Kıymetli Arkadaşlar,Sualtı sporuna gönül veren Kardeşlerim,. Uzun bir zamandır siteye yazı göndermiyordum.Şahsım adına balık avı ailesindeki tüm bireylere Merhaba,. Önceki hafta, İzmir de balık avlanılacak yerler hakkında görüş belirtenler şu hususu gözden kaçırdılar zannediyorum. Dalışa yasak olan yerlerden birisi de Mordoğan dır. Yaklaşık 1980 li yıllardan sonra her sene av yerim olan yerler, hanidir dalışa kapalıdır.Bu konuda halk da bilinçli olup elinde zıpkın olan herkesi direkt jandarmaya jurnalliyor.İstersen dalış bile yapma malzemen elinde ise dert anlat.Birçok kişinin canı yandı.Hem malzemelere el konuluyor hemde mahkemelerde dolaşma. Oldukça sıkıcı bir şey.Dikkatinize sunarım.
Mordoğan bana göre İzmir'in en güzel sularına sahip,güzelde balık yapıyor...Yolunun bozuk olması bölgeyi bakir kılıyor..Dalış yasak değil yaz,kış sürekli dalış turlarının uğrak yeridir mordoğan...Yeterki elinde zıpkın olmasın...Hele birde geceleri el fenerleriyle koylarda dalan bir güruh varki,onlar buna spor diyorsa adı batsın böyle sporun.. İnsanlar en iyisini yapıyor,bilinçli olan her insan aynısını yapar ve yapmalıdır...
Merhaba. Mordoğan' da dalışa yasak olan yer var. "Ayıbalığı Mevkisi" çünkü burda koruma altında olan foklar var.
Nasıl Yasak Dalışa yasak olan bölgeler dışındadır bahsi geçen Mordoğan. Lakin nedense bilinmeyen bir şekilde yasa varmış gibi uygulama yapılıyor.Mesela fok balığı bu sahillere gelip konuşlanıyormuş izlenimi veriliyor. Birkaç yılda bir görülen bu hayvan için özel yasaklar konulmuş.Ardıç-Yeniliman a kadar olan dipleri bilirim.25 yıla yakın daldım 1 tane bile fok görmedim.80 li yıllardan sonra ayı balığı denilen yerde ne oturulan ev nede canlı vardı. o sakin zamanlarda dahi fok görmedim.Defalarca mağara diplerine korkusuzca daldım. hayvanın izi bile yok.Şimdi o bölge evden ve insandan geçilmiyor.Denize o kadar insan giriyor ki hayvan o bölgeden geçse de o kargaşadan oraya uğramaz.Evet mağaralar Karetta ve foklar için bir sığınak olabilir.Fakat hayvan yok.Sadece simgesi kalmış.Biz sualtı sporu yapanlara yasak,kıyıya sıfır ağ atan yöre balıkçılarına serbest.Ki bu ağlar akşam güneş batmadan önce atılıp sabah gün ışıma zamanlarında toplanıyor.Ağlar çift fanyalı ve ne var ne yok topluyor!!.2.cisi Sahil Güvenlik Liman da.Dalışa izin vermiyorlar.Yanlışlıkla liman çevresinde suda bir gözükün,,Anlamak mümkün değil,,,