Kar ve fırtına üzeri az balık, yanında cacık.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında draco tarafından paylaşıldı.

1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Selamlar arkadaşlar. Alışkanlık haline getirdiğim haftada bir kaçamaklarımdan sonuncusunu bu sabah yaptım. Pek balık yok, o yüzden sıkılmayın diye biraz bir şeyler anlatayım ne yapayım. :)

Havanın bugüne özel spesiyali lodos tatlısıydı. Bunu bilerek, akıntıların birbirine karışacağı, yer yer duracağı ve yukarıdan aşağıya akmakta olan balığın duraklayacağını, sürülerin akıntı başlarında yemini beklemeyeceğini ve nispeten dağılacağını bile bile son güzel havayı kaçırmamak için sabah ezanıyla beraber av yerindeydim. Taktım 200 gramı abandım abanabildiğim kadar, tahmin ettiğim gibi akıntı makıntı yoktu, su ipek çarşaf gibi kurşunu okşarken güneşin doğmasıyla ısınıp yükselen havanın getirdiği lodos da yanaklarıma ılık öpücükler konduruyordu. Buram buram tütmeye başlayan deniz ve usulca karanlıkları yarıp geçen "sessiz gemi"ler bu romantizmi pekiştirirken oltama sağlam bir vuruş alarak romantizmden "şehvet"e tam geçecektim ki kıyıya 20 metre kala terk etti beni sevgilim lüfer. Pek balıketli!! sevmem ama bu sultan sanırım 500-600 gram vardı. :)

Doldurdum çayımı biraz keyfime baktım, elim kolum kendine geldi, 2-3 atışta bir çinekop aldım, 3-5 defneyi saldım. Yanıma gelip çinekop çaparisi atan bir abi 1-2 yaprağı kovaya koyunca, yeni oluşmuş muhabbetimizden de güç alarak "abi 10 santim balık bunlar, sal geri yaşasınlar" dedim ama abi fırından yeni çıkmış, pişkince ve gevrekçe "neden salayım ya, yem yaparım, tavaya atarım, denizde balık bitmez, sen balığı tutanlara bak, onlara kız" gibisinden anlayamadığım "eyyorlamalar" yapınca içimden tatlı tatlı saydırarak avıma devam ettim. Çinekop kısa kesti, aydın havası oldu. Yeni bir gazla çinekop çaparisi çalıştım, istavrit gelmeye başladı, arada gelen defneleri saldım suya.

Az sonra polis geldi, "defneavcısı" abimizin arabasına cezayı acımadan kesti. Sadece yasak park değil, arabası terse baktığı için ters yönden girmişsin, şu olmuşsun, bu olmuşsun diyerek tamı tamına 400 tl yi evlat acısı gibi iteledi.:) bir yandan üzüldüm ama bir yandan da hasis yanım "Allah'ın sopası yok" dedi.

Bir yandan da sahil hobimde en nefret ettiğim şey olan "iş bilmeyen, adap bilmeyen, etik bilmeyen, saygı bilmeyen, güngörmemiş insan sürüsü" ile dolmaya başladı. Öyle ki tek bir istavrit çeken "lahahüoooyyy ulann" gibisinden böğürmekte, yek diğeri takımı 5 metreye savurup 3.metresinde dibe takmakta, yanındaki 150 gr çapari çalışılan yerde 75 gram atıp olduğu yerden çekerek 100 metre ötedeki adamı almakta idi. Yavaştan uzayayım derken atışta kurşun koparan bir abi boşlayan kamışın hızını alamayarak ve tam da balansı kaymış yanlış atış stili sebebiyle sola doğru roketledi, benim kamışa olanca gücüyle çaktı, kamışı ortadan ikiye bölündü :) Bir an kan beynime çıktı, kamışıma baktım, çizik dahi yok, bereket iki parçanın birleştiği yere yakın çakmış da kurtarmışım. Ağzımı açmadan 200 metre kadar dışarı yollandımdım güruhtan, istavrit çaparisi açtım, her atış 1-2 derken 15-20 istavrit daha tutup avı sonlandırdım.

250 gram kurşun atabilecek teçhizat, kol kuvveti, 50 km yıldız yiyecek cesareti olanlara çarşamba-perşembe boğazı yoklamalarını öneririm. Güzel çinekop akacağını tahmin ediyorum. Onun ardından da hava düzelirse sezonu ufaktan kapatırız gibime geliyor.

