Bu bölgeden avlanan var mı ? Bölge hakkında bilgi verebilecek arkadaş varsa iletişeme geçmek isterim .... Bu bölge hakkında verilebilecek her bilgiye açığım.. Şimdiden teişekkürler arkadaşlar... Alper
karaburun Bir kere gittim . Kimi gördüysem rapala atıyodu. Bende denedim ama ne kendim nede bir başkası birşey alamadı . Ama balık açısından çok iyi bir yere benziyor .
kalablık oluyormu ? belirli bir bölge varmı avlanılacak ? daha evvel hiç gitmedim esasen o bölgeye o yüzden bilgi almak için soruyorum
vay ne demek forumdan kimse istanbulda karaburuna kıyıdan takılmıyor ... enteresan tabi.... neyse anlaşılıyoruki keşif avcının kendisine kalıyor
Kusura bakmayın yine geçmişten örnek verecem.. gerçi rabet olsaydı bit pazarı diceniz ama olsun.. ben yine diyeyim... ist. il sınırları içinde ki anadolu tarafının karadeniz kıyılarında zamanı neydi hatırlamıyorum. ama yaprak yem istavrit i 80-gr lık zokalı iğneye takıp kumsallarda at bekle yapınca kalkan balıgı gelirdi.... belki faydası olur.. macera arayanlar..
karaburunu bilmem ama yalıköy ve ormanlıda kalkan ve iri lüfer alınabiliyor.biz kalkan ve sarıkanat almıştık.yalnız hava ve deniz şartları felaket kötü.hafif poyraz esse dalgadan kıyıya yaklaşılmıyor.
karaburun da av tahminim ekim gibi başlar rast geldiği zamanda keyfine doyum olmaz,genelde at çekle lüfer ve kofana .ben oradaki arkadaşlardan haber bekliyorum olumlu olduğu gün ordayım,herkese rast gele,
valla abi banada bi haber edersen sevinirim bende niyetliyim bir gun karaburunda gecirmeye ve av yapmaya gece mi gündüzmü avlanıyorsunuz o bölgede kıyıdan ?
Karaburun a gitmek birkaç yıl önce, yanılmıyorsam 2008 sonbaharında gitmek nasip oldu. Gittiğimizde fırtınalı, bozuk bir hava vardı, ve aslında balık için idealdi. Ancak fenerin sol tarafında koya bakan yamaçtan koya attığımız 50 - 70 gr ağırlığa sahip pul desenli kaşıkları (kurşunsuz) kullanarak avlandık. Toplam avlanan kişi sayısı 10 kişiden azdı ve toplamda 8 -10 parça balık çıktı. Benim amcaoğlu 1 lüfer, ben de 1 lüfer ve birde kaba lüfer tutabildim. O yamaçta ayakta durmak bayağı zor, toprak ayağımızın altından kayıyor, denize düşmek işten bile değil. üstelik kıyıyı döven dalgalar bize siper olan kayaları aşarak üstümüze dökülüyordu. Kısaca zorlu bir avlak ama gidilmeye değer, tabi balık varsa !
Karaburunda yazlığı olan sayın abilerim hatta müdürlerim iş arkadaşalarım her hafta gidiyorlar dalıyorlar rapala atıyorlar bu sene içinde 10 kadar levrek kilo üstü rapala ile muhtelif kefal zıpkın ile resimlemişler ama daha balık yok diyerek tüm umutlarımızı kırdılar.... uygun zamanda lüfer hatta kofana levrek kalkan alındığını bizzat gördüm (sadece kalkan yemli)
Geçen haftalarda gitmiştik öylesine orada yerli birisi vardı kıyılarda kalkan oluyor demişti sık olmasada levrekte oluyormuş.
bu hafta bende catalca yalıkoy ıstranca ormanı icinde bir avlak var oraya gitmeyi dusunuyorum avcılardan 70 km daha once lufer levrek zargana kendim yakaladım benim gibi araya gelip kampkuran 4.5 arkadas daha oluyor onlarda kofana yakaladılar kasıkla hemde oyle boyle deyil kofana 3.4 kg arasıydı tahminimce baya zamandır gitmiyordum bir gidip bakcam burda yayınlarım av olursa
Geçenlerde ben de forumlarda araştırma yaparken Vedat Abayoğlu ustanın lüfer için Karaburun'u tavsiye ettiğini gördüm. Ama aynı zamanda doğa şartları bakımından oldukça zor bir avlak olduğunu da belirtmiş. Şimdiye kadar hep ya boğazda ya da köprülerde avlandım. Ama köprülerdeki ortamın kötülüğü ve balık mevsimindeki kalabalık beni yeni avlaklar aramaya yöneltti. Bu yıl (arkadaşlarımı da ikna edebilirsem) eylül sonlarına doğru Karaburun'u denemek istiyorum. Mekan konusunda hiçbir bilgim yok, forumlarda da yeterince bilgiye ulaşamadım. Artık kısmetse deneyip kendimiz göreceğiz.