ki iş iyice çetrefilleniyo... forumlarda çok ayrıntılı çalışmalar var.... 150 gr atarlı kamışla 200 gr atarlıya göre kurşunu daha iyi hissedersin, atışta olay durex reklemı gibi malum, hissetmek herşeydir ;) naiczane tavsiyem budur, ama sitede gerçekten bu işlerin üstadları var, fikir beyan ederler...

3. Bilal abi bu konu tamamen markaya bağlı bir durum.Yani markanın güvenilirliğine vede bu alandaki tecrübesine...Bazı markalarda 100-300gr yazmasına karşın 150gr kurşunu atarken kırılmakta..Bu nedenle markayı yazarsanız daha net öneride bulunabiliriz..

4. hexagon

hexagon bilal dincel

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3 kilo sazan
    erdal kardeşim kaliteli bir maka diyelim italccanna olabilir daiwa olabilir shimano ,Zziplex olabilir benim sormak istedigim teknik bir soru 125gr,lık kurşunu 150gr atarlı kamışmı 200gr atarlı kamışmı uzaga atar iki farklı atarlı kamış aynı marka aynı model aynı uzunluk şartıyla verecegin bilgiler için teşekürler

5. kcitak

kcitak Kamil

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    En iyi av henüz avlanamamış olandır.
    Ben Shimano'dan örnek vereyim;Shimano'da aralıklar daha kısa.Bir çok marka;
    100-200 veya 100-300 gr gibi kapasiteler yazarken, shimanoda;
    Surf kamışlar direk 150 gr atar veya 200 gr atar olarak sınıflanıyor.
    Teleskobik surf kamışlarda 130-150 gr veya 180-200 gr olarak sınıflanıyor.
    İşte sizinde sorduğunuz bu grupta örneğin alivio serisinin;150 ve 200 gr lık kamışlarını karşılaştırırsak;
    4215 kodlu ürünü 130-150 gr atardır ve maksimum performansı 130 gr kurşunla tavsiye ederler.
    4220 kodlu ürünü 180-200 gr atardır ve maksimum performansı 180 gr da tavsiye ediyorlar.
    Tabiki bu uygun teknik ve güçle.150 gr lık malzeme 125-130 gr lık kurşuna daha iyi tepki verebilir dememiz doğrudur.
    Ancak Benimde sahip olduğum 200 gr lık alivio kamışla (4220) 100 ve 125 grlık kurşunları atmakta bir performans kaybı yaşamıyorum.Hatta çeşitli denemelerimde(UYGUN TEKNİK VE SURF MAKİNA OLMADAN) 100 gr ile 150 gr kurşunu aynı mesafeye atabildiğimi.100 gr'da başarı ve isabet oranımın daha yüksek olduğunu belirtebilirim.Umarım yardımcı olmuştur.

6. hexagon

hexagon bilal dincel

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3 kilo sazan
    kamil arkadaşım vermiş oldugun bilgiler için sagol somak istedigim bir konuda uzak atımlar için 3 parçalı kamışlarımı yoksa teleskopik kamışlarımı seçmeliyim

7. kcitak

kcitak Kamil

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    En iyi av henüz avlanamamış olandır.
    Bilal Bey Surf kamışı yeni kullanmaya başlamış birisi olarak sizi yanıltmak istemem.İlk sorduğunuz soruyu özellikle denediğim için tecrübemi aktardım.
    Teorik olarak parçalı surflerin yarışmalarda kullanıldığını ve daha fazla performans verdiğini okusakda, taşıma kolaylığı ve beklentilerinize göre teleskobik surf kamışların yaygın olup, amatörlere yeterli performans verdiğin söylenebilir.

8. hexagon

hexagon bilal dincel

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3 kilo sazan
    dogru arkadasım parçalı kamışlar uzak atma konuşunda daha iyi bende öyle tahmin ediyorum benim taşıma gibi bir sıkıntım yok 4.50 boyunda italcanna vulcana modelini almayı düsünüyorum türkiyede satılan parçalı kamışlar arasında en iyisi bu sanırım saygılar

9. 150gr atarlı bir kamış ile daha uzağa atabilirsiniz..Bunun nedeni kamışın kurşuna yükleyebileceği ivmenin yukarıda yazılan çoğu marka için gerçek değerde olması..Örneklemek gerekirse mısır tanesi kadar bir taşı uzağa atamayız çünkü kas yapımız uygun değildir..yada portakal kadar bir taşıda uzağa atamayız bunun nedenide aynı..ancak en uzağa atabileceğimiz taş ortalama ceviz bilemedin kivi büyüklüğünde bir taştır..Nedeni mısır kadar taşa yüklenebilecek ivmenin azlığı,Portakal büyüklüğünde taşa ise yüklenebilecek ivmenin tarafımızıdan yüklenememesi..İnsan olarak ceviz yada kivi Büyüklüğündeki taşlara taşıyabileceği ivmeye yakın ivme kazandırabileceğimizden dolayı 150gr atarlı kamış dedim:) Ancak yeterli itme uygulanılabilirse kütlece ağır olan cisim daha uzağa gider..Başka bir deyimle mancınıkla atsak portakal kadar olan taş en uzağa gider:)

Not:Örnek biraz Manav gibi oldu ama idare et abi..:eek: :D

10. hexagon

hexagon bilal dincel

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3 kilo sazan
    verdiginiz bilgiler için teşekkürler erdal kardeşim benimde 130gr,kursundan agır kullanmıyacagım için 150 gr atarlı bir kamış almam gerekiyor sizde 3 parçalı kamışlarımı önerirsiniz saygılar

11. Bilal abi bilindiği üzere kamışların ana maddesi karbon..Karbon ne kadar az parçalı olursa o denli iyidir..Eğer taşıma,muhafaza etme sorununuz yok ise parçalı kamışlar en verimli kamışlardır.Teleskopik kamışlarda parçalar arası çap düşümü bütünlüğü bozduğundan az parçalı olan kamışlar tercih edilmelidir..Ancak son dönemde çıkan teleskopik kamışlarda parçalı kamış performansına yakındır. bu kamışlar kapalı boy olarak 140+cm dirler..ve genelde 4 parçadan oluşurlar