arkadaşlar google earth de izmir kıyılarını gezerken gözüme karaburundaki bu resim ilişti. böyle güzel bir yerin olduğunu öğrendim. bu yeri bilen giden varsa karayolu ile ulaşımın nasıl olduğunu yazarlarsa sevinirim. resim ekleme acemisiyim. sorun olursa özür dilerim.