kampanyalar ne zaman başlar?

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında mutlu48 tarafından paylaşıldı.

1. mutlu48

mutlu48 mutlu

Favori Makine:
    shimano stradic 3000fa / ultegra xbt5500
    En İyi Avı:
    2 kg lahos/2.600 levrek
    herkese iyi akşamlar arkadaşlarım,abilerim.

bot almaya karar verdim. botumun boyunuda 2.90 olarak belirledim.

Sebebi ise malum kolay taşıma kolay kurulum ve tabiki bu boy bota 5 hp gibi bir motorun yetecek olması.

Avlanacak yerler: 1.karadeniz sırtı çekilecek hedef balık levrek. 2.Didim akbük yemli av en fazla 2 kişi hedef balık çipura,levrek,mırmır. 3. çanakkale orda abim var. bence boğaz akıntısı için bu takım yetmez orası için ayrı bir çözüm yolu bulacaz.

öncelikle etrafınızda bildiğiniz güvendiğiniz birileri alüminyum tabanlı kaliteli bot satıyormu. Quicksilver, brig, zodiac ,bombard. fiyat ne istiyorlar acaba?

şimdi sıralacağım botları kullanan arkadaşlar varmı özellikle WIND marka çünkü onda kampanya var sanırım.

değerli fikirlerinizi,yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme: 2 Ekim 2010
  2. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    bot da alsanız bağlama kütüğü ruhsatı gerekiyor sanırım. ayrıca adb de almanız lazım.

3. mutlu48

mutlu48 mutlu

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 kg lahos/2.600 levrek
    abi eğer dün veya bugün değişmediyse adb gerekmiyor ama bağlama kütüğü gerekiyor.motorlu olduğu için.

4. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Yanlışım varsa bilgisi olan arkadaşlar düzeltirler umarım yanlışımı, ama 10 beygir altı motorlarda ADB belgesi gerekmiyor diye biliyorum, konudaki motor 5bg.'den bahsediliyor yani abd'ye ihtiyaç duyulmaz bildiğim kadarıyla.Bot içinde sadece faturasının yanında bulunması yeterli diye biliyorum.Yani bağlama kütüğü ruhsatı filan ilk kez duyuyorum.

5. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    Şimdilik İstavrit :)
    bende 3 90 seastar bot aldım tekneyatshop.comdan sitede çoğu abimiz seastar botlar için iyi konuştu benim içinde rehber oldu fakat barış abimiz bu bot işini en iyi bilen o heralde özellikle 'glen sun' marka botu özellikle tavsiye etti fuarda inceleyip almış et kalınlığı yönünden güvenlik yönünden çok iyi bir botmuş. bende nacizane seastar ve geln sun ı tavsiye debilirim tabi bütçe meselesi bu iş.
    2.ci olarak kampanya için ise biraz daha beklemek gerekicek kasım sonu aralık gibi tam artık yazdan çıkılmış ölü sezon oluyor ozamanlar fiyatlar en aşağılarda oluyor şubattan sonra artık yaza hazırlanıldığı için fiyatlar bir nebze daha yukarı çıkıyor örnek yazın 360 ahşap taban bot 1500 küsürdü seastar için konuşuyorum gecen hafta baktığımda 1000 liraya düşmüştü tahminim 1 ay sonra 900 civarlarına düşer en dip olarak.

6. mutlu48

mutlu48 mutlu

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 kg lahos/2.600 levrek
    hımm o zaman beklemek lazım. internette 2 bin liraya kafamdaki gibi bir set buldum. o zaman bir anlamı yok. çünkü sıfırlarıda 3 aşşa beş yukarı aynıya denk geliyor.

7. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    bide nadirende olsa ortaya çıkan piyango durumlar var, mesela teşhirdeki azıcık tozlanmış ürünü okazyon fiyata verebiliyorlar. nacizane fikrim en iyisi, sürekli takip ederek vede araştırarak biraz beklemek....

8. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    1-Remixon marka botlardan uzak dur. Marka bilindik kaliteli ancak çinde fason üretimi yapılıyor.
    2-Seastar bana göre çok hantal ve ağır.Denye olarak 1100-1200 aralığında.
    3-Orca iyidir hoştur ama pahalı.
    4-Prostar, seastar ile kardeşler.
    5-Wind markasını bilmiyorum.
    6-Zodiac, quicksilver, yamaha vb. gibi mükemmel botların yanına yaklaşmak için cebin dolu olması lazım.
    7-Cais marka yeni girdi piyasaya.Fena görünmüyor ancak elle dokunup gözünle görmen şart.
    8-Bende uzun zamandır Ryobi var.Çok memnunum.Önce 3,80 vardı çok büyük geldi sattım.Şimdi 2,90 var.Elektrikli motor ile performansından oldukça memnunum.

Kaldıki sen 5hp.`lik motor takacaksın. Bunun için bağlama kütüğüne veya adb`ye ihtiyaç yok.10 hp.`i geçerse adb ihtiyaçtır.
    2,90 bot için 2-3 kişi ile 5 hp. sıkıntı yaratabilir bence. Sana tavsiyem en az 7-8`lik motor almandan yana.Takdir ve karar senin tabiki..

9. onur1872

onur1872

avlanacaksanız şişme taban vs bakmayın. en iyisi hem performans hemde rahatlık açısından fiber tabandır.. ahşap taban vs kurulumu astarı yüzünden pahalı derler ya aynen öyle..kurmak tam bir eziyet..ayrıca 3 metreden sonra katlanır tabanlar da oldukça ağır ve taşıması zahmetli olmaktadır..aracın üzerine koyar taşırım diyorsanız 3 metre civarı fiber taban bot ve 15 hp motor alabilirsiniz..hem sürat hem ekonomi hemde rahatlık açısından 15 hp yetecektir..

unutmayın 5 hp 3 kişiyle seyrederken kesinlikle performans vermeyecektir..kaldı ki 5 hp tek kişi ile de kesinlikle performans vermez..kaldı ki karadenizde kullanacağım diyorsunuz..hava patladımı 5 hp ile tek kişi bile limana zor girecektir..en az 15 hp gerekir diyorum.

sürat istemiyorum neyin 15 hp si demeyin..ben süratten bahsetmiyorum..olaki hava patlarsa açığa doğru sürüklenirsiniz kıyıya dönmeniz ya imkansız olacak yada birkaç saat sürecektir.

yüksek hp sadece sürat demek değildir. unutmayın ikinci el siteleri onlarca ''bana yetmiyor takas'' satılık 5 hp şeklinde ilanlarla doludur. benim tavsiyem herzaman 15 hp ve üzerisidir.

10. onur1872

onur1872

aynen öyle..geçenlerde karaköyde 1300 dolara şişme taban quicksilver satıyorlardı..sırf teşhir ürünü olmasından dolayı bu fiyata indirmişlerdi.

11. mutlu48

mutlu48 mutlu

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 kg lahos/2.600 levrek
    önce cevap yazan herkese teşekkürler.

benim 5 hp tercih etmemin sebebi belli 9.9 ağır kaçar. zaten 9.9 kadar çıkarsam o zaman 4.50 gibi bir fiber arkasınada 20-25 hp gibi bir motor yapardım (duygusal olarak hazır olduğum zaman). ama genelde tek başıma avlanacam veya 2 kişi. üstelik şimdilik duygusal olarakta gücüm buna yetiyor. (kararsızlığım da devam ediyor)

barış abi ryobi marka bot nerde satılıyor?

12. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Mutlu kardeş..Bende önceden 380 vardı onu İzmirden gidip almıştım.Büyük geldiği için satıp aynı markanın 290`nını internetten sipariş vermiştim. balikmalzemeleri.com adresinden.zaman zaman da farklı ürünlerde alıyorum bu siteden.başka sitelerde varmı bilmem ama araştırman gerekir.İçininde rahat olmasını istiyorsan gözünle görecek elinle dokunacaksın.

13. fish founder

fish founder Özgür

20-25 ekim 2010 tarihi itibarıyla istanbul marinturk'de 'pendik marina' Boat show var.
    tüm ithalatçılar neredeyse tüm ürünleri ile fuara iştirak edecekler,

geçen seneki fuarda inanılmaz indirimler,inanılmaz ürünlerin üzerindeydi,

bu fuarda bulacağınız indirimi normal şartlarla piyasada bulabilme imkanınız olmadığı düşüncesindeyim.

14. denizz

denizz Deniz

Arakadaşlar yanlışı düzeltmek amacı ile bilgilendirmek istiyorum. Barış kardeşimiz sanırım başka bir siteyi kastetdi www.balikmalzemeleri.com yayına 1 ay sonra açılacak, burada kamış boylarını, atarlarını, olta makinelerinde bilya sayılarına göre ve devirlerine göre arama filtreleme gibi sistem uygulanacağı için uzun zamandır beklemedeydi. Barış arkadaşım belki başka bir siteden aldı, ya da www.balikmalzemesi.com internet mağazamızdan aldı. Site yöneticisi olduğum için bilgilendirmek istedim.
    Buarada kullanacağınız ürünlerle ilgili bilgi almak isterseniz yardımcı olmaktan onur duyarım.

Konuya katılmışken konusu geçen botlar hakkında da kısa bir bilgi aktarayım. Konuştuğunuz Botlar genelde 2 farklı kalitede kumuştan oluşuyor, çin ve kore kumaşı, özellikle kore kumaşı daha kaliteli olanlardır, ürünlerin çinde yapılmasına bakmayın, çinde yapılan ürünlerde de kore kumaşı kullanılıyor. Cais marka örnektir. Yeni piyasaya girdi ama kaliteli bir kumaştır. İçiniz rahat bir şekilde alabilirsiniz. Bunun yanında seastar zaten bilinen güzel bir üründür. Bunlardan başka ce sertifikası bulunmayan şişme botlarda var fakat kaliteli de olsa sertifikalı olmadığı için bu ürünler zor alıcı bulmaktadır. Bot alırken ürünün kumaş yoğunluğuna, sertifikalı olmasına, kullanılan meteriallerin ülkesine bakmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme: 10 Ekim 2010
  15. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Doğrudur..
    balikmalzemeleri.com değil www.balikmarketim.com adresi olarak düzeltme yapıyorum..
    Yalnışlık için kusura bakmayın..

16. mutlu48

mutlu48 mutlu

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 kg lahos/2.600 levrek
    ah keşke gidebilsem :(

17. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    kısmetse pendiktekine bende ilk defa gidecem ama sanırım biraz ufak oluyor yani bişey kaçırmış sayılmazsınız
    asıl boat show arasya boat show olduğundan beri ne yazıkki dergilere davetiye verilmiyor....botuma ufak bi aksesuar yada 25 liralık bir canyeleği alacağım fuara bi o kadarda para verip girmekta kanıma dokunuyor açıkçası....
    haa davetiye vermedilerde ne oldu daha kaliteli, megayat alacak müşteri portföyünemi sahip oldular? yoo....özellikle hafta sonları amcam davetiyeye parayı bayılıyo ama acısınıda fazlası ile çıkartıyo :) botların içinde zıp zıp zıplayan çocuklarmı istersin, canım yatların dümenine geçip acımasızca gaz koluyla oynayanlarmı yoksa teknenin kamarasında yatağa ayakkabısı ile uzanıp resim çektirenmi...(yoğunluk oldumu ayakkabı çıkarma yada galoş olayıda olmuyo) alın size boat show müdavimleri....
    allahtan teknelerin wc sini kullanan çıkmadı :))

18. fish founder

fish founder Özgür

istediğiniz noktada her iki boatshow'a da sizin için davetiye ayarlayabilirim,
    fuarlardan 1 hafta evvel pm atın yeter ;)

19. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    samimi olarak en içten teşekkürlerimi sunarım...bu jestiniz gerçekten benim açımdan çok anlamlı....

20. fish founder

fish founder Özgür

teşekkür etmenize hiç gerek yok,lakin eminim sizinde davetiye ayarlayabilme imkanınız olsa idi,sizde bunu paylaşırdınız,;)

daha evvel dediğim gibi fuarlardan bir hafta evvel pm atın yeter,

görüşmek üzere,