Değerli ustalarım; Ben bu pazar günü Karaburun'a kalkan balığı tutmaya gitmek istiyorum. Takımların nasıl yapıldığını anladım ve hazırladım. Sizden ricam hangi saatlerde ve hangi yem ile avlanmalıyım? Bunu bana izahat ederseniz çok müteşekkür olurum. Saygılarımla,
Karaburun olarak nereden bahsedildiğini anlayamadım. Tuncay bey bizim buralarda kalkan avını bilir demiştim.
her hafta bir balık bu hafta kalkan galiba müthişsiniz valla biz olta atmayı zaten yarım biliyorduk onuda unuttuk
en son bir arkadaşım gitmişti 1 ay kadar önce, 1 gün beklemelerine rağmen hiç kalkan alamamışlar 1 tane 1 kg civarı kırlangıç gelmiş şanslarına, bakmışlar olmuyo bırakıp gelmişler, pek tavsiye etmiyorum yani, kalkan bu sene diğer senelere göre oldukça az
abicim öncelikle 2 igneli 100 gr veya 150 gr kursunlu dip oltası hazırlamalısın yem olarakta zargana varsa zargana yoksa istavrit kullanman gerekir yemide istavrit üzerinden anlatıyım ortalama olarak bir istavriti 3 esit parcaya bölersen yani kafa, orta bölümü ve kuyruk olarak kesersen daha iyi olur zarganayıda tahmini olarak 2 veya 3 cm civarı keserek kullanman yeterli iyi avlar dilegimle
evt harun, kalkan oltasını kalkandan fazla diğer balıklar ziyaret eder, daha önce sakarya karasu da bir tecrübem olmuştu, 100 gr kurşun , tek hırsızlı zoka, zoka olması çok önemli, zira kalkan zaman zaman zokayı bile komple yutabiliyor, inanın kalkandan iğne çıkarmak kalkanı yakalamaktan daha zor, ben ilk attığımda sarımsak zoka denemiştim çıkarmak için balığı ortadan ikiye böldük resmen, sonra bir arkadaşım uyarmıştı büyük zoka tak diye, bir de kalkan oltasına dip balıkları çok musallat olur, malum kafa kuyruk hariç yarım istavrit takıyoruz kokusuna bütün balıklar da geliyo, bu arada bahsettiğim karaburun kilyos tarafındakidir izmir karaburun la karıştırmayınız