Yapmış olduğum son birkaç turna avında balık kaçırmamı iyi tasma atamamama ve şanssızlığıma yoruyordum ancak sahteleri kutuya yerleştirirken en çok kullandığım sahtenin bazı iğnelerinin köreldiğini keşfettim. Öyle ki hatrısayılır bir kuvvet uygulamama rağmen elime batmıyordu bile. Bu konuda temel neden sanırım iğne kalitesinin vasat olması, sahtenin birçok balık alması ve iğnenin pek çok kez dallara/taşlara takılmasıdır. Aşağıda yer alan yöntemi evde bulabildiğim en ince eğe ile kancanın üstünde denedim ve artık balık kaçırmayacağına eminim. Yöntemin tek dezavantajı kancadaki kaplamayı bozduğundan paslanmayı hızlandırması ancak kancayı değiştirene kadar epey idare edeceğini düşünüyorum. Umarım faydalı olur... http://www.youtube.com/watch?v=c4aSAV5OksQ
pratik çözüm olmuş bende genelde kaliteli mustad olsun wmc olsun iynelerin uç kısımlarını çakmakla az biraz kızdırıp ince yağın içine daldırıyorum bu tip iğneler lazer kesimi olduğu için uçları çok çabuk körleniyo diye düşünüyorum iynelerin uçlarıda paslanmaya dirençli oluyo uçlarını bu şekilde yaparsanız büyük ihtimalle paslanma sorunu olmayacaktır.
Bence sürekli değiştirmek lazım tamirle vs ile olmuyor bu iş maalesef 3/0 ların 4/0 iğnelerin dümdüz açılıp toplu iğne gibi olduğunu görmüş birisi olarak kesinlikle ısıtılmasına vs işlem yapılmasına karşıyım. Bir iğnenin maliyeti ile sudan çıkan kuzunun maaliyeti eşit olamaz diye düşünüyorum. kesinlikle değiştirilmeli diyorum Sevgiler.
Rusların bir videosunda görmüştüm paslı kancaları sabuna saplayıp 1 gün boyunca bekletiyorlardı sonra pasın çıktığını görmüştüm ama denemedim arıyorum şimdi videoyu bulamıyorum belki işe yarıyordur .
Bugün sezonun ilk ve trofe sudagi yakaladığım halde gözümüm önünde kancanın iyi oturmamasından dolayı çıkıp gitti. Resmen kahroldum . Yarın bütün kancaları erinmeyip degiştiricem yada keskinleştiricem . Sizde benim gibi olmadan kancaları kesin değişin derim .