Kano Hakkinda Yardimci Olurmusunuz? Geçmiş Açilmiş Konularda Detay Yok!

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında kodadigenc tarafından paylaşıldı.

1. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND CARBON
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    Değerli Üyeler Merhabalar;

Öncelikli olarak sizlerden Kano konusunda bilgi tecrübe ve deneyimleri olan üye sakinlerinden bu konu hakkında detaylı bilgi edinmek istediğimi beyan ederim.

Doğu akdenizde yaşayan İskenderun körfezinde ikamet eden bir üyeyim.Uzun zamandır düşünüyordum bi tekne yada kayık sahibi olmayı fiyatlarından çok taşınılabilirlikleri ve kanuni yönden edilen evraklar yüzünden sahip olamamıştım.

Şu sıralar aklıma Kano edinmek geldi.Liman bölgesine yakın mesafede avlandığımız için genelde kıyıdan 200-300 metre mesafede balık yapmakta..Çoğu zaman kıyıdan 150-200 metre mesafeye süpye - kalamar yemleriyle hazırlanmış oltalarımızı serip akya lüfer levrek avlamaktayız.

Yani kano yu hem olta serme işinde hemde kıyıdan 300 metre mesafede çapa atarak da avlanmak maksatlı kullanacağım.

TSE belgeli Can yeleğimle açılıp herhangi bir sakatlığa zemin hazırlamaksızın balık tutma işini yapmak istiyorum.

Az birazcık araştırma yaptım forum dahil detaylı bir bilgiye rastlayamadım.
    Kanuni yönden evrak işine gelince araştırmalarım doğrultusunda sadece amatör balıkçılık belgesinin olmasının yeterli olması yönünde bilgi edindim ancak ne kadar doğru bilemiyorum.

Daha önce bir tatil köyünde kullanmıştım gayet hızlı hareket ediyor..
    Birde Sacred tipli outrigger (dengeleyici) özelliği olan kanolar varmış devrilmiyorlarmış..

http://www.youtube.com/watch?v=iMe1MWUTatg

* Kanonun avantajları nelerdir?
    * Kanonun dezavantajları nelerdir?
    * Kanonun kanuni yönde istenilen belgeleri nelerdir?
    * Tek kişilik mi yoksa çift kişilikleri mi avlanmaya daha müsaittir?
    * Kano Tekneye yada kayığa alternatif olur mu?
    * Akşam avında yeterli aydınlatma sistemiyle herhangi bir kazaya zemin oluşturulur mu?

Şimdiden cevap ve yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla..

Son düzenleme: 5 Aralık 2009
  2. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

deniz bisikleti daha iyi olmazmı? pedalları var tıkır tıkır gider gelirsin, iki kişilik oluyorlar genelde

3. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
  4. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Video'da görülen kano balıkçılığı özel bir avlanma biçimi olarak artık standart hale geldi. Tam donanımlı (oltası, ıvırı zıvırı) bir kano en az 5000 YTL ye mal olur.
    Tatil köylerinden artan, sezon sonu ucuza satılan çoğu kanolar bu iş için kullanılamaz.
    Kullanılabilecek ikinci el kano fiyatına 3 m ye yakın boyda çift kürekli, ıskarmozlu fiber servis botu alırsan daha fazla rahat edersin. Böyle bir botu marinalardan vs. bulabilirsiniz.

Göller dışında kano ve motorsuz şişme bot kullanılırsa, kısa sürede daha donanımlı tekne alma mecburiyetini hissedersiniz.

5. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Bir de kanonun akıntı, dalga ve rüzgar gibi etkilerle çok çabuk yer değiştireceğini, gemi dalgası gibi anlık dalgalardan daha çabuk etkilenebileceğinide göz önüne almanız gerekiyor. Ayrıca kano içinde serpinti suyu daha fazla olacağı için kılık kıyafetinizde on göre olmalı. Büyükçe bir balık yakaladığınıda da kanoyla birlikte su kayağı da yapabilirsiniz:eek:

6. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Sevgili mustafa, vermiş olduğun kanolarla ilgili linki incelemeye çalıştım. Siteden anladığım kadarıyla kano ile balıkçılık iç sularda, tatlı sularda gerçekleştirilen bir aktivite. Akıntı, dalga ve rüzgarın tehlikeli olmadığı tatlı sularda oldukça zevkli bir hobi. Forumlarda yeni yeni de yar almaya başladı. Yada ben yeni faketmiş olabilirim. Ama görünen ve anlaşılan kadarıyla doğa, sesizlik, kendinle başabaşa kalabilme gibi güzel olanaklarda sunuyor.:)

7. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR

Kullanılabilecek ikinci el kano fiyatına 3 m ye yakın boyda çift kürekli, ıskarmozlu fiber servis botu alırsan daha fazla rahat edersin. Böyle bir botu marinalardan vs. bulabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için.Lakin kayık tekne kano bot hakkında pek deneyime sahip birisi değilim.Maksadım bottan ziyade kano idi ancak konu daha anlaşılır hale geldikçe bazı standartların üzerinde bir araca ihtiyacım olduğum farkına varıyorum.

