Merhabalar, Yine benim bir fikrim geldi ve bu seferde levrek avima yeni bir hedef bolge sectim Karabiga demirmencik adasi ve cevresinde levrek ve eskine oldugu bilgileri kulagima geldi. Google earth ve Turkiye karayollari haritasini actim,yeri nokta atisi ile kolay ulasilabilir bir yoldan buldum Ama esas sormak ve ogrenmek istedigim ise bolgenin bu iklimde sartlari ne durumda? Yagmur,camur.. Kalmayalim oralarda ac susuz sefil vaziyette.Malum yagmurlar basladi ve denizde cirpiniyor artik yavas yavas.. Vardir oralarda +3kg levrek Bu bolge hakkinda bilgisi olan yardim ederse sevinirim.Biraz cografi bilgiye ihtiyacim var. Konaklama icin uygun yerler hakkindada bilgisi olan varsa ve paylasirsa memnun olurum. Tesekkur ederim.
Güzel avlaktır..çok iyi bilirim buraları.. Ama balık yapan yer değirmencik değil 6-7km yakınında bir bölgedir..
Bakalim artik kismet nasip isi.. Yalniz benim balik yapan yerden cok dedigim gibi cografi kosullar vede konaklama vs vs vs.. Bu bilgileri umarim daha once o civarlarda av yapan biri vericektir bana
Eminim verecektir..Ama ben çok umutlu değilim. .O bölgede trofe eşkine yapan yer 40-50 metrelik bir yer.Bu alan dışında eşkine zor olur ve olanlar küçük olur.levrek için ise +22km yol yapmalısınki tatminkar bir avla dönebilesin.
Abi karabigada kalabileceğin pansiyonlar mevcut,hatta buradan avşa adasına tekne bile kalkıyor öğrencilik yıllarımda 97-2000 arası buralar benim meramdı otarafa gidersen,Kirazdere'yi sakın es geçme Öyle çamur olayları felanda yok komple asfalt .sadece merkezden kıyılara yürürken olabilir ama şimdiye oralarda asfaltlanmış olabilir.Tekneciler sezonunda ekseriyetle karides ve dil avına çıkarlar. Başka bir sorun olursa cevaplarım, avlak yapısı hakkında arkadaşlar bilgi vermiş zaten .
Karabigadan değirmenciğe geçtiyseniz bu ara yolun hiç asfalt olmadığını mutlaka bilirsiniz..Ama tekrar çanakkale yoluna çıkıp 4.km ye kadar asfaltı diyorsanız evet asfalt..Ancak değirmenciğe giden 20km yakın yol asfalt değil,yıllar önce dökülen asfalttan numuneleri saymazsak Armutluya her 4 denemeden sadece 1 tanesinde başarıyla ulaşırsınız..Çünkü yol bildiğimiz tarla yolu ve yaklaşık 25km.Yağan her yağmurdan sonra en az 4-5 gün ulaşıma kapanır Çnkü çamur,bataklık olur.. .Buraya ulaşmanın garanti yolu var tabiki..
Bu bolge icin son avlak durumu hakkinda bilgi verebilecek biri vede kullanilabilecek rapala&kasik gib sahtelerin igne ve boy numaralari hakkinda bilgiye ihtiyacim var. tesekkurler.