Merhaba, 8 Eylül'de Kapalukaya Barajına kenardan at çek yöntemiyle turna avlamak için gitmeyi düşünüyorum. İlk kez gideceğim için yer konusunda sizlere danışmak istedim. Yukarıdaki resimde kırmızı çizgi ile işaretlediğim bölge nasıl sizce? Gezerek atış yapmayı düşünüyorum....
Yerin çok önemi yok, bazı yerlerde yosun fazla olduğu için zorlanırsın, onu da deneyerek anlarsın zaten. En başta BEYAZ silikon sahteyi öneririm, kaşık olarak da kamışının atarına bağlı olarak kaç numara olacağını satıcılara sorup seçebilirsin, üzeri kırmızı ve turuncu benekli (marka bence önemli değil) öneririm. Rasgelirse tutarsın, rasgele. Kaşık önceliğimdir.
Haritadadan şurası iyi demek gitmeyenler için çok zor, geçen hafta arkadaşlarım orada avlandılar, vuruş dahi alamamışlar. İlyas'a katılıyorum sazlık önleri mantıklı olacaktır. Sahtelerinizi değiştirerek 5'er metre ve 5'er dakika arayla yoklayarak en iyi verimi alabilirsiniz. Rastgelsin...
Yorumlar için teşekkürler. Beyaz sasin in envai çeşidini temin ettim. Kaşiklar da çabası. Bakalım bahtimizda ne varmış.
ben mayıs gibi sizin işaretlediğiniz yerin yukarlarında karaahmetlide avlandık sizin gösterdiğiniz yerde hampishane civarı oluyor pek yaklaştırmıyorlar karaahmetli kasabasının piknik alanından içeri giriniz ordan ben 2 turna çıkarmıştım geri bıraktım limit altıydı genelde...üni hayatımdada hep orda avlandım ama sizin o işaretlediğiniz yere hiç gitmedim...beyaz şasi çok iyi iş yapıyor rapalayla hiç vuruş almadık. yine bu siteden baybora abi pembemsi kaşık önermişti onu denedim oda randıman verdi...