Karaburun Mercanları

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında KANLIKAYA tarafından paylaşıldı.

1. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Merhaba arkadaşlar uzun zamandır İzmir-Karaburun' daydım. Klasik gopez avları, kıyı avları, kalamar avları ve mercan avı yaptık. Kıyılarda dişe dokunur bişi yoktu. Gopez bol, teknesi olup yakalayamayanı nerdeyse dövüyorlar :) Gopezden sıkılınca kalamara merak sardık. Tabi biz yemek için avlıyoruz ama burda satmak için avlayanlar çoğunlukta malum kilosu 35 lira şuan :)

Mercanlar 100 metrede yakalandı, akıntıya bırakılmış tekne ile. Yem karidesti. Kurşunlar 200 grlıktı. Ben şahsen bu tür mercan avını sevmedim çünkü akıntı nedeniyle sabit olmadığımızdan ve kurşunlardan ne balığı yakaladığımı anladım ne çekme heyecanını hissedebildim. Zaten ilk ve son oldu :( Benim yakalayabildiklerim bunlar. Hepimize rast gele.

2. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Bir zamanlar derin su avına ben de gittim. Alper size aynen katılıyorum. 200-500 gram arası kurşun, vuran balık 50 gram bile değil, insan ne vurduğunu anlamıyor dolayısıyla zevk de almıyor. Ha ayda bir büyük bir balık denk geliyor millet onun peşinde. Bana para da verseler gitmem. Rastgele.

3. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Tebrik ederim güzel balıklar :)

En soldaki balığın hava kesesi mi o dışarı fırlamış:crazy:

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Alper, Karaburun da kıyıdan bişeyler çıkması lazım beya???
    Orada da çıkmazsa nerede çıkacak bu balık. :) İlla tekne mi alalım? :D

Kalamar durumundan bahsetmemişsin. Tutabildin mi merak ettim?

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tekne avlarında 1-Dip akıntısı olmucek, 2-Derinlik 40 metreyi geçmiyecek. Yoksa tat vermiyor.

6. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Karaburun'da akıntıya teknemi bırakılır Alper :D Çapanız yokmuydu? Yoksa 100 metre diye atmaya mı üşendiniz?

7. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler,

100 metre mesafede mono ile misina ile balık hissiyatını alabilmek kolay değildir. tutulan balıklara ve helede akıntıda ve 200 gram kurşunla hiç mümkün olmasa gerek. o balıklar için deymezmi usta, rastgelsin

8. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yazan arkadaşların tüm düşüncelerine katılıyorum.

Evet o hava kesesi 100 metreden yukarı çekerken fırlamış. :(

Volkan kardeş; İzmir Karaburun'da kıyıdan balık yok derken bilenler için yazıyorum, Saipaltı ile Yeniliman arasında yerel balıkçıların( kooparatife kayıtlı teknelerle) 34 ağ atma noktası var. Bunlar "kefal" özellikle yumurtalı kefal için ağ atıyorlar ama kıyı var olan veya geçit yapan ne varsa ağa takılıyor. Bu nedenle tekne yoksa Karaburun merkezde kıyıdan düzgün balık yakalama şansı çok zor. Ama tekne varsa sırtı ile turna, melanur, kalamar, belki nadir de olsa levrek yakalanabilinir. Dip balıkcılığında da şansa ne çıkarsa :(

9. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Dostum çapa vardı ama bizi sağolsun balığa çıkaran abinin avlanma şekli böyleymiş belli GPS noktaları arasında tekne geziyor akıntı ile. Bi de biz çalışan bi arkadaşı bekledik bu yüzden geç çıktık denize oysa sabah çıksak farklı olabilirdi. :)

10. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Kardeş kalamar var fakat çok nazlı. 1 tane tuttum ama onu tutana kadar 3 tane kaçırdım :) Günde 3 posta millet kalamara çıkıyor sabah, öğle, akşam. Dediğim gibi ekonomik değeri de oldugu için baya rağbet var.

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Alper

Esasında en randımanlı av,akıntının fazla olmadığı zamanlarda çapa atmadan yapılacak avdır.

Bu durumda bu şekil ava meraklı iseniz,akıntının fazla olduğu günlerde büyükce bir fırtına çapası kullanmak yararlı olacaktır.

Her şartta ve özellikle hayli derin yerlerdebalık suyuna daha çabuk inmek,akıntıdan en az etkilenek ve hepsinden önemlisi derindeki balık vuruşlarını anında hissedebilmek için olabildiğince ince ip misina kullanmalı,kamışınızdabu vuruşları sizedaha net aktarabilecek esneklikte bulunmalıdır.

Normal misina ile avlanmaya kalkarsanız keyf almanız azalacaktır.

Sevgiler

12. Mehmettolga

Mehmettolga Mehmet Tolga

Favori Kamış:
    Lineaeffe 240 surf, 180 bot
    Favori Makine:
    Ryobi Oasys 6000
    En İyi Avı:
    Tailor 3,5
    Tebrikler güzel mercanlar. Geçen hafta Karaburundaydım yanımda ufaklık olduğundan çok istememe rağmen avlanmak kısmet olmadı. Ama yakında tekrar gitmek istiyorum. Levrek durumu nasıl acaba İzmirden alıyorlarmış?

13. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Merhaba Mehmet arkadaşım, internetten uzak kaldıgım için yeni cevap yazabiliyorum kusura bakma. Karaburun merkezde şu an kıyıdan levrek alan yok bildiğim kadarıyla. Yazın Yeniliman tarafında zıpkınla vuranlar olmuş :)