Kamışların atarı hakkında yardım.

Konu, 'Kamışlar' kısmında leyl&hud tarafından paylaşıldı.

1. leyl&hud

leyl&hud Mehmet Ergül

Favori Kamış:
    RIVER ANDON 300 CM KAMIŞ
    Favori Makine:
    okuma zorax
    Selamlar arkadaşlar

Yeni bir kamış aldım markası RİVER ANDON 3 MT 75-150 GR atarlı şimdi ben bu kamışta 75 ile 150 arası değilde 30-40 gr kurşun kullansam oltayı atarken ne gibi sorunlarla karşılaşırım? Dezavantajı nelerdir?

Teşekkürler

2. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    150 gr atar demek maksimum ağırlıltır. Yani istenen mesafeye en fazla 150 gr atar demektir. 1 gr dan 150 gr a kadar atabilirsin. Gramajı düşük kurşun ile avlanma yapacaksan daha az atarlı kamışlar da kullanabilirsin, yorulmazsın.

3. LapinCash

LapinCash

Yani 75 ve 150 Gram arası kuun kullanırsanız kamışın tam gücünü alırsınız 200 gramda atarsınız ama 150 g. kadar verim alamazsınız ve gücü o kadar yeter en fazla 150 gram sonrası krılması neden olabilir.

4. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Sevgili MEhmet,

75-150 gram atarlı kamış ve boyu 3 metre, 30-40 gram tabi atasın ama ben bu kamışın ucunu ve yapısını 3 aşağı 5 yukarı tahmin edebiliyorum, ilk boğum biraz kalı ve kabaca olsa gerek, 30 - 40 gram kurşunla hangi balığa ne takım atacaksın??

Eğer beklemeli ve ufak balık için kullanacaksan, vuruşları net hissedemezsin, rüzgalı havalarda ufak balıklardan vuruş hissedemezsin, buda zamanında yapman gereken işlemleri ( tasma atmak gibi) engelleyeceğinden, randıman vermez diye tahmin ediyorum,

Sen bence nasıl bir takımla hangi balık avında kullanmak istediğinide belirtirsen umarım deneyimli arkadaşlarda yorum yapacaktır,

Kal sevgiyle

5. leyl&hud

leyl&hud Mehmet Ergül

Favori Kamış:
    RIVER ANDON 300 CM KAMIŞ
    Favori Makine:
    okuma zorax
    Hepinize teşekkür ederim abiler

Aldığım kamışı
    levrek, mercan,çipura, sazan, karagöz, ısparoz gibi balıklarda kullanacam

6. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Vuruşları çok net hissedemeyebilirsin kanısındayım ufak olanlarda, ama levrek ve sazan demi,şsin birde çupra , bunları hissedersin, şamandıralı takımlarda zaten problem olmaz

7. Okan_uA

Okan_uA .

Bence hassasiyet için 150 gr. atarlı kamışlar uygundur. Bendeki 150 gr atarlı ve hissetme olayı iyi gerçi markadan markaya modelden modele değişkenlik gösterebilir.

8. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Uzağa atamazsın ve vuruşları hassas hissedemezsin.

9. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    bende de 100-250gr atarlı bir kamış var. Yalnız bununla 75 ve 50gr kurşun attığım zaman misinayı koparıyorum atarken. Acaba misinada problem mi var? (zannetmiyorum misina kaliteli ve 100-120gr kurşun atabiliyorum. ) kamışın atarından düşük kurşun kullanmamak mı lazım? yoksa tamamen benim parmak atış zamanlaması hatam yüzünden midir?

10. LapinCash

LapinCash

Hayır o sadece elinizle gergin tutuyorsunuzdur birazcık yevşek bırakın misinayı kopmaz babamda uçuruyor hep :)

11. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

şok yap ....