Oltanın ucundaki kılıçbalığının kanoyu 20 kilometre sürüklediği iddia ediliyor, abartı da olsa müthiş bir heyecan olduğu kesin. Böyle bir balığı eve götürmek yerine suya iade etmelerine ise söyleyecek söz yok... 1080p HD ayarlayıp tam ekran izlemenizi öneririm. http://www.youtube.com/watch?v=FqVEvNocKTA Rastgele...
Olaya alaturka bir yaklasim getirirsek eger, Istanbul Buyuksehir Belediyesi'nin internet sitesindeki su urunleri hal fiyat listesinde kilicbaliginin kilosu 22.05.2010 itibariyla 15 TL. Videodaki adamlarin iddiasina gore bu balik 300 pound (yaklasik 136 kg) agirliginda. 'Denizin ortasinda nasil tartmislar' konusuna hic girmeden bunu dogru kabul edersek eger, 136X15=2040. Yani 2000 TL ederindeki baligi suya iade ediyorlar. Onlar mi akilli biz mi???
İşte bu, güldürdün beni akşam akşam, Allah'ta seni güldürsün, yazık etmişler 2000 TL'lik balığa, jigging le gelen bi balık falan olsaydı belki ölü çıkardı da, minareyi çalanın da kılıfı hazır olurdu. Ne diyelim sevgili İbo?? BİZ AKILSIZIZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
balik yelken baligi,kilic degil,kayaktan balik yakalamak gittikce populer oluyor,deniz kayaklari 800$ dan basliyor,dusunmeye basladim neler yakalanabilecegini gordukce..
Merhaba Adem, Bu konu daha once cesitli vesilelerle tartisilmis, aciklanmis, ancak bir kez daha ornekleme yapmakta fayda var. Bizim sularimizda yasayan ve zaman zaman balikci tablalarinda bir, birbucuk metrelik yavrularini gorunce icimizin sizladigi kilicbaligi ile yakin akraba olmasina ragmen, ayni balik degil. Bizdekine yabancilar swordfish diyorlar. Videodaki balik ise yabanci ismiyle Marlin, yani Hemingway'in meshur Ihtiyar Adam ve Deniz romanindaki dev baligin aynisi. Fakat senin de bildigin gibi Turkce'de bu hayvana genel adiyla kilicbaligi diyoruz. Yelken baligi ise bunun yakin akrabasi olup, sirt yuzgecinin yelken seklinde, genis ve uzun olmasiyla ayirdediliyor. Ona da yabancilar sail fish diyorlar. Yani videodaki yelken degil, marlin (kilic). Ornekler asagida.. ilk resim marlin, ikinci yelken, ucuncu de bizim bildigimiz kilic... Rastgele...
ibrahim abi ikinci resimdeki balığa sailfish de diyorlar bildiğim kadarı ile...ama tanımlar doğru...bu arada sürpriz ne oldu abi... evet...yazmışsın zaten...o kadar hızlı okuyorum ki...tüh...