karaburun kanlıkaya 03.08.2010

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında onur35 tarafından paylaşıldı.

1. onur35

onur35 onur

mrb. bugün karaburun kanlıkayaya kıyıdan balık tutmaya gittik. kırmızı kurtla oltayı denize attık. ancak ne olduğunu anlayamadığımız bir balık kanlıkayada yakamızı bırakmadı. 4 defa attığımz oltaya dakika geçmeksizin geldiler. attığımızı anında bu balıkla çektik. burdan olta atmaktan vazgeçip yönümüzü izmire çevirip olta atılabilecek her yerde olta atıp devam etmeye karar verdik. ancak balıklıovaya kadar oltayı attığımız her yerde yine aynı balık geldi. [ çaresizlikten oltayı bile değiştirdik. 7 numara mustad iğne olan oltayı 4 numara mustad iğne olan oltayla değiştirdik. sonuç yine aynı her seferinde geldi. 7 numara 4 numara ayırmadı :) ] balık olayında gerçekten çok yeniyim ama öğrendiklerimi de karışırdı bu olay. nerde yanlış var çözemedim.

bir de bu balığın fotosunu çektik. nette her tarz tanımlamayla aratmamıza rağmen ne olduğunu bulamadık. bilenler sölerse 60 tllik gazı boşu boşuna yaktıran balığı tanımış olacaz :)

2. hidalgo

hidalgo mustafa yarapsanlı

En İyi Avı:
    15.600 gr levrek 29.500 gr orfoz
    bu balık lapingillerden gün balığı oldukça arsız ufak yem düşmanı bi balık marmara ve karadenizde pek görülmez... rastgele

3. ozkan79

ozkan79 özkan

bir çeşit ot balığına benziyor lapin balığı gillerden bir familya olsa gerek :)

4. algan75

algan75 MURAT ALGAN

Merhabalar,

yakaladığınız balık bir ot balığı cinsi olan gelin diye adlandırılan tür olsa gerek, en azından benim bilgim bu yönde , üstadlarımız daha doğru bilgiyi vereceklerdir.

rastgele

5. ozkan79

ozkan79 özkan

marmarada yok ALLAHTAN :) ama burda da papaz balıkları var :(

6. hidalgo

En İyi Avı:
    asıl papaz bolluğunu birde sarozda görseniz ....

7. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Selam Onur

7 numara iğne çok küçük.. 4 numara bile eh yani sizin oralar için.. 2 numaraya düşür iğneyi, hedefin daima büyük olsun... endişelenme, 2 numara iğne el kadar karagözleride alıyor ama bir çoğunada yaşama şansı veriyor... ama 7 numara afedersin serçe parmak büyüklüğündeki balığı bile alır.

8. hidalgo

En İyi Avı:
    hedef daima büyük ama nerde o eski balıklar

9. Kirve

Kirve Caner

Favori Kamış:
    Alba Star Member 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Atomic 65
    En İyi Avı:
    Belone belone 60 cm
    coris julis

10. LapinCash

LapinCash

11. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Güneş balığı. :) Marmarada da lapin cinsi balıklara çok rastlanıyor.İğne numaranı büyütmen bir çözüm olabilir.Fakat izmarite attığın bir merada iğne boyunu büyütemeyeceğin için artık iş şansa kalıyor.

12. emor

emor emre

Favori Makine:
    linealife all around kamış hyptoon 10 rulman makina
    En İyi Avı:
    1 kg mırmır
    banada denk gelmişti gümüldür tarafında ot balığı kesinlikle yenmez ama renkleri çok güzel akvaryum balığı gibi:D

13. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Valla ne balığı olduğunu bilmem ama yaradan çok güzel yaratmış çok sevimli duruyor

14. Tarzan

Tarzan Erman

bende aynı bölgelerde yemli dip avı yapıyorum en ufak kullancagınız iğne 4 veya 3 numara olmalı bence yarın öbürgün yeminize bir çipura vurur 7 numara sinek iğneyi tükürür atar haberiniz olsun bundan sonraki avlarınınızda başarılar.rasgelsin.

15. barakuda

barakuda

Favori Kamış:
    Makinalar:(D.A.M, SHIMANO,DAİWA, Abugarcıa.) Oltalar: Soprtex3.45, Fuji 4.10, Remexon 4.00,
    En İyi Avı:
    Barakuda 1986 Kızıldeniz
    Bende geçen hafta Büyük kemikli tarafındaydım, derin sularda yemli denemelerimde mutlaka ya trakunya ve Bu balık ( Muhtemelen Güneş Balığı ) geliyor.

16. onur35

onur35 onur

o kadar yorulmuşum ki gelip bu konuyu yazıp uyumuşum :) o yüzden cvp veremedim. çok teşekkürler bilgilendirmeler için. ben remixon un 3/0 ile 4/0 nikel iğnelerini almıştım. onlar kullanılabilir mi?