Herkese selamlar TErkos karaburunu bilenler bilirr kayalıklardan lüfer yakalanıyor bende son 2 sene hatırı sayılır lüferler aldım..LEvrek te cıkıyormus ama yakalayanı gormedım..Yanılmıyorsam bu aylar levrek avı kaldıkı levrek avlayanlar asıl lüfer yakalamk icin toby marka kasık kullanıyorlar en buyugu 4 numara oluyor sanırım ve levrek denk geliyor nadir de olsa... Belkide rapala gibi sahte kullansak sansımız artarmı , kayalıklardan degilde kumsaldan çalışsak daha mı iyi olur.. Yorumlarınızı bekliyorum..
Karaburun da lüfer zamanında bundan 2-3 ay öncesinde büyükçe bir levrek alındığını duymuştum kullanılan 3 numara toby di. İllaki levrek diyorsanız balığın yok zamanında gitmeniz lazım. Levrek çevresinde başka büyük balıkların olmasından hoşlanmayan bir balıktır. En iyisi hiçbirşey çıkmazken gidip levreğe deneme yapmak...
deepquest imza ayarlarını yapsan adınla hitap edebilirdim sana.. Karaburunda fenerin arkasındaki kayalıklarda..2 3 ay onceydi mevsimi ..artık seneye
abi aslında su aylar tam karaburun zamanı artı gecen 15 gun önce haber gelmişti kalkan vardı ye ama gidemedik
Sevgili Yucel Levrek yakalayanda levrek tutmak icin gitmiyor lüfere sallarken oltasını levrek yakalıyor..BU zaman kadar hiç levrek yakalamadım... bende orda avlayanlardan duymustum her sene 8 kilo 12 kilo gibi tek tuk yakalanıyormus..soyledigim gibi sadece levregi dusunup ona uygun ekimpanla rapala vesaire ile denense ...kumluk bolgede bulunuyor diye biliyorum sahilden denesek acaba...Muhakkak orda levrek avına giden arkadaslar abiler vardır bi yardımcı olurlarsa cok makbule gecer
Bence orada sahilde levrek aramak en büyük hata olur. Karadenizden Marmaraya veya aksi istikamete geçen levrekler genellikle bunu balık sürülerinin peşinde yapıyorlar. Yani levreği arayacağımız yerler kumluklar değil sert akıntıda balığın mola verebileceği yerler olmalı, kumluk tek başına yeterli bir parametre değil.
kayalıklardan levrek alındığını defalarca duydum ama hiç deneme yapmadım ben genelde gemi batığının olduğu kısımda kalkana olta atarım
o zaman donuyoruz yine kayalıklara orası yarım koy gibi biliyormusun karaburnu bilmiyorum orada sahilde dalga kıran yapmıslar sole 200 metrede 1 denize dogru kayalık doldurmuslar onların ustunden bile atılabilir 50 metre belki daha fazla denize dogru dalga kıranlar 200 metrelik suni koy gibi dusunebiliriz ama karaburunda genelde akıntı olmaz gibime geliyor ..sahildede eskilerden kum cektikleri icin hemen boyu geciyor girer girmez derinlik kıyıda baslıyor hemen (yazdan biliyorum) o sahilden kalkan yakalıyorlar mevsiminde..sarıkanat çinekop ben denemedim hiç gerci..
Kayalıkların ordan gelen buyuk levreklerin kayaların altına girip kacma ihtimali cok yuksek ve kacıranlar oluyormus.Yeterki gelsin kendini bi gostersin sonra kacarsa da kacsın razıyım da... Aslında O tutmus bu kacırmıs kulaktan dolma hikayeler bunlar ...orda levrek tecrubesi olan bi arkadasımız detaylı bi bilgi verirse cok iyi olur.. tesekkurler
Hasan abi o dalgakıranların yapılması iyi oldu..Hem dalga hem akıntı azaldı...Ama balık varmıdır bilemem
selamlar, bundan 2 veya 4 hafta evvel marmara ereğlisinden başlayan levrek arayışlarım gece -3 ısıya rağmen devam etti.en ufak bir vuruş bile alamadan tüm sahili,'silivri mendireği de denendi' tarayarak baktık olmadı,en son çare karaburun da sabah suyunu yakalayalım dedik.evet dediğiniz gibi sahile hiçbir manası olmayan 50 metrelik mendirekler yapıp güzelim sahili bölmüşler.sabah suyunda tüm faktörler olumlu olmasına rağmen 'dalga boyu,saat mevsim vs..' mevcut rapalalar,toby2 kaşık,boru kurdu,teke tüm bunlar suni ve canlı denendi.toplam 6 kamış çalıştı.diğer mendrekde çino'ya yemli atanlar vardı.onlar 2 kişi toplam 8 kamışla uğraşıyorlardı.değil ufak balık vuruş bile alamadık.ayrıca kumluk gözükmesine rağmen yapılan mendirek yüzünden sanırım dipde kayalıklar oluşmuş.çok takım kaybettik.diğer mendirek üzerindekiler çapari dahil denediler.sonuç tanımadığımız diğer grup artı biz koskoca bir sıfır.limandaki mendireğe geçtik.sonuç aynı vuruş yokkkk.pardon unuttum liman mendireğinde miniskül boy bir mezgit aldık.suya geri bıraktık.sonuç itibarıya hüsranla biten bir avdı.şuan mevcut durum değişmiş olabilir gidilip denemekde fayda var.ama bence bu avlak yerine biraz daha yol göze alınarak daha farklı lokasyonlarda avlanılabilinir.en azından,suya geri atmak kaydı ile ufak balık vuruşu hissedilir.benm yakın geçmiş karaburun maceram bundan ibaret,giderseniz size rastgele,ltf sonucu bizlere de bildirin, herkese mutlu yeni yıllar,
Sevgili Mehmet abi geçmiş seneler karaburunda avlandın mı bilmiyorum..ama o sahile inmeden yukardan fenere gıden bı yol var ..limanın arka tarafı oluyor ordaki kayalıklardan avlanabilirsin aklında bulunsun lüfer için soyluyorum tabiki mevsiminde... karaburnun levrek zamanı nedir bilmiyoruz...Bu nun bi zamanı vardır muhakkak...
sevgili hasan, levrek öyle garip bir hırs yapıyorki insanda avlakda vuruş alamamaya başladığında nerdeyse tüm takımlarını ve yem çeşitlerini kullanıyorsun,km'reler katediyorsun baktın yine olmadı nerdeyse yol kenarındaki su birikintilerine bile rapala sallamaya başlıyorsun tabi işin latifesi lakin genel olarak mevsimde ve balık bolken haliyle heryer av veriyor.önemli olan kısır zamanda doğru avlak seçebilmek.bu noktada karaburun'un çok iyi bir nokta atış değil av bölgesi olarak. son zamanlarda eskihisar feribot iskelesi arkasından tek tükde eşkina ve türevleri alındığına dair haberler alıyorum.zatürre olmayacağımı bilsem hemen gidicem herkese rastgele ve mutlu yıllar,
Aslında haklısın Mehmet abi...Ulasım olarak bana yakın oldugu icin karaburnu dusunuyordum... Anca youtube den yabancı levrek avlarını seyredib bu soguk gunlerde balık sevdamı gideriyorum.. yoksa zature olayı bende istemem.. İyi seneler
merhaba arkadaşlar 3 hafta önce karaburundaydım fenerin arkasındaki kayalıklarda bi kaç atış yaparım diye çıktım yola. oraya gittiğimde kayalıkların üstü insan doluydu ve herkes çapari atıyordu... oradaki arkadaşların kovalarına bi bakayım dedim ve inanamadım..! çinekop çaparisiyle parmak kadar yaprakları tutmuşlar kovalar taşıyor! bendede 4 numara toby vardı oralarda lüfer kaşığıda diyorlar.. kaşıkla bi saat kadar at çek yaptım ama çıkmadı sonra kaşık kayalıklara takıldı ve gitti... sonra çapariyle devam ettim bende. attığım çaparinin iğneleri büyük olduğu için çok fazla yaprak gelmedi gelenlerde iade edildi... o gün yaklaşık 5 belki 6 saat durdum. sonuç olarak 12 tane sarıkanatla eve döndüm.. levrek çıkıp çıkmadığınıda sordum ama çok fazla deneyen yok tutanda duymadım. kayalıklar lüfer, çinekop, istavrit ve trakonya yapıyor...