Kancaların bakımı...

Konu, 'Videolar' kısmında zucchero tarafından paylaşıldı.

1. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Yapmış olduğum son birkaç turna avında balık kaçırmamı iyi tasma atamamama ve şanssızlığıma yoruyordum ancak sahteleri kutuya yerleştirirken en çok kullandığım sahtenin bazı iğnelerinin köreldiğini keşfettim. Öyle ki hatrısayılır bir kuvvet uygulamama rağmen elime batmıyordu bile. Bu konuda temel neden sanırım iğne kalitesinin vasat olması, sahtenin birçok balık alması ve iğnenin pek çok kez dallara/taşlara takılmasıdır. Aşağıda yer alan yöntemi evde bulabildiğim en ince eğe ile kancanın üstünde denedim ve artık balık kaçırmayacağına eminim.
    Yöntemin tek dezavantajı kancadaki kaplamayı bozduğundan paslanmayı hızlandırması ancak kancayı değiştirene kadar epey idare edeceğini düşünüyorum. Umarım faydalı olur...
    http://www.youtube.com/watch?v=c4aSAV5OksQ

2. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    pratik çözüm olmuş bende genelde kaliteli mustad olsun wmc olsun iynelerin uç kısımlarını çakmakla az biraz kızdırıp ince yağın içine daldırıyorum bu tip iğneler lazer kesimi olduğu için uçları çok çabuk körleniyo diye düşünüyorum iynelerin uçlarıda paslanmaya dirençli oluyo uçlarını bu şekilde yaparsanız büyük ihtimalle paslanma sorunu olmayacaktır.

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Akşam bir bakıyım bende. :) Bu aralar elimiz fazla oje tuttu, birazda eğe tutsun... :D :D

4. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Fatih olmazsa bir gün getir de elden geçirelim sahteleri...

5. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

dikkat etmek lazım Bora iyi bir konu ..hatta bazı igne kertikleride zamanla kaybolabiliyor .

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bence sürekli değiştirmek lazım tamirle vs ile olmuyor bu iş maalesef 3/0 ların 4/0 iğnelerin dümdüz açılıp toplu iğne gibi olduğunu görmüş birisi olarak kesinlikle ısıtılmasına vs işlem yapılmasına karşıyım. Bir iğnenin maliyeti ile sudan çıkan kuzunun maaliyeti eşit olamaz diye düşünüyorum. kesinlikle değiştirilmeli diyorum

Sevgiler.

7. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Rusların bir videosunda görmüştüm paslı kancaları sabuna saplayıp 1 gün boyunca bekletiyorlardı sonra pasın çıktığını görmüştüm ama denemedim arıyorum şimdi videoyu bulamıyorum belki işe yarıyordur .

8. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    ben bu yöntemi zıpkın ucu için uyguluyordum, demek iğne için de uyguluyorlarmış :rolleyes:

9. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Bugün sezonun ilk ve trofe sudagi yakaladığım halde gözümüm önünde kancanın iyi oturmamasından dolayı çıkıp gitti. Resmen kahroldum . Yarın bütün kancaları erinmeyip degiştiricem yada keskinleştiricem . Sizde benim gibi olmadan kancaları kesin değişin derim :( .

10. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    ısıtmak metalin sertlik değerini düşürebilir böylelikle daha kolay deforme olur.