Karaburun Jigging Organizasyonu!!!

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında denizleri aşta gel tarafından paylaşıldı.

1. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Sevgili arkadaşlar,abiler forumda zaman zaman karşımıza çıkan konulardan biride organizasyon eksikliği sanal ortamda sıcak bir hava içerisinde olan forumumuz aynı sıcaklığı ve dostluğu dışarıyada taşıyabilir diye umuyorum daha önce yapılan bir kaç organizasyonda da görüldüğü üzere bu başarılmış siz değerli üyelerimizinde ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir organizasyon için girişimde bulunmak istedim jig konusunu çok iyi bilmesemde bu konuda yoğun bir merağım var benim gibi bu konunun acemisi vardır mutlaka o yüzden bize yol gösterici jigging yöntemini daha önce birçok kez tecrübe etmiş üyelerimizinde katılımıyla hem öğretici hem eğlenceli bir organizasyon yapılabilir diye düşünüyorum tekne kiralayarak makul bir ücrette anlaşarak bu işi bence yapabiliriz zaten o ortam maddi şeyleri bize unutturacaktır :) Yer konusunda benim fikrim karaburun tabi isteğe göre bi değiştirilebilir karaburunu tercih etmemdeki sebep jig e uygun iri balıkların bulunması ve keyifli bir av gününün geçeceğini ummamdır mayıs ayıyla beraber akyalar çoğalmakta fakat her mevsim yakalanabilecek bir balık olması işin güze tarafı çok farklı iri balıklarla karşılaşmamız mümkün kişi sayısı olarak 20 kişi bence uygun bir seçenektir şayet ne çok kalabalık ne de az kişiyle olacak olan bir organizasyon şahsım adına söylüyorum pek keyifli geçeceğini zannetmiyorum yiyecek içecek temini tekne sahibi veya kendimiz tarafından yapılabilir tarih konusuna gelince herkes bu başlık altına kendisi için uygun olan bir tarih önersin ortaklaşa bir kararla gün belirlenir ulaşım için aynı yerde oturan arabası olan arkadaşlarımızla haberleşerek ulaşım maliyetini daha da azaltabiliriz beğenilir ve tekrar talep edilirse bu organizasyonu sıklaştırabiliriz diye düşünüyorum saygılar.

Bu sıcak ortam ve dostluk sayesinde bence bu organizasyonu yapabiliriz sizce?

2. OMMG

OMMG OKAN

Onur kardeşim,tabi ki çok güzel olur.Yanlız kafamı kurcalayan birşey var 20 kişinin aynı anda jigging yapması için neredeyse şehir hatları vapurunu kiralamak lazım gibi geliyor,malum o aksiyonlarla jig ler aşağıda arapsaçı gibi olabilir :D :D

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Benim de kafamı kurcalayan birşey var.:D

20 kişi mi? Allah-allah 20 ha?:confused: :eek:

İnan çok güleceğim geldi. Umarım Onur kardeşimiz bana kızmaz.;)

4. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    En son 20 olur Nuri Abi..
    O da sana olur haa :D:D
    Onur inşallah dilediğin gibi bi buluşma olur ..

5. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

tamam 10 kişi olsun :D :D Bi gulet tekne işimizi görür gibi gelmişti yani bi tur yapıcaz madem güzel bi tekne bulunur günlük tur için yatlar var niye olmasın yani :) Hem daha önce açılmış bi konu vardı katılma imkanım olmadığı için yazmamıştım side jigging organizasyonu orada belirtilen kişi sayısı 150 ydi ama kişiyle ilgili herhangi bir sorun olacağı belirtilmemiş altında şahsen 150 kişi jigging değil normal bir avda bile çok fazladır galata köprüsü gibi olur tekne :D :D daha önceden de yazmadığım ama organizasyonları takip etmek amacıyla girdiğim bir site vardı ordaki jigging organizasyonları hemen hemen 20 kişiye yakın gruplar halinde düzenleniyordu bi sorun çıktığını duymadım henüz tekne boyu 20 metre civarıydı

Son düzenleme: 2 Mart 2011
  6. OMMG

OMMG OKAN

Tamam hadi ayağın alışsın diye 10 olsun bakalım :D :D :D
    20 mt civarında bir tekne ile kalabalık çıkılabilir belki ama o kadar kişiyi toplamakta zor.Belki takip etmişsindir,Antalya dan bir arkadaşımız organizasyon tertiplemek istedi,hemde bedava gibi bir fiyata ama katılımcı iki kişi oldu diye üzülerek iptal etmek zorunda kaldı.Belki ilk organizasyon için 8-10 kişi daha uygun olabilir,talep fazla olursa tekne büyütülür...

