Kamıştan iyi verim almak için

Konu, 'Kamışlar' kısmında KyneDawson tarafından paylaşıldı.

1. KyneDawson

KyneDawson kyne

Merhabalar 20-50 gr 2 parçalı spin kamışım var silikon balık ile avlanıcağm sormak istediklerim.

1-Zargana topunu kaç gr lık takarsam en iyi verimi alırım.Kurşun Kullanmıcam (Uzağa atış için)

2-Silikon balığı zargana topundan ne kadar uzaklıkta misinaya bağlamalıyım.

3- Sadece 1 tanemi silikon balık bağlanır.

4-Slikon balık atılıp beklemeli av yapılabilir mi ?(Deniz dalgalı iken felan balık hareket ettiği için yüzermiş gibi görünür mü?)

5-Farklı bir Kullanışlı düzenek varsa uyguladığınız anlatır mısınız?

Yorumlarınız benim için çok önemli şimdiden teşekkür ediyorum.

2. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    ben senın yerınde olsam ,

40 gr lık zargana toplarından bırtanesını takarım , yaklaşık 1 yada 1,5 metre ara ıle sılıkonu baglarım.

ama zargana ıse yakalamak ıstedıgın at cek yapmalısın , silikonla beklemelı olacagnı sanmıyorum .

ancak atıp beklemek ıstıyorsan , sılıkon yerıne yaklasık 5 cm ınce (solucan gıbı) temın edecegın ıstavrıtten , zarganadan yada tavuk göğüsünden bır parca kesıp sinek igneye gecirip atıp bekleyebılırsın.

ben bu şekılde yakalardım zarganayı .

3. KyneDawson

KyneDawson kyne

Teşekkür ediyorum abi inş. hafta sonu yeni bir avlağa gideceğim umarım başarılı olur.

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    küçük yumurta top al büyüklerine gerek yok..bulduğunun en küçüğü olsun..40gram top o kamış için tehlikeli,belliki acemisin kamışı kırarsın..küçüklerinden al..

renk fark etmez kırmızıda olur beyaz da..

yumurtanın sivri uçlu tarafa sana bakacak..makinadan çıkan klipsli misinayı sivri uçlu tarafa takacaksın..

oval kısmı arka cephesine 1.70 2mt arası 25 lik beden yap.ucuna tek silikon bağla... çoklu silikon şuan için seni aşar..onu atıp çekmesi tecrube ister,acemi biri sürekli karıştırır..çekme yöntemi vardır onun...
    tek sahte tek balık onu bilirim.3 lü 5li takım bize ters :) yavru balık toplayıcısı deyiliz biz...

bu takımı fırlatırken gözün silikona gitsin fırlatmadan önceki an.. dikkatli ol.haberin yokken fırlatırken bir yerlere takılır arkada.sonra çatt diye bir ses kamış kırılmış:)

bu takımı sürekli atıp çekeceksin..beklemeli avı olmaz bunun..ve hızlı çekmiyeceksin.. 65mm 85 105mm hepsi uyar

5. KyneDawson

KyneDawson kyne

Çok teşekkür ederim abi fakat 65mm 85 105mm hepsi uyar demişsin bunu tam anlayamadım :) birde ne kadar uzağa atarsam o kadar iyimidir ? veya ne kadar uzağa atmalıyım.

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    avlandığın mevki ile alakalı..kıyı kenar kayalık ise öyle uzaklarda macera arama:) o bölgeyi tara..
    kayalık bölge biraz içerde ise yetiştirebildiğin kadar fırlat..

65 85 105mm bunlar silikon boyları..ragot al.çakmaları ile uğraşma ucuz diye:)

sırtı yeşil karnı beyaz bizim sularımız için uygun (akdeniz )
    yine içi simli şeffaf renkli silikon..sırtı gri karnı beyaz da uyumlu...

7. KyneDawson

KyneDawson kyne

hmm anladım abi haftasonu denicem bakalım belki tutarız bişeyler:D

8. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    evet senin küçük top kullanman lazım atarın düşük. birde top atacaksın dahada kamışa yükleniyor. fazla uzağa atamazsın, tek silikon bağlaya bilirsin ozaman min. 6.5luk olsun. Levreke şansını dene, zaten levrek fazla uzakta olmaz. sadece attıktan sonra iyi saklan ve aheste aheste suyu tara.
    Kamışın büyük olursa ağır top atarsın, varsa biraz daha uzaktaki balıklara ulaşırsın, ozaman 3lü, 4lü silikon bağlayabilirsin. ve hızlı çekersin

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Konularıma bakarsan kıyısan silikon Roglou ile avlanmayı sorduğun tüm soruların cevaplarını bulabileceğin şekilde anlatmıştım.

Okurda takıldığın bir nokta olursa tekrar sor keyfle cevaplarım.

Sevgiler

10. KyneDawson

KyneDawson kyne

Teşekkür ederim en kısa zmanda incelicme :)