Kapalı havalar için Spin(At-çek) Kamış önerisi. .

Konu, 'Kamışlar' kısmında UzuNHoca tarafından paylaşıldı.

1. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Arkadaşlar araştırmalarım neticesinde kapalı ve yağmurlu havalarda balık alma ihtimali daha yüksek. . Benim kamışım okuma v-system ve yıldırımı çeken tabir ettikleri türden. . Bu yüzden yeni bir kamış eklemeye karar verdim takımlarım arasına. . Önerilerinizi bekliyorum. . Kapalı havalarda da balığa gitmek için sabırsızlanıyorum :D reeling reeling reeling :hungry:

2. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Karbon olmayan bir kamış alman lazım.

3. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Merhaba İsmail
    Spro flashback' lere bakabilirsin.Kullanmadım fakat methini duydum.S fiberden imal malzemesine göre hafif kamışları var.Ben de flashback alacaktım fakat karbonlara yöneldim.Tabi bu arada kullananların yorumlarına bakmak daha önemli.
    Rastgelsin...

4. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

5. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Kapalı havalarda kamışın karbon kısmından tutmamak gerekiyor fakat esas etken bastığın zeminle aranda iletkenlik kesinlikle bulunmamalı, Örneğin yağmurda ıslanıp su çekmiş bir ayakkabı ya da bot vücutla toprak arasında elektrik akımını direk sağlar, kamışın karbon kısmına elle es kaza dokunsan bile hafif elektrik çarpmaları yaşayabilirsin ki yıldırım çarpmasına da davetiye çıkardığını düşünüyorum..

V System karbon kısmına dokunmadıkça elektrik akımını iletmez.. Elektrikten korunmak için bana göre yapılması en önemli şey; öncelikle lastik sağlam su geçirmez bir çizme edinmek ve elbiseleri yağmur suyundan korumaktır..

6. furunotr

furunotr Haluk

Bu tür havalarda açık arazide değil kamışla; elinizde hiçbir materyal olmadan üzerinize yıldırım çekme ihtimaliniz çok yüksek; böylesi arayışlardan vazgeçip; fırtınalı havalarda fantazi yapmamanızı öneririm....

Konu ile ilgili detaylı bilgi isterseniz biraz fizik v.s. karıştırmanızı da önerebilirim...

7. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Kamış maka ve modelinden çok şu mantık önemli eğer kamışınız karbonsa yıldırım çekme ihtimali artıyor, eğer o bölgeye yıldırım düşecekse en yüksek noktadan aşağı iner yani fiber dahi olsa o anda en yüksek sizin kamış ise şimşek düşecektir. birde karbonsa tam on numara olur. Bnece kapalı havalarda risk almayın ne olur ne olur

8. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    +1

ayrıca yıldırım düşmez..! yıldırım yerden göğe çıkar. daha sonra bu aşağı-yukarı olarak defalarca devam eder. yıldırım yukarı çıkmak için de en yüksek yeri seçer. bu nedenle kamışın ne olduğunun pek önemi olacağını sanmıyorum. bencede fantaziye gerek yok.! yinede karar sizin. Allah korusun :)

9. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    elimizde saf karbon çubuklar olsaydı tehlikeli olurdu fakat karbon tabir ettiğimiz kamışlarda sadece ince bir kat tabaka var o kadar, üzerindeki reçinesi verniği derken bir tehlikesi kalmıyor. öyle bir durumda tehlikenin kendisi zaten insandır, olta değil. yağmur altındaki toplam iletkenliğimiz kamıştan daha fazla olacaktır.

10. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Fizik bölümünde okuyorum ;)

11. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Peki kapalı havalarda daha çok balık çıkmasına ne diyeceğiz? :D gerçeği candan değerli değil ama :) Burda hepimiz işin lezzeti için burdayız :D Balık aldığımızdaki o heyecan, o kalp atışları, o mutluluk, o . . . . . . . .(artık neyle doldurursanız) ;)

12. emrepasa

emrepasa emre

Devam İsmail kardeş:) Mücadeleye devam,konu ve yazılanlar ilgi çekici :)Benden de nacizzhane bir tavsiye bahsettiğin havalarda fiber kamışla ileriye atım iyice zorlaşıyor bence elindeki kamışla devam et.

13. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Elimdeki kamış karbon kamış :D Biz balıkları kızartamadan kızartma oluruz Allah muhafaza :)

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    İsmail yeğenim,

Görüş beyan eden arkadaşlarım, kendi bölgelerinin kapalı hava koşullarını değerlendirerek yorum yapıyorlar doğal olarak.

Akdeniz ve Güney Ege kıyılarının yağışlı hava koşulları o kadar şiddetlidir ki, yağan yağmuru '' Bardaktan Boşanırcasına '' olarak tanımlamak az bile kalır; '' Kovadan Boşalırcasına '' demek yanlış olmaz. Antalya - Kemer'de bulunduğum dönemde, 20 yılda gördüğüm toplam yağışın tamamını, 20 dakikada yaşadım. O çakan şimşekler 10-15 saniye, kesintisiz bir uçtan öbür uca kadar, dalga dalga yayılıyordu.hala kulaklarımda çınlıyor. Sanki korku filmi gibiydi.

Sen sen ol, o bölgede yağışlı havalarda fiber kamıştan şaşma, şaşma ve şaşma.

İyi dileklerimle.

15. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    aynen öyle tevfik abi ;) hava bi kapandı mı çok fena oluyor kap kara. . ve yağmur başlayınca şimşekler arka arkaya çakıyor. .

16. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR