İki misinayı birleştirmeye yarayan bu düğümün tarihcesi Bir düğümün kanla alakası ne diye sorabilirsiniz,balik avi autoru Arnold Backmeister bizleri 1969 senesinde yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanıyor bu yorum,,Grossen lexikon der fischweid"adlı kitabında kandüğümünü ,,Mr.Blood"adlı birinin bulduğunu yazar ama Mr,blood diye biri yoktur aslında,bu düğümün adı aslında ingilterede yapılan 9 kollu kedi veya boğa kırbaçından geliyor... Bir dergiden okunarak benim tarafimdan(bir kısmı)çeviri ile sizlere aktarılmıştır. http://images.google.de/imgres?imgu...e&rlz=1T4SNYK_deDE348DE349&sa=N&start=21&um=1
Bu düğümü şok emici misinaları ,ana bedene eklerken kullanıyorum,tarihçesini de öğrenmek güzel oldu teşekkür ederim.
Tam yeri galiba. Selim abi merhabalar. Abici bu düğümü aynı (kalınlık, marka) misinanın iki ayrı parçasıyla yaptıktan sonra gerdirince birisi muhakkak düğüm yerinden koptu. Birkaç çeşit misina denedim sonuç aynı. Başka yerden değilde düğüm yerinden kopmasını anlayamadım. Acaba nerede yanlış yapıyor olabilirim? Teşekkür ederim.
Bende arasıra yapıyorum bu düğümden sorun olmuyor nuri,sendki sorunu tam olarak görmeden bir sey söylemek yanlis olur...