slm arkadaşlar iki tane kanun değişikliği oldu paylaşmak istedim ilgilenen olur belki 1-) ADB yani amatör denizcilik belgesi ile alakalı kanun 5 hp ye kadar olan motorların takılı olduğu deniz araçlarında ADB aranmaz kanunu 10 hp ye kadar çıkartılmıştır 10 hp den küçük motorlarda ADB ve ruhsat aranmaz ek kanunu eklenmiştir 2-) motorların limana kayıt ettirilmesi kanunu 1 ekim 2008 de çıkan kanuna göre 1 temmuz 2009 a kadar bir değişiklik yok 1 temmuz 2009 dan sonra kayıt ettirilen tüm motorlarda CE mutlaka olmalıdır aksi taktirde kayıt edilemeyecektir motorunuz 2009 model dahi olsa CE mutlaka olması gerekmektedir. motor almayı düşünen yada almışta kayıt ettirmemiş olanlar bence elinizi çabuk tutun içten yada dıştan takma motor farketmeksizin bu kanun 1 temmuz 2009 dan itibaren geçerlidir sonra hurdaya çıkabilir motorunuz bu arada yarın ağ yasağı başlıyor oltacılar rast gele
10 hp den küçük motorlar için zaten adb istenmiyordu. Bu kanun metnini ya da kanun linkini verebilirmisiniz? Mecliste uzun süredir bekleyen bir kanun tasarısı var ama komisyonlardan dahi geçmedi diye biliyordum. Tam metni verirseniz daha sağlıklı olur sanıyorum.
Selam arkadaşlar, Benim Marmara ereğlisi Kamaradere mahallesinde yazlığım var ve orada bir adet 4,50 metrelik fiber sandalım ve 9,9 HP iki zamanlı dıştan takma motorum var. Teknemi yaz aylarında kullanıyorum. Tekne kullanmak için ADB ne sahibim ayrıca amatör balık tutma belgemde var. Ancak teknem için hiçbir belgem ve faturam yok. Motorun faturası var. Teknem için ne gibi bir belge çıkarmam lazım ve nasıl çıkartabilirim? Bu belgeyi teknenin olduğu vilayettemi çıkarmak lazım? Maalum Marmara Ereğlisi Tekirdağ vilayetinin bir kazasıdır. Birçok arkadaşımızın bu konuda yazıları var onları okudum ama o kadar çok şeyler yazılmışki kusura bakmayın aklım karıştı. Yapacağım işleri bilen bir arkadaş kısaca özetlerse çok memnun olurum. Selamlar ve şimdiden teşekkürler, Süheyl Başak
Bilgilendirme için teşekkürler,yalnız konunun kaynağını belirtmenizi rica ederim. Zira ben bu kanun tasarısının henüz onaylandığını hiçbir kaynaktan teyid edemedim.
4,50 mt tekne ve 9,9 HP motor için ötb dışında herhangi bir belgeye ihtiyaç yok, yalnız teknenin bulunduğunuz liman başkanlığı'na kayıtlı olması gerekiyor. Bunun için Liman Başkanlığı'na başvuruyorsunuz, sahiplik belgesi düzenletiyorlar, muhtardan onaylatıyorsunuz, teknenizin önden, yandan ve arkadan çekilmiş fotoğrafları olmalı, ayrıca teknenizde ölçüm yapıyorlar. Daha sonra müsteşarlık hesabına yanlış hatırlamıyorsam 30 lira yatırıyorsunuz, vergi dairesine bir belge gidiyor ve Özel tekne belgenizi alıyorsunuz. Gerekli güvenlik teçhizatları (can yeleği, can yeleği feneri, can simidi, yangın tüpü) da gereklidir. Böylece denizde sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.
Özer Bey Kardeşim, Verdiğin bilgilere çok teşekkür ederim. İlk fırsatta Tekirdağ liman başkanlığına giderek ÖTB yi çıkarmaya çalışacağım. Aksi halde bende öyle bir şans varki 40 kişi arasında gelir beni kontrol ederler ve tekneden de oluruz. Selamlar Süheyl Başak
Süheyl Bey Saygılar. Üzülerek söylüyorum ki sahiplik belgesi ile ÖTB çıkartma 2008 sonbaharında sona erdi. Yeni kanun tasarısı mecliste bekliyor. Belki bu kanunla bir af daha gelebilir ama bu henüz belli değil. Şu an için ikinci el teknelere belge çıkarılamıyor maalesef
Kanun liman başkanlığının bana verdiği bilgi ve sunduğu evrak doğrultusunda 01/09/2008 de çıkmış ve uygulanmasına başlanmıştır buna ek olarakta limana kayıt ettirilecek motorlarda CE belgesi zorunluluğu getirilmiştir.Fakat bu zorunluluk ve gelen ek maddenin tam anlamıyla uygulanacağı kesin tarih 01/07/2009 dur kanunlar ve ek kanunlarla alakalı bilgilere tarım bakanlığının web sayfasından mevzuat tıklayıp sirküler bölümündende ulaşabilirsiniz ayrıca link vermek gerekirse http://www.tarim.gov.tr/Files/Mevzuat/sirkuler/sirkuler.htm bunun haricinde liman başkanlıklarından 01/09/2008 tarihinde ellerine ulaşan kanun ek maddelerini içeren dosyayıda talep edebilirsiniz..
Sahiplik belgelerinde 6 aylık bir uzatma söz konusu olduğundan henüz son bulmadı liman başkanlıklarından sahiplik belgesi talep edebilirsiniz 2 hafta kadar bir süreniz kaldı ayrıca motorunda ce belgesi bulunmayanlar içinde son fırsat ikinci el tekne ve motor devirleri için acele ediniz 1 temmuzdan sonra malesef motorlarınızı kayıt ettiremeyeceksiniz (CE) belgeniz yoksa tabii ama varsa sorun yok
slm arkadaşlar bugün tekrar gidip sordum bilgi doğru sahiplik belgesi 6 ay daha uzatılmış Aralık ayına kadar geçerli.
arkadaşım iyi güzelde sahiplik belgesi 6 ay uzatıldı bunu öğrendik 1 temmuzda çıkacak yeni motor yasası ne olacak oda ertelenecekmi yoksa ikisi aynı anda nasıl yürüyecek bunu bilen varmı saygılar
eh haydi geçmiş olsun 1.5 yıl daha var demekki bakanlıktan bi bilgi doğrulaması yapayım bakalım yasalaşmışmı