bu hafta sonu arkadaşların botuyla karaburun civarında eğri liman açıklarında avlanmayı planladık..arkadaşlar klasik yemli olta avcılığı yapacaklar. ben bu jig işine kafayı taktım..o bölge için sahte jig yemi ve başlangıç için fazla pahalı olmayacak bir kamış önerisine ihtiyacım var...balık bulucumuz yok.balık yakalamam da önemli değil.tekniği kavramaya ve kollarımı güçlendirmeye çelışacağım.varsa sahtelerin resimlerini eklerseniz çok makbule geçer.en azından bulamasam bile benzerini alırım. tavsiyelerinizede çok ihtiyacım var,lütfen paylaşınız.şimdiden teşekkürler
feridun abi derinlik ve duruma göre jig kullanımı deyişiyor diye biliyorum, kamış için 150 tl gözden çıkar, daha makina-misina-kamış derken kafadan 500 tl bulur
Valla bende ek olarak şunları diyebilirim. Kamış+makine 400 TL. Mkineye kaliteli bir ip 400 metre kadar 70-80 TL. En az 7-8 çeşit jig ve tanesi ortalama 25 TL bu en ucuz yollusu. İyi bir jig mesela shimano Türkiyedeki fiyatı55 TL Lider misinası iki çeşit 50 TL. Jiglere iğne sonradan koyuluyor Tanesi 7 TL Toplayalım.Ortalama ucuz yollu bir takım 800 TL.Valla antreman için çok para.Ama olsun değer. Ben daha su gösteremediğim takımlara 2000 TL yatırdım.
river/sea turkey slider 130g modelinin üstü pembe ve üstü mavi altı parlak kullanabilirsin,ancak botla jigging? bilmem olurmu saygılar