Sevgili abilerim, canım kardeşlerim. Öncelikle belirteyim 1 haftadır forumu satır satır okuyorum, notlar tutuyorum. Temmuz ayında Karaburun'da gece balığına gidelim diye hanım tutturdu. Burda sağolsunlar arkadaşlar çok çeşitli takım örnekleri yazmışlar. Ama biz hepsini nasıl yapalım! banghead Neyse benim sizin affınıza sığınarak bi yardım talebim olacak. Sorum şu; İzmir-Karaburun'da gece kıyıdan av için 2 takım öneriniz ne olurdu? Özellikle iğne numarasını belirtirseniz çok sevinirim. Çupra, mırmır, saragoz, karagöz, belki sarpa, belki kısmet olursa levrek hedef balıklarımız. reeling Çok uzattım. Balıkçı adamın sabrı olur diyip sordum sorumu, teşekkür ederim.mrsparkle
Çupra, mırmır, saragoz, karagöz, belki sarpa, belki kısmet olursa levrek hedef balıklarımız. çupra,mırmır,sargoz,karagöz,sarpa için klasik 2 yada 3 iğneli dip takımıyla avlaya bilirsin.gine bu balıklar için gezer kurşunlu takım deniyebilirsin özellikle mırmır ve çupra için güzel iş yapar. görmen içinde klasik dip ; ve gezer kurşunlu takım; bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım rasgele..reeling
Teşekkür ederim vtecc, kefal gece yakalanması zor diyorlar. balıkçı umut bu iki takımı da yapacağım. Hanımın dır dırından kurtulayım yeter ki
Merhaba, öncelikle sizinle bu aktivitenizi paylaştığı için eşinizi kutlamak isterim . aman bu durumun kıymetini iyi bilin, Kefal , avı zor fakat çok keyiflidir. en önemli ayrıntı , sessizlik ince misina küçük iğne ( ben 10,11,12 numaralarla avlanırım ) misina beden ne kullanırsam kullanayım lider olarak en fazla 22 lik. 1) bilinen 8-10 iğneli kıbrıs veya 2-3 santimlik köstekli takım taze ekmeği 4-5 santime 7-8 santim kes içine baş parmağın kadar taş koy 20 cm boş misinayı ekmeğe sar iğneleri bir kaç yerinden ekmeğe geçir yemlediğin bölgeye bırak en az yarım saaat hiç ellerme 2) taze sardalyayı fileto çıkar ve ezmeden küçük küçük kes 15-16 lık misinaya kurşunsuz takarak at sesiz ve gölge etmeden bekle ,tasmalamayı zamanla çözersin avlak derinse , sardalya yemliyi göl kamışıylada atabilirsin Rast gelsin bol şans.
sevgili kardesim eger liman icinde deneyeceksen havada sakin ise kursun hic takma. parca sardalye kullan.ara sira iri sargoz,cipura veya levrek olur. bosluk ver bir sura balik yemi gotursun ve tasmala. hava ruzgarli ise gezer kursunu takabilirsin.kayaliksa cabuk cuk takilmasin iri balik saatleri gece 3-5 arasi lour. kal saglikcakla. GOZ-GOZ GOZTEPE
Çok teşekkürler nobetci levrekci abim. Ben İzmir Karaburun Kuyucak plajı mevkinde gece avlanmayı düşünüyorum. Çünkü hem taşlık hem kumluk kısımları var. Göz-Göz Göztepe
ben de yazın karaburuna gıtmıstım hazıran sonu gunde en az 5 sarpa 2 kefal yakalıyordum bodrum plajının oralarda 8no ıgne ıle kıbrıs takımıyla kıbrısı kesin dene
Teşekkür ederim. Cumartesi gecesi her yolu ve yemi deneyeceğiz, kısmetse. Acemi şansımıza bişiler çıkarsa buraya resimleyip koyacağım.
valla resimleri sabırsızlıkla beklıyorum karaburunu cok ozledım ınsallah bı daha gelırım sarpalar kıbrısa harıka vuruyo 15 sn ıcınde yakalıyordum
Merhaba arkadaşlar. 2 temmuz cumartesi gecesi Karaburun' daki avımızda 1 adet 248 grlık çipra yakalayabildik. Yem olarak sülünez kullandık. Saat 01.00-05.00 arası avlandık Liman kayalıklarında terliğimi kaybettim ama baya eğlendik hanımla. Haftaya ava devam edeceğiz. Not: Özelden mesaj atan arkadaşlar ben size cevap yazamıyormuşum şimdilik, site sistemi izin vermiyor. :-(
Rapor Evet arkadaşlar 3 haftasonudur yaptığımız avlarda ilk hafta 1 çupra, 2. haftasonu 1 mırmır + 1 melanur tutabildik. Son haftasonu( 22/23 Temmuz) ise 2 yavru yılan balığı, 2 karagöz tutulup denize salındı mrsparkle Ne yazık ki Karaburun iskele ve iğdeler altı mevkilerinde mamuna ve madyaya hiç vuruş alınmadı yakaladığımız balıkların tamamı sülünez ile avlandı. Klasik dip takımları aşırı derecede takıldığı için "tek köstekli ve plastik borulu kurşun" (tüp kurşun) kullanıyorum. İğneler mustad 505 1/0 (kasnak yuvarlak delikli 50 grlık kurşunlu dip bırakma oltası) owner 500173 mustad 449 gibi. vmc, owner ve mustad' ın forumlarda tavsiye edilen hemen hemen tüm iğnelerini deniyorum Avları gece 01.00 - 06.00 arası yapıyorum. Bilenler için yazayım; mırmır ve melanuru " Karayeraltı " ndaki küçük koyda tuttum. Kısmetse avlarımız devam edecek reeling
Merhaba arkadaşlar. 6 Ağustos Cumartesi gecesi saat gece yarısı 01.00 civarında Ürkmez-İpekkum Burnu' nda şansımızı deneyelim dedik. Sülünezle 2 köstekli klasik dip takıma bi canlı bile tıklamadı