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bence sorun yok. İster 20, ister 220 kişi olsun.;) (İnşallah olur diyelim)

Onurcum daha önce Okan abinin gündem ettiği organizasyon çağrılarına bir gözatıver abicim. Göreceksin ki 5 kişi bile bulunamayabiliyormuş. Üzgünüm ancak durum bu malesef.:eek:

Side orguna katılımcıları ise hiç sorma. Ne 150'si abicim. 3 kişi bile olamadı o da yine malesef.:eek:

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tersi olması durumda ise, tekne küçültülür. Hiç talep olmazsa da tekne...:confused:

He mi?:rolleyes:

:D :p :D

9. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Tabii ki niye olmasın sayı çok ta önemli değil az olsun öz olsun :) burada fikirlerinizi almak istiyorum en uygun olan hangisi ise fikir birliği ile bu işi yapalım istiyorum umarım istenilen boyuta ulaşır işlerin yoğunluğu nedeniyle zaman dar olabilir finansal sıkıntılar oluşabilir fakat herkes için en uygun olan neyse o şekilde bir organizasyon oluşturulabilir gelmek isteyen olursa hiç bir engel kalmaz diye düşünüyorum :)

10. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Ben fikrimi sunayım dedim belki gelmek isteyen olur bu işi yapacaksak buradaki insanlarla yapmak istedim gayet rahat bir şekilde yapılan turlara katılabilirdim ama bu güzel ortamı dışarıya da taşımak adına böyle bir organizasyon yapılabilir dedim evet önceki organizasyon duyurularına baktım üzücü bir şekilde pek ilgi çekmemiş :eek: sonuçta bunu keyif amaçlı yapıyoruz kimseye zorluk çıkarmak istemeyiz herkes kendisi için uygun bir zaman fiyat ve ulaşım hakkında fikirlerini burada paylaşırsa bence yapılabilir isterse mayıs ayının sonunda olsun farketmez adı konsunda :D

11. OMMG

OMMG OKAN

İyi niyetini anlıyorum kardeşim,Nuri Abi nin dediği gibi daha önce birkaç çağrı yaptık ama ilgi olmadı.Dediğim gibi 8-10 kişinin rahat avlanacağı bir tekne ayarlanıp talep toplanırsa belki ilgi olur,ben ve kardeşim iki kişi hazırız.Belki yakın yerlerden de katılım olur, dediğim gibi hafta içi yoğun olmasam ilgileneceğim ama sadece Pazar günleri boşum.Bu arada denemekte fayda var...

12. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Teşekkür ederim Okan abi ilgin için, katılım olursa tekneyi buluruz sorun yok izmir içi bi organizasyon olur zaten arabası olan arkadaşlar diğerlerine yardımcı olabilirse de olur onun dışında izmir içindeki kişiler otobüslerle de gelebilir hatta ben şimdiden araştırayım biraz tekne kiralama konusunu fiyat belli olur en azından ona göre yaparız planımızı sonuçta hadi toplanın yarın çıkıyoruz değil :D günlerimiz esnek haftasonu olmasında yarar var tabii

13. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Ben vardiyalı çalıştığım için bazen haftasonlarıda çalışıyorum...Fakat bugüne dek tüm avlarımı mordoğan-kaynarpınar tarafında yaptığım için karaburunu duyunca şeytan dürttü yine...Siz belirleyin tarihi,inşallah banada uyar...

14. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tekne kolay bende yardımcı olurum fakat karaburun otobüsle gelinecek bir yer değil kardeşim..Saat 9.30 dan önce çıkamayız limandan otobüs işine girersek :)

15. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Sağol faruk abi tekne konusunda yardımlarını bekliyorum malum organizatör olmadığım için hemen tekne bulamayabilirim :D otobüs konusuna gelirsek yani en kötü ihtimalle bu şekilde bile çıkarız demeye çalıştım :) araba tutmaya kalksak maliyetin altından kalkmak çok zor olur kendi özel araçları olan kişilerle irtibat kurarsak kabul ederlerse o şekilde ulaşım halledilebilir umarım gün konusunda sıkıntı olmaz önümüzdeki zamanlar için şimdiden talep toplamak adına açtım zaten konuyu bu işler biraz zor oluyor forum şartlarında hak vermek lazım insanlara da önümüzdeki bir kaç ay içinde anca toplanabileceğini düşündüğüm için şimdi açtım konuyu senin ve diğerleri içinde uygun olan bir gün mutlaka vardır saygılar abi :)

16. OMMG

OMMG OKAN

Sen bir araştır bakalım,özellikle balık buluculu gps li bir tekne.Bende tüm denizlerin derinliklerini, dolayısıyla topukları gösteren program var,nereye gidersen koordinatları giriyorsun seni topuğun üstüne götürüyor.

Aracı olanlar yardımcı olacaktır, bende minumum iki kişilik yer var :D

17. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi bütün samimiyetimle söylüyorum balık bulucuya,gps e falan gerek yok oralarda...Deniz o kadar cömert yani..Ben bu cumartesi gecesi kıyıdan atıcam güzelbahçe tarafında...Şimdiden düşünüyorum acaba bir tanede olsa alabilirmiyim diye :)

18. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Böyle bi ortam oldukça ulaşım zorluğu çıkmaz :) şimdiden söyleyeyim benide yol üstünden bi yerden alırsınız artık :D:D :D

19. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

onur kardeşim bu girişimin için öncelikle kutlarım seni...biz manisadan 4-5 kişiyiz ve ne zaman iztersen yanındayız,aracımızda var ..yanlız biz tekneyle dip oltacılığı yapıyorduk..jiggingi çok merak ediyorum ama şimdilik takımımız yok...sizinle gidilecek yerde kurşunla dip avcılığı yapılabilirmi...veya en hafifinden bir jigging takımı bize kaç tl ye patlar....ama sadece tanışmak ve bir şeyler öğrenmek için bile geliriz. bizi 4-5 kişi yaz abim..pazarları müsaitiz..kolay gelsin..545 947 4199

Son düzenleme: 3 Mart 2011
  20. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

İlgin için teşekkür ederim abi istek olursa farklı organizasyonlar düzenlenebilir tabi normal dip takımları ile daha düşük maliyetler çıkabilir ortaya jig konusuna gelirsek bilindiği üzere jigging yöntemi ülkemizde çok yaygın değil bunun sebeplerinden en başta gelenlerden biri fiyat bilen ve uygulayan kişi az olduğu için yeni yeni yaygınlaşıyor maliyet konusuna geri dönecek olursak en ucuza şöyle bir takım oluşturulabilir 80 lira kamış (fiyat olarak gerçekten düşüktür ) makina 100 liradan aşağı bulmak çok kolay değil bulunsa dahi randıman alınabilir mi bilmiyorum çünkü bu takımı yıllarca kullanmayı düşüneceğin bir takım olacak ve hedef balık iri olduğu için mücadele gücü yüksek yüksek mukavemetli makine,kamış ve misina kombinasyonundan oluşmalı ayrıca inatçı ve dirençli bünyeler :D misina olarak güçlü örgü misina kullanılıyor yani en düşük 200 liraya takım toplanır bende bu işin acemisiyim deneyimim yok ama çok fazla araştırma yaptım ve yöntemi öğrendim pratik lazım onun için böyle bir organizasyon düzenleyerek bunu daha önce deneyimleyen insanlarla da bir arada olarak daha iyi kavrayabileceğimizi düşündüğüm için buna karar verdim ben özelden numaramı bırakayım şuan kontör sıkıntım var :D :D ararsan eğer ayrıntıları konuşabiliriz farklı organizasyonlar içinde sohpet etme şansımız olur onuda foruma taşıyabiliriz