National Geographic tarafından hazırlanmış bir slayt... Kara altın ( petrol ) nijerya ile ilgili bir tür belgesel niteliğinde güzen bir eser... İzlemenizi tavsiye ederim... Video : http://www.nationalgeographic.com.tr/ngm/0703/delta_tr.swf *ALINTIDIR*
evden işe çıkarken dikkatimi çekti konu fakat evde açamadım videoları işyerindeyim burdada açamadım malesef paylaşımın için teşekkürler yinede
Nevzat abicim ilgilenilir merak etme. Gerçekten içimi sızlattı görüntüler.Paylaşım için teşekkür ederim.
paylasim icin tesekkurler...izlenmesi ve bilgi edinilmesi gereken bir gercek...aslinda gercegin icinde yasarken gercegin altinda ki yalani goremez oldu insanoglu.....
bu lanet şey karadenizde hali hazırda denizi tehdit ediyor bu petrolu borularla taşısalar ölürlermi ya denizlerimiz tehlikeden kurtulur (bir nebze)
Fosil yakıtlar, para kazanan büyük şirketlerin uşağı olmuş hükümetler ve sivil halkın ezilmesi... işte Afrika gerçeği... çok acı ama çoook acı...
Afrikada ki izdirap bunlarlada bitmiyor. Elmas ve degerli tas somurusu, irkcilik, AIDS, asiret savaslari, diktatorler, aclik, binlerce kadinin sunnet edilerek sakat birakilmasi, insan ve organ ticareti, korsanlik, mafia ve her seyin basinda egitimsizlik... Ne istersen var.Afrika Dunyanin unutulmus kitasi, insanin hiclige terkedildigi bir insanlik ayibi tamamen. Dunyada gelismis Ulkeler tarafindan bir senede tuketilmeden coplugu bulan deger Afrika'yi ihya eder... Traji komik degil mi?
Bu nedir abicim yaaa... Hani insan hakları hani milyarlarca parayı bütçesine toplayan yardım kuruluşları. Ya da sömürge diye yönetim asan insanlar bunları görmüyorlarmı. içim sızladı yani...
Şu an Türkiye'de 1lt 95 oktan benzin 3 YTL, ABD'de 3.8lt'si 3.3 USD. 8 yıl önce bu miktar benzin 0.95 USD idi ABD'de. Denklem basit. Sonuçları: hep birlikte yaşıyoruz. Söylemeye gerek var mı? Tabii bu sadece ABD'den bir örnek. Diğer Avrupa ülkeleri yada diğer ülkeler? Bazı toplumların refahının bedeli bazı toplumların cefasından geçiyor, özeti bu....
Petrol şirketleri bunu hep yapıyor. Shell Türkiye'de de benzer şeyler yaptı. Rezervuar'dan çektikleri suyu(kirli su) şehir içme suyuna geri bastılar.(Diyarbakır'da) , neyseki ülkemiz zamanında tepki verdi ve shell firması ülkemizi terk etmek zorunda kaldı. Nijerya'da yapılan büyük bir insanlık ayıbıdır ve batının gerçek yüzüdür. Biz de hala Amerika'ya yalakalık yapıp, AB ye girmeye çalıyoruz(ülke olarak). Yazık, çok yazık.
hey hey bi dakka kim amerikaya yalakalık yapıyo bizmi basdakilermi bunu açıklığa kavustur, öyle ortaya laf atıp gitme !