Buna maddiyat ve yasal evraklarda girince kendime nasıl bir araç edineceğim korkusu bürüyor.Hani bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığımdan..

Kanoda tatil köylerinden arda kalan bir kanoyu asla edinmek içimden geçmedi.Linkteki Almanyada üretilen kanoları görünce zaten profesyonel manada kano budur dedim. Ancak ülkemizde bu tarz kanolar sanırım yok vede söylemiş olduğunuz üzere 5000 tl civarı..

http://www.kruse-leutner.de/_fishing...mulitsport.htm

Yazınızda belirtmiş olduğunuz ikinci el kano fiyatına 3 m ye yakın boyda çift kürekli, ıskarmozlu fiber servis botu alırsan daha fazla rahat edersin. Böyle bir botu marinalardan vs. bulabilirsiniz edinebilirsiniz diye yazmış olduğunuz araçlar hakkında bilgi verirmisiniz?Fiyat aralığı nedir+evrak gerekiyormu?

Son düzenleme: 6 Aralık 2009
  8. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    "Denizde kürekten başka aletle yola çıkan her türlü araca gemi denir"

Bu sanırım Denizde Can ve Mal Güvenliği" yasasındaki bir tanımdır.

Bir teknenin vergi ve evrak bakımından sorumluluklarını sınırlar.

Forumda ÖTV ve ADB ile ilgili yazılarda görülebileceği gibi;
    artık belli boya kadar ve belli motor gücüne kadar teknelerde basit evraklar (fatura) yeterli hale geldi.

Linkini gönderdiğiniz kano harika olmakla beraber videodaki kano balıkçılığında kullanılanlardan farklı.
    Üstü açık olduğundan ıslanma ve devrilince batma sıkıntısı olur gibi.
    Kano balıkçılığında üstü örtülü ve lastikli etek içine girilen ti,pler daha uygun.

Önerebileceğim teknelerden birisi Rota firmasının Kırlangıç adlı, hem yelken hem motor hem de kürekle yürütmeye uygun teknesidir.

Daha küçükleri de tercih edilebilir.

http://www.teknekeyfi.com/detail/2576/rota-kirlangic-3-20m-5hp-marinner.html

Son düzenleme: 6 Aralık 2009
  9. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    Yakup bey göstermiş olduğunuz hassasiyet için çok teşekkür ederim.

Merak ettiğim konu hakkında yeterince bilgi dağarcığınızı tüm netliğiyle sunmaktan yorulmamışsınız.

İçimde ukte olarak kalan Kano hayranlığı başlamadan bitiyormu ne?

Getirilmesi ve götürülmesi kolay bir araçtı aslında düşündüğüm yüzen araç.Verdiğiniz linkteki tekneyi araştırdım gayet iyi görünüyor en azından ön bilgi sahibi yaptınız artık bir daha ki hafta sonu liman barınak ve marinaları gezeceğim.Gözümlede görüp kargo vs. gibi işlerle uğraşmadan bir tekne almaya çalışacağım.

Oda olmazsa botları araştıracağım..

Saygılarımla..

10. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Az kullanılmış şişme bot alsan, istediğin yerde kullansan işini görmez mi acaba?.

11. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Merhaba mustafa...Limanda avlanıcam diyorsun,orda haliyle deniz trafiği çok fazla olucaktır,kano bunların dalgalarından çok etkilenir,rahat edemezsin...Gece karanlığı düşünme,başına takabileceğin bir tepe lambası al,ama led ampüllü olsun,her işini görürsün onunla...Ben aldım kullanıyorum çok rahat...

12. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    Haklısınız limanda trafik çok fazla olur.Zaman farklılıkları buna dahil değil.Çalıştığım için daha çok hafta sonları balık avlamaya gidebiliyorum.Dolayısıyla limanlar hafta sonları sakin oluyor nedendir bilmiyorum akşamları hareket edip limana yaklaşan gemi görmedim.

Genelde hep gündüzden yanaşırlar.Tonlarca ağırlıkta olan gemilerin boşaltılması saatleri belki günleri alır o nedenden dolayıda limana demir atan bir gemi kolay kolay limanı terk edip denizin hareketlenmesine yol açmaz..

Tabi kano tekne yada bota oranla aşırı güvenilir değil en azından Türkiyede üretilen kanolar.

Işık olayını gelince geçenlerde bahsetmiş olduğunuz lambayı arkadaşımda da gördüm.Led ampüllü oldukça kullanışlı.

Yorumunuz için teşekkür ederim.

13. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR

Haklısın Erdinç abi seçenekler mevcut botu önceleride kullandım lakin o kadar kaliteli bir bot değildi sadece olta serme işinde kullanmıştım.

Sanırım daha kaliteli bir bot edinebilirim.Evimde taşınabilir tekerlekli kompresor da var 50 lt lik.Aracıma sığıyor.Elektrikle şarj olup doluyor.Pompaylada uğraşmama gerek kalmaz.

İyi bir araştırma içersine girip maddi mesafemide ayarlayıp bu konuyu çözüme kavuşturmam lazım.

Ama imkanım olsa idi bu kanolardan edinirdim.
    Sencede güzel değilmi abi..

http://www.kruse-leutner.de/_fishing...mulitsport.htm

14. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    Ben forumda kayıtlı bir reklamı tıklayarak Türkiyede satışı yapılan bir Kano pazarlayıcısı ile irtibata geçtim.
    http://www.kanodiyari.com/?gclid=CJ2ascmVxJ4CFRyFzAodxkubrQ

Fiyatlar Euro bazında 590 euro ile 4110 euro arasında değişiyor.
    Hemde bu kanolar şişme malzemeside kaliteliymiş.

Ama bot şişme kanoya göre daha alternatif olur hem fiyat farkı hemde genişlik itibariyle..

15. JASH

JASH coşkun

Merhaba dostlar,son birkaç haftadır bende kanobalıkçılığı üzerine nette araştırmalar yapıyorum.
    Konu ile ilgili netten bulabildiğim bazı linkleri vermek istiyorum:
    http://www.hobiecat.com/fishing/models_proangler.html
    http://www.nativewatercraft.com/ult_12_propel.cfm
    http://www.oceankayak.com/kayaks/angler_editions/

Bu modelin türkiyede satışı var
    http://www.wildernesssystems.com/product/index/products/angler/angler_tarpon/tarpon_120_angler

bu sitede bulabilirsiniz.
    http://www.orofin.com/v2/wavesport/kanolar.html#

Yukarıdakilerden birini türkiyeye uygun fiyatlı getirtebilme yollarını araştırıyorum.

16. JASH

JASH coşkun

17. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR

Bu modelin türkiyede satışı var
    http://www.wildernesssystems.com/product/index/products/angler/angler_tarpon/tarpon_120_angler

Çoşkun Bey öncelikle merhabalar..

Paylaşımınız konuyla ilgili yerinde bilgiler içeriyor..
    Bende kano balıkçılığı hakkında gayet yoğun araştırma içersine girmiştim bu konuyuda bilgisi olan üyelerden fikir alabilmek için açmıştım.

Hatta geçenlerde bir kano firmasına mail atıp kanolar hakkında bilgi almak için başvuruda bulunmuş akşamına beni firma yetkilisi arayarak detaylı bilgilerde vermişti.

Son üretilen ürünler kurşun geçirmez ürünler..Gayet kaliteli..Fiyatıda bu bağlamda oldukça yüksek duruyor en azından Kano bir sporu çağrıştırıyor..

Balık işinde gayet külfetli geldi bana buna kıyaslama yöntemiyle gidersek bir fiber yada zodyak bota oranla hayli dezavantajları bulunmakta ..

Denge , sürüklenme, su alma yada ıslanma , hatta forumdaki üyelerden yorum yapan üstadların söylediği gibi büyük balık oltanıza takıldıysa sörf yapmaya hazır olun vs.

Yukarıda bahsetmiş olduğunuz linkteki Kano fiyatı : 1,590,7 TL gibi meblalar içeriyor.Bence biraz daha eklenip 2.el bir Zodyak bot alınabilir bu paraya.

Tabi maksat sporsa bu fiyatlar üreticiler ve tüketicilir için normal olabilir..
    Maksadımız amatör balıkçılık sa ki öyle bana göre fiyatlar uçuk..

18. karalahoz

karalahoz kemal apak

En İyi Avı:
    AKYA-27KG/SIRTI KARA 3.2KG/ZINDAN DELEN
    Merhaba bende balikci kanosuyla ilgiliyim,alina bilecek ekonomik ve kaliteli birsey ise balikci kanosu olarak wildness sisytem tarpan 120-140-160 modelleri amerikan urunler.birde bu urunlerin benzeri turk yapimi polyesterden olanlari var fiyati 800tl idi face bookta sayfasini bulmustum gene bakarim.kono ile balik avi tamamen bir spor ve kas gucune bagli.bu bahsettigim urunler kolay kolay devrilmiyorlar ve onemlisi batmiyorlar.vergisi yok liman kaydi yok .eger iyi yuzme biliyorsaniz kesinlikle tavsiye ederim varsin 2-3 sefer dalga yiyin seker diyilsiniz ya eriyecek:))yazin sicaginda iyi gelir hem:)) eger bir kac kisi gidip alinirsa ciddi indirim olacagini dusunuyorum.