Değerli üyeler Sizce kamışınmı yoksa makaranınnı önemi büyüktür. Görüşlerinizi belirtirmisiniz. Sevgi ve saygılar
Imtahan ediliyoruz kannimca Benim düsüncem kamis-makina kalitesi hedef ava göre kâfi standartta ise kamisin öneminin her daim bir adim önde oldugu yönünde. Niye dersek, iri baligi kamis çeker, spinde aksiyonu kamis verir, surf castingde ana etken kamistir, jiggingde kamis direnci makinanin kaloma direncinden daha önemlidir, flyda olmazsa olmazdir vs.. ( Buda espri mahiyetinde : kamissiz bir makine ile av yapilmaz ama makinesiz bir kamisa 1 kulaç misina ve tek igne yeterlidir ) 4.5dan 5e raziyim Vedat ustam
2 sini birbirinden ayırmak pek mümkün olmasa da ben de kamışdan yana kullanırdım oyumu kıyıdan balığın olduğu yere ulaşamadıktan sonra makinenin pek bi görevi kalmıyor.
Aklıma bir müdür fıkrası geldi Hani vücudun organlarının müdür olma savaşı olan:laughing: Burada ne kamış ne makina, aslolan onları tutan. İlla birini seçeceksem Makina diyorum. Ne de olsa daha pahalıhihi Alırken daha çok zorluyor
Bence ikisininde önemi eşit... Yaptığınız av çeşidine göre gerekli keyifi ve verimi alabilmek açısından uygun bir kamış + makina kombinasyonuna sahip olmanız gerekli... Ayrıca uzağa atmak için kamışınız uygun olsada, makinanız gerekli uygunluğa sahip değilse yine gereken uzaklığa atış yapamazsınız veya durumun tam terside olabilir makine uygunda kamış uygun değilse yine sonuç yetersiz ve verimsiz olur... Sadece uzak atış gerektiren av biçimleri için değil, şahsi fikrime göre kamış ve makina ile yapılan her türlü balık avcılığında bu durum geçerlidir, yani kamış ve makinanın uyumlu, yapılacak av türüne uygun ve yeterli kalitede olması şarttır.. Bu nedenle önem açısından kamış ve makina bir sıralamaya konulamaz kanaatindeyim.. Saygılar...
kamış ve makina yük kaldırması gereken bir insan gibi olunca kamış bel kemiği makina ise kol kas kuvvetidir bel fıtığı olmuş bir insanın yük kaldıramayacağı gibi kolu olmayan bir insanın ise yük kaldırması beklenemez kamış:bel kemiği makina:kol kas güç vss vedat amca o bu değilde bana at-çek yapmak için bir kaç tane shımano makina önerirmisin elimde shımano alivio 210cm 10-30 atarlı bir kamış var ona uygun bir güçlü makina almam lazım çünkü geçenlerde bir balık vurdu sayteye makina saramadı kalamayı açtım balık kaçtı balığında değilim ama kaçırdığım balıkları merak ediyorum etini budunu inmidir cinmidir diye bütçe: makina içime sinerde 300-500 tl ye kadarda ayırmayı düşünüyorum elimdeki kamış bu http://www.denizdukkani.com/shimano-alivio-bx-spinning-medium-kamis==-210cm/u32586
bence makina daha önemli. nedeni ise; makinanın drag'ı düşükse balığı çekemezsin. ama kamışı her şekilde kalama ayarını yaparak kullanabilirsin. yeterki kamışın senin avın için gerekli atara uygun olsun (surf veya spin veya teleskopik)
Önemli olan aşktır! Kamış makine olmasa da olur :tongue1: Bazen el oltası hepsinden daha güzel hazlar yaşatabilir. dermişim Vedat amcam, sanıyorum kamış bir adım önde bana göre :thumb:
Bence misina ve kanca kurşun yeterli makina nedir kamis nedir bilmem ben Önemli olan kombinasyonu ve bu kombinasyona misinada dahil. Bu gün arkadasın oltası ile atış yaptım kamis spin için 20-60 atarli 3.00 m uzunluğunda makinası 60 ilk 0.5 misina vardı. Toby 2 numara kasık 20 metre anca attın ve kamış aslında hafif olsada ağırlığı çok hissettim ve atış anında bilekleri çok zorladı ağırlık dengesi değişik geldi. Sonra kamisa 30 lük olan misininasida 0.35 olan başka bir makina bağladım atış mesafesi arttı hemde Atis anı daha dengeli olup hedefime daha yakın atışlar yaptım. Yani makina kamis ve misına belli oranlarda olacak bence. Saygılar.
bence ikisinin de ayrı önemi var... o daha önemli bu daha önemli diyemem... bir baba 2 çocuğunu birbirinden ayrı tutabilirmi hiç. her makine her kamışa olr ama istenilen sonucu vermez. her ikiside çok önemli bence...
Avlanacak balığa, avlağa, yapılacak av çeşidine v.s Cevapları değişken bir soru. Lakin kamışın önemi büyük sanırım, makinadan ziyade. Hani düşünüyorum da. Eğer kamışın başına birşey gelirse, o makina da bir işe yaramayacak ve ben ellerimi kullanacağım. Ahanda cevap çıktı ; Ben :thumb: