http://www.milliyet.com.tr/Gundem/SonDakika.aspx?aType=SonDakikaGaleri&ArticleID=1460007&PAGE=7 denize resmen kan akmış. hersene tanık olduğumuz ve artık kanıksadığımız bir manzara . Peki ,bu olay taze kan kokusu itibari ile predatör balık türleri üzerinde nasıl bir etki yapar sizce ? İştahları açılır kan kokusu ile her şeye saldırırlar mı ? Birden aklıma lüferlerin ortaya çıkıp heryerde yem arayabilecekleri gibi fikir geldi .Ne dersiniz ?
yapcak bişey yok. eskiden olduu gibi sokaklara akacana denize aksın abicim. sonuçta organik bişi. denizdeki canlılar yer bitirir . gavurlar ne dere gelince ne derlerse desinler bizene abicim. onlar bosnada akan kanlara nasıl dönüp bakmadılarsa bunada dönüp bakmasınlar. ağanızmı patronumuzmu bu adamlar yav. ne derlerse desinler bizene. ha merak edipte ne diyolar değilde ne düşünürler diye sölüyosanız ben ispanyada arenasında keyfen işkenceyle öldürülen bir boğaya yazık ama adamların geleneki örfü diye saygı duyuyosam oda duyuyodur yalım. yok duymuyosa gerici odur bence. ama kurban yaza geldiinde boğazda kimse denize girmesin. kolu bacaa kaptırırsınız valla
Benim ispanyada yaşananlara hiç saygım yok abi ... Mevzu ispanyol değil , kim yaparsa yapsın saygı duymam , boğanın boynuzuna takılanı gördüğümde de içim ferahlar , hoşnut olurum ... Hayvana eziyet eden daha beter olsun ...
Bunca ifadenin ardından bana göre pek uyum saglalamış bir espri.. Kesmek olsunda nasıl olursa olsun...bu mantık size göre dogrumu?? eger evet derseniz başka bişi de diyemem..
şimdi abicim ben görüşerimi yazdım. amacım tartışma yada başka bir gayeyle değil tabi. kesmek olsunda nasıl olursa olsun diye birşey yok elbette. zaten açıkça yazdım. sokakların kan gölü olmasındansa denize aksın dedim. bu en kötüsünden daha az kötüye bir kaçış demek istedim. yani daha güzel bi yolu varsa onu yapalım tabi. ama nasıl olacakki. ben uzman falan değilim tabi. ama musluklarımızdan akan sular illaki denize akıtılıyor. böylece kesimhanelerin gideride mecbur denize akıtılıyor tabi. ha bu akan kan da illaki bir ekonomik değerdir. bu kan birçok ülkede değerlendirip kedi köpek mamalarında balık yemlerinde bi sürü şeyde kullanıyolar. inşalllah bi yolu bulunurda bu görüntüden kurtuluruz. yoksa hoş değil. ama olay kurban kesmeyelim noktasına gelecekse o zaman o apayrı bir konudur. kimseyle tartışma yapmam. herkesin kendi inancıdır. inananda inanmayanada saygı duyarım başka bişey demem elbet.
Yerel yönetimler insanlara kesim yeri gösteriyor, ayrıca bu vecibeyi yerine getirmek içinde başaka birden fazla seçenek var ... iken illede ... - ben 1.gün mutlaka kesmem lazım -benim kesmem lazım- ailemin yanında kesmem lazım-hatta çocukların yanında- hatta sabahtan kesmem lazım.. derse o insan ...Ortalık bu hale gelir.. Başka bir başlıkta da ifade ettim.. Ülkemiz insanı , kurbanlık hayvana bir canlı gözü ile bakarak bu işi yaparsa memleket çok daha temiz kalır.. her sene aynı görüntüler.. ekranda insanlıgın yüzkarası olaylar.. vinçler havaya kaldırılan hayvan..ayakta ki hayvanın bogazına bıçagı vuran insan..sopalar ile dövülen hayvanlar.. Yıllar öncesinden çok net bir örnek vereyim size... ve tüm arkadaşlar bunu kafanızın bir yerine yazın..ve ona göre davranın İstanbul Bakırköyde yaşadıgım senelerde bir adağım olmuştu..yıllar önceydi.. aldım hayvanı Ya Bahçelievler ya Şirinevlerde bir yerde çocuk yurdu vardı..tam hatırlıyamıyorum.. oraya götürdüm tertemiz bir kesim mekanı vardı..makbuz verdiler . kesim tamamlandı..teşekkür ettiler.. işin esas ilginç yanı şu idi.. ordaki yatkili ile sohbet ederken bir laf etti .. -Sizin gibi bir çok insan buraya adak vs getiriyor.. ve çocuklara her gün etli yemek veriliyor.. Etten bıkmışlar.. bu tür olaylarda tavuk eti olsa çok iyi olur.. Toplum bir şeyler yapıyor ama tam olarak neye yaradıgını , gerçekten işe yaradımı ? bilmeden yapıyor..eksik yapıyor, yarım yapıyor,yanlış yapıyor. Bir tür hayvanın kesilmesi..kan akması.. Anladık , daha sonrası çok önemli.. 1-Bunun çevreye verdiği zarar kir pisilik 2- hayvanın uygun bir şekilde kesilmesi , hayvanın korkusundan tutun hijyen kurallarına kadar.. 3-etinin ve işe yarar diger kısmının uygun şekilde değerlendirilmesi, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması - örnek, derisinin ülke menfaatlerine yarar bir şekilde ilgili kurumlara bağışı- benim ilk aklıma gelenler..bunlar... her bayram aynı senaryo .: Bina 20 daire.. 5 daire kurban keser , binadaki komşulara dagıtılır.. sen,bana ben ,sana.. Bu köydede böyledir kasabada da ... Sonuç, : kestim içim rahat.. Bu konu için bazı arkadaşlarımız - Yahu ne alaka burası balık avı forumu diyebilir.. onlardan özür diliyorum ve son olarak şunu eklemek istiyorum Bu kadar deyata girmemin sebebi. Ülkemizdeki canlıya , hayvana,doğaya verilmeyen değerin sonucudur bunlar Aynı sonuç Balık içinde geçerlidir..