Merhaba arkadaşlar uzun zamandır İzmir-Karaburun' daydım. Klasik gopez avları, kıyı avları, kalamar avları ve mercan avı yaptık. Kıyılarda dişe dokunur bişi yoktu. Gopez bol, teknesi olup yakalayamayanı nerdeyse dövüyorlar Gopezden sıkılınca kalamara merak sardık. Tabi biz yemek için avlıyoruz ama burda satmak için avlayanlar çoğunlukta malum kilosu 35 lira şuan Mercanlar 100 metrede yakalandı, akıntıya bırakılmış tekne ile. Yem karidesti. Kurşunlar 200 grlıktı. Ben şahsen bu tür mercan avını sevmedim çünkü akıntı nedeniyle sabit olmadığımızdan ve kurşunlardan ne balığı yakaladığımı anladım ne çekme heyecanını hissedebildim. Zaten ilk ve son oldu Benim yakalayabildiklerim bunlar. Hepimize rast gele.
Bir zamanlar derin su avına ben de gittim. Alper size aynen katılıyorum. 200-500 gram arası kurşun, vuran balık 50 gram bile değil, insan ne vurduğunu anlamıyor dolayısıyla zevk de almıyor. Ha ayda bir büyük bir balık denk geliyor millet onun peşinde. Bana para da verseler gitmem. Rastgele.
Tebrikler Alper, Karaburun da kıyıdan bişeyler çıkması lazım beya??? Orada da çıkmazsa nerede çıkacak bu balık. İlla tekne mi alalım? Kalamar durumundan bahsetmemişsin. Tutabildin mi merak ettim?
Karaburun'da akıntıya teknemi bırakılır Alper Çapanız yokmuydu? Yoksa 100 metre diye atmaya mı üşendiniz?
tebrikler, 100 metre mesafede mono ile misina ile balık hissiyatını alabilmek kolay değildir. tutulan balıklara ve helede akıntıda ve 200 gram kurşunla hiç mümkün olmasa gerek. o balıklar için deymezmi usta, rastgelsin
Yazan arkadaşların tüm düşüncelerine katılıyorum. Evet o hava kesesi 100 metreden yukarı çekerken fırlamış. Volkan kardeş; İzmir Karaburun'da kıyıdan balık yok derken bilenler için yazıyorum, Saipaltı ile Yeniliman arasında yerel balıkçıların( kooparatife kayıtlı teknelerle) 34 ağ atma noktası var. Bunlar "kefal" özellikle yumurtalı kefal için ağ atıyorlar ama kıyı var olan veya geçit yapan ne varsa ağa takılıyor. Bu nedenle tekne yoksa Karaburun merkezde kıyıdan düzgün balık yakalama şansı çok zor. Ama tekne varsa sırtı ile turna, melanur, kalamar, belki nadir de olsa levrek yakalanabilinir. Dip balıkcılığında da şansa ne çıkarsa
Dostum çapa vardı ama bizi sağolsun balığa çıkaran abinin avlanma şekli böyleymiş belli GPS noktaları arasında tekne geziyor akıntı ile. Bi de biz çalışan bi arkadaşı bekledik bu yüzden geç çıktık denize oysa sabah çıksak farklı olabilirdi.
Kardeş kalamar var fakat çok nazlı. 1 tane tuttum ama onu tutana kadar 3 tane kaçırdım Günde 3 posta millet kalamara çıkıyor sabah, öğle, akşam. Dediğim gibi ekonomik değeri de oldugu için baya rağbet var.
Sevgili Alper Esasında en randımanlı av,akıntının fazla olmadığı zamanlarda çapa atmadan yapılacak avdır. Bu durumda bu şekil ava meraklı iseniz,akıntının fazla olduğu günlerde büyükce bir fırtına çapası kullanmak yararlı olacaktır. Her şartta ve özellikle hayli derin yerlerdebalık suyuna daha çabuk inmek,akıntıdan en az etkilenek ve hepsinden önemlisi derindeki balık vuruşlarını anında hissedebilmek için olabildiğince ince ip misina kullanmalı,kamışınızdabu vuruşları sizedaha net aktarabilecek esneklikte bulunmalıdır. Normal misina ile avlanmaya kalkarsanız keyf almanız azalacaktır. Sevgiler
Tebrikler güzel mercanlar. Geçen hafta Karaburundaydım yanımda ufaklık olduğundan çok istememe rağmen avlanmak kısmet olmadı. Ama yakında tekrar gitmek istiyorum. Levrek durumu nasıl acaba İzmirden alıyorlarmış?
Merhaba Mehmet arkadaşım, internetten uzak kaldıgım için yeni cevap yazabiliyorum kusura bakma. Karaburun merkezde şu an kıyıdan levrek alan yok bildiğim kadarıyla. Yazın Yeniliman tarafında zıpkınla vuranlar olmuş