Uzun yazıyorum kusuruma bakmayın, elde balık olmayınca çeneye vuruyor değil de, okuyan hoş vakit geçirsin, hem boğazdan dakika ve skor alsın hem ava gidemediyse orda hissetsin diye ayrıntılı yazmaya çalışıyorum. Kusuruma bakmayın.

Hepinize saygılar sevgiler...

Avın teknik detayları;
    Av saati: 06.30-09.00
    Av yeri: Boğaz Avrupa yakası üst taraflar
    Rüzgar: 25-30 km lodos
    Kamış: Awa-Shima Aqualis Skycaster 4.20 250 gr
    Makina: Shimano Aceration SW8000pg
    Kurşun: 200 gr ve 125 gr

Sahteler:
    1) River2Sea Target minnow 9 cm sedef beyazı ve Sniper 7 cm mavi-gümüş
    Misinalar:
    0,25 mm Awa-Shima Fluoro Surf, makina
    0,25 mm Awa-Shima Fluor-x sahte bedeni

Çapari:
    0,33-0,20 yeşil çinekop çaparisi 7 no vmc iğne
    0,26-0,12 yeşil simli istavrit çaparisi

Simit-çay.

Şarjörüm :)

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bizim pazartesi sendromunda olduğumuz saatlerde gönderdiğin rapora bak. :) İnsanın istifayı basıp deniz kıyısına kaçası geliyor. Ben de öğle arasında sahili gezdim, çok bomba resimler çektim, akşam göndereceğim. Maalesef ne denizde balık kaldı, ne de karada balıkçı. Haftasonları şu bahsettiğin nahoş durumlar daha fazla oluyor haliyle. Hava kötü olsun diye dua ediyorum.
    Balık durumuna gelince, hayvan pek rapala yemiyor. Bu kadar balığı yine çok iyi almışsın. İstavrit çaparisi altına yemli takım iyi çalışıyor, en büyük balıklar ona geliyor. Tavsiye ederim.

3. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Güzel rapor Kaan, bir çırpıda akıcı bir şekilde okuyuveriyorsun, teknik bilgilerde çabası:)
    Benimde başıma gelmişti, yaklaşık 50 mt.den yanımda güm diye bir ses 150 gr kurşun tam yanımda kafaya gelse adamı götürür valla ama sen nezaketen kamışa bakmışsın yinede verilmiş sadakan varmış ya sana gelse idi.
    Daha iyilerinin rastgelmesi dileğiyle.

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yanda birisi yapıyordu çapari altı yemli, epey gözledim ama 1 saat tek balık alamayınca ben de denemedim. Aslında akşam maç olmasaydı yemliye inecektim ama uğraşamayacağım valla, sabah balık, öğlen iş, akşam yine balık falan pertim çıkar. :)

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Valla Murat Abi, adam gibi atış yapsalar, ya ileri uçacak denize ya kendi kafalarına gelecek kurşun. Kamışı da önlerine taşa vuracaklar rahatlayacaklar ama nerede? Kolumu sıyırdı zaten kamış, rapala çalışıyordum tam, kafama falan gelse hastanede cımbızla karbon parçaları ayıklatıyorduk şimdi bit ayıklatır gibi. :D

Yok abi, varsın az balık olsun, sakin yerler daha iyi, daha keyifli. Haftasonları tövbem var zaten balığa gitmeye. :D

6. imece

imece Erdinç İme

Favori Kamış:
    lineaeffe tournament
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    En İyi Avı:
    Henüz gerçekleşmedi.
    Elinize sağlık, zevkle okudum. İkinci paragraftaki tasvirler, betimlemeler sairane olmuş. Rastgele..

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok keyifli hikayeleme olmuş, yer yer güldüm, ellerine sağlık. :D:D:D

Ne üzülecen, iyi olmuş. Ben olsam, polis amca bak bakalım yangın tüpü varmıymış derdim. hihi

Ben İstanbulda olsam, yalnız gece avlanırdım sanırım. Tahammül edemiyorum artık. :)

Yalnız raporda çok güzel tüyolar var esasen. İstanbulda değilim, lüferci de değilim ama ben bile bişeyler kaptım. :)

Nice güzel avların olsun. :)

Ayrıca çok düzenli gördüm sahteleri. :D:D:D

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Eyvallah :)

9. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İstanbul'da olsan çoğu yerde gece de rahat etmen zor. İzmir çocuğu burada kafayı yer diye düşünüyorum. Balık yapan yerler üst üste adam kaynıyor, çok az yer var hem kafanı dinleyip hem randımanlı av yapabileceğin. Yani bize yine yağmur, fırtınada popo üşütmek kalıyor. :)

Not: Sadece bu sahteler düzenli duruyor. :D Sabahın 5 inde karışıklık çekilmiyor hakkaten. Geride kalan malzemelerim çıfıt çarşısı.

10. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    Kaleminize sağlık Kaan abi.Çok güzel bir anlatım olmuş.Afiyetler olsun,devamı rast gelsin. :)

11. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Kaan tebrikler, madem haftaiçi kaçıyosun balığa haber versene :) Bizde Tarabya'daydık bugün.

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    o 150gr çalisanin arasina 50gr kursunla girip tek baliga huloggg çekenler yok mu... bayiliyorum o tiplere. ava nese katiyorlar :D

Aret hatirlar arnavutköyde 3 kisilik bir grup ve diger spinimsi bir kamisla debelenen tek bir kisi vardi. adam bizi çekip çekip homurdaniyordu. bire üstünde balik vardi kaçti size takilinca diyordu durmadan. 3lü kisiler de tek kamisi dönüsümlü kullaniyordu. agzinda koca bir püro olan arkadaslari kamisi kirinca avlari erken sona ermisti malesef :)

ben seviyorum o tipleri izlemeyi. canli beles stand up komedi tiyatrosu resmen

13. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Elinize sağlık okuması keyif veren çok güzel bir rapor olmuş. Nice keyifli kaçamaklar dilerim ve tabi raporlamayı da unutmayın, rastgelsin :)

14. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Kaan çok güzel bir anlatım olmuş, balık olmasa da keyifle okudum eline sağlık.

15. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    afiyet olsun güzel balıklar :)
    defneavcısı tipinde insanlar her zaman ve her yerde varlar maalesef. :mad:

bizim buralarda (bizim buralar memleket olarak yakınım) kıyıköyde ilk sarıkanat - çinekop eylül gibi olur millet saldırırcasına gelir, lüfer nasıl sürüye dalar öyledir bizimde (!) balığa saldırmamız, birde bakarsın kovalara boyları 10 cm olmamış balıklar yakalanmış, sabahın 7sinde gel anlat amcama abime kardeşime... zor bilinçlendirmek zor...

rapor harika bu arada

bol şans ve sabırlar diliyorum rasgele

16. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Tebrikler Kaan , almışsın kısmetini. Daha irileri rast gelsin...

17. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Kaan Bey merhaba.Şarjörü kalite ekipmanlarla donatmışsınız.Bereketli avlarınızın devamını sabırsızlıkla bekliyoruz inşaallah.Şarjördeki sahtelerin detayını da yazma fırsatını bulursanız , çok çok memnun olurum.Eğer sakıncası yoksa.Maşaallah usta adamın hali bir başka oluyor.Bursa'dan kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

18. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Haber versem siz Tarabyadan çıkmayacaktınız, ben gelecektim kesin. :D Var mıydı balık bari?

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Estağfurullah, usta olmak için 39 fırınım kaldı. :)

İlk fotodakiler komple River2Sea target minnow ve baby minnow, ikinci fotoda beyaz olanlar remixon ve oscar, sağ taraftakiler komple Sniper. :)

Hepsi balık almış, çalışan sahtelerdir. River2Sea lerin beyaz olanı hariç hepsi aydınlık ve genelde açık hava ister. İkinci fotodakilerin hemen hepsi de karanlık-aydınlık dinlemeden balık alır...

River2Sea lerin hakkının bugüne kadar pek teslim edilememiş olmasının sebebi; bu sahteleri çok hızlı çekmemek lazım, akıntıda kendi çırpınması yeterli, arada sararak, hafifçe çektirerek kullanılırsa boşu yok denebilir. Sniperlar ise (Ergin Balıkçılığın sahteleri) yavaş-hızlı her şartta aksiyon alabilmekte, bu bakımdan çok başarılılar. Geri kalan sahteler ise karışık :)

20. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Oturup izlerken eğlenceli tabi Roy. Yanyana olta atarken veya eşinle yürüyüş yaparken pek eğlenceli değil. 50 metre mesafedeki arkadaşına küfürlü, argo seslenmeler, arkada yürüyen var mı bakmadan atış yapmalar, çaparileri, pislikleri, balık sularını yollara atmalar, dökmeler... Say say bitmez Boğaz'ın güzellikleri! Yaşım ufak ama ben bile ne kadar dejenere olduğumuzu çok rahat idrak edebiliyorum 20-30 senede.