Kapatılan_Göl

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında balıkların_efendisi tarafından paylaşıldı.

1. balıkların_efendisi

balıkların_efendisi Turan

Favori Kamış:
    olta,kakıç,livar
    En İyi Avı:
    sazan(4kg) , turna 110cm(7kg)
    Sirkülere göre ağ iç sulara ve göllere ağ atmak yasak diyor yasalarımız.
    Peki , kapatılma aşamasında olan bir göl biliyorum geçtiğimiz cumartesi oraya gittim.gölün yarısı harfiyat döküm alanı verilmiş kapatılmış.

İşte bir doğal zenginlik kayboldu gidiyor 2 yılda yarısını kapatabıldıler hala devam ediyor tahminimce kalan kısmı 2 yıl daha alır.

Peki size soruyorum arkadaşlar çamur altında sıkışıp ölmesimi oksijen yetersizliğinden ölmesimi sizce dahamı doğru ?

Kapatılan bölümden öbür bölüme kaçmış kaçabilen balıklar yaşıyor öyle zengin bir gölki yayın,sazan,kadife,turna vs yani küçük bir terkos...

Sizce balıkları kendi halinde harfiyat altında ölüme bırakmakmı doğru , yoksa kendi söylediklerini yapamayanların yasasını çiğnemek mi ?
    Ben görüşlerinizi bekliyorum.

Bunları durdurmanın bir yolu yokmu ?

Benim görüşümü biraz olsun yazdıklarımdan anlamışsınızdır umarım.

Son düzenleme: 20 Eylül 2010
  2. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ben birkac kez konuyu okudum ve tam anlayamadim aktarmak istediginizi fakat anladigim kadarinin cevabini verecek olursam ; bende yetkili makamlar o baliklari guvenli bir sekilde almali ve baska bir gole birakmali.
    Aslinda ben golun kapatilmasina karsiyim siddetle.Ama illahide yol yoksa dedigim gibi baliklar saglikli bir sekilde alinmali ve baska biryere birakilmali.
    Rastgele...

3. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Bencede bu konuyu basına yansıtabilirsek yetkililer duyarsız kalamayacaklardır. Yakınlardaki göllere nakli çok zor olmasa gerek.

4. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Neden kapatmak istediklerini pek anlayamadım eger rant meselesiyse etrafı kapalı site falan yapılacaksa gölün büyüklüğünü bilmiyorum ama yarısını kapattıysa diğer yarısını bırakması lazım nedense son yıllarda pek bir moda göl manzaralı evler:) ve herbiri ateş pahası.Benim bildiğim bir göl var arnavutköye giderken boğazköy sapağından gidilirdi ve eskiden çeşitli derneklerin mesire yeri olarak kullanılırdı isim vermiycem bilen bilir,fakat birileri satın almış araziyi göl de bu arazinin çam ormanları içinde müthiş bir yer son 3 senedir villalar yapılıyor ayrıca da gölün etrafı site sakinlerine balık tutma ve yürüme parkuru yapılacakmış ve göl de alınan arazinin içindeymiş.bekçi tanıdığım için bana izin verirdi tabi ki tamamen duygusal olarak:) muhteşem bir yerdi sazan ve yayın ne anılarım vardı orada.memlekette zaten özel avlak hiçbirzaman olmayacak gibime geliyor ne gerek var etrafını beton yıgınlarıyla doldurup göl manzaralı siteler deyip milyon liralara satmak varken.herhalde bu da buna benzer birşeydir olur olur devlet sırlarını da gömebilirler:D bu da işin şakası tabi

5. Yörük Efe

Yörük Efe

Favori Kamış:
    Şimdilik Olta, Sonra Zıpkın ve Dalış takımı da olacak.
    En İyi Avı:
    Şimdilik Pek Dişe dokunur bir şey yok.
    Turan kardeş, bu kapatılan gölün harita üzerinde yerini bertir ve bölgenin resimlerini yayınlarsan ; muhakkak resmi yollardan birşeyler yapılabilir.

6. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Olayı tam anlayamadım neresi kapatılıyor .....

7. mesutaltug

mesutaltug MESUT ALTUĞ

kapatılan göl

evet ben biliyorum bu gölü arnavutköyden bolluca istikametinde cumartesi günü sabah 5 gibi oradaydık manzara okadar içler acısıydı anlatamam abartısız dakikada 15 kamyon harfiyat döküyor gölün yarısı kapatılmış araç girişini engellemek için hendek açmışlar 1.5 km yürüyerek ulaştık göle saat 12:00 ye kadar zillerimiz bir kez dahi çalmadı solucan mısır koku hamurlu yay herşeyi denedik nafile kıyıları gezdiğimizde her tarafta parçalanmış ağlar gördük yerlere öyle büyük pullar gördük ki anlatamam yani çoktan talan etmiş ağcılar gölü bizi götüren arkadaş bol miktarda yayın olduğunu büyük sazanlar olduğunu söylemişti ama o da şok oldu ordan başka bi göle gittik 3 adet kiloluk sazan aldık ....haberlerde izler geçerdik ama insan gözüyle görünce bu vahşeti çok müteessir oluyor..yani başka yer mi kalmadı etrafı çam ormanlarıyla çevrili popülasyonu bu denli zengin bakir bi gölü buldunuz..ben trabzon uzungöle gitmiş biri olarak bu göl oraya 1000 basardı yazık yazılar olsun...

8. Oldman_55

Oldman_55

Arkadaşlar sanırım. Bölge halkının "HARFİYAT GÖLÜ" dediği yerden bahsediyor.İBB Haritasında x: 394xxxx, y: 456xxxxxx koordinatlarına giderseniz görmeniz mümkün.