Kamıştaki makine yatağından makineyi çıkaramıyorum, yardım !!!

Konu, 'Kamışlar' kısmında kale124 tarafından paylaşıldı.

1. kale124

kale124 dursun

Nasıl anlatacagım bilmiyorum ama dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım ... Makine oltama takılı bir şekilde duruyo işte önceden hemen altındaki yuvarlak yeri döndüre döndüre aşagı indirince makinem cıkıyordu buda takım cantama sıgdırmak için kolay oluyordu .. işte birgün yine böyle yapayım dedim ve bu sefer o yuvarlak siyah yeri döndüre döndüre asagı indirdim ama nafile o beyaz olan yer makineenin uclarının girdigi yer aşagı inmemiş öyle duruyor makineyide cıkaramıyorum tekrar döndüre döndüre yukarı cıkardım asagı indirdim yok etki yapmıyor makinem o günden beri böyle oltama sabit duruyor .. cıkarıp tekrar takmak istiyorum ama yok cıkaramıyorum :( yardım edin ne yapıcam nasıl olcak banghead inş anlatabilmişimdir

http://www.google.com.tr/imgres?q=o...29&ndsp=18&ved=1t:429,r:13,s:229&tx=70&ty=144 şu beyaz kısmın hemen altındaki siyah yeri çevirince açabiliyordum şimdi çeviriyorum açamıyorum ne yapıcam ?

2. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    anladığım kadarıyla metal kısım yuvarlak palstikten ayrılmış, aldığın yere götürmek en iyisi

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    o beyaz hareketli boru yada yüzük kısım makineyi tutmak için dir..o sıkışmış olmalı yapacagın bir - iki şey var vida sonuna kadar açık olsun..

1- bir arkadaşın veya yakının sana yardımcı olacak , makine yukarda kalacak şekilde arkadaşın iki el ile kamışı yere paralel tutsun

sen yanında bir bez bulundur ve çakmak ile bu yüzüğü 3-4 sn kadar ısıt ve hemen bezle tutp sag-sol yaparak oynatmaya çalış metal ısı ile genleşince sıkıştıgı yeri bırakır aynı yöntemi kamışın halkaları çıkartmak içinde uygulanır..

2- kamışın sapını yere saglam bir yere daya sag elini kullanıyorsan so el ile yukardan tut.. sag eline saglam kalınca bir bıcak al bunu tersi ile çok yavaş ve devamlı tıklamalar yap vuracagın yer. tabiiki beyaz halkanın makine tarafı bunu zaten 1 mm den az bir kalınlıgı vardır vuruşları yaparkan bıçagı kamışın yüzeyine yapışık şekilde yap.. bu vurşları hep aynı yere yapma..

3- makineyi ana gövdeden tut( sanki balıkta imiş gibi) sap kısmını çok yavaş..bir şekilde halılı yere vur (dip bozulmasın) bunu yavaş yapacaksın ki zarar görmesin birde bu arada sapı tutan elin çok sıkmayacak ki makine yuvası içinde darbeler ile fiziksel olarak aşagıya dogru ivme kazansın..ve halkayı aşagıya ittirsin.

4. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Abi tecrübene yorum yapmak bana düşmez ama o genleşme daha çok sıkıştırmasına yol açabilir.Ayrıca makinenin ağırlığını veya ivmesini kullanarak tutucu yüzüğü çıkartmaya çalışmak makinenin yüzük içinde iz yapmasına ve boşluk oluşturmasına sebep olabilir. bence sadece yüzük üzerine kuvvet uygulanarak çıkartılması daha makul. Ama seninkiler daha garanti :D

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    beyaz kısım metaldri ısındımı genleşir altı fiber glastır esnemeleri farklıdır dıştaki malzemenin ısınıp içiniğ ıstmasına izn verilmez 3-4 sn yeter burdaki sıkışma olayının iyi sebebi olabilir malzemenin kalitesiz olup iç kısmının korozyona ugraması ile sap a yapışması. yada halka ile sap arasındaki boşluk fazladır .. sıkma sonucu eksantrik bir durum oldu yüzük kasıldı sıkıştı..

6. kale124

kale124 dursun

bu yöntemleri yarın deneyecegim abi teşekkür ederim :) // birde galiba benim o siyah yüzük dedikleri yer beyaz kısımdan ayrı kendi halinde aşagı yukarı iniyor... acaba o beyaz kısım gevşeyince yüzük tekrardan aynı işlevi görecek mi ?

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Muvaffak beyin 2.önerisini önce dene. Bıçakla değilde bir tornavidayı yan yatırarak çekiçle hafif hafif, bir sağ tarafından, bir sol tarfından dengeli şekilde vur. Evdeki bıçaklar zaten kördür, sende o bıçakları kullanılmaz hale getirme. hihi

Vidalayan plastik aksam ile metal tutucu aksam nereden ayrılmışlarsa, önce uzun uzun incele, bak. Sonra vidalı plastiğn dönmesini engellemeyecek şekilde japonla yapıştır. Japonlamayı dikkatli yapmalısın ki vidalama yapan plastik aksam sabitlenmesin. Buraya dikkat etmelisin.

Son düzenleme: 10 Eylül 2011
  8. kale124

kale124 dursun

tüm bu müthiş cevaplardan anladıgıma göre önce o beyaz kısmı değişik şekillerle deneyerek yerinden oynatmaya çalışacağım ondan sonrada o beyaz yerden ayrılan siyah yüzügü dönmesini engellemeyecek şekilde tekrardan yapıştıracagım ;) usta oldugunuzu tekrardan kanıtladınız valla :D saolun abiler :)

9. kale124

kale124 dursun

az önce o beyaz yere bulaşık deterjanı döktüm bezle hemen aşagı dogru çektim ve başardımm !! sonunda makinem özgürlüğüne kavuştu :D meğerse benim o beyaz yer açılmaya açılmaya oraya sıkışmış o siyah yerde o çevirdikçe beyaz yerin aşagı dogru kaymamasını saglıyormuş aşağı dogru çevirincede beyaz yer serbest kalıo beyaz yeri aşagı dogru çekiyorsun ve makine serbest :) ohh be sonunda buldum sizin sayenizde :) teşekkürler hepinize cevaplarınız ve beni dikkate aldıgınız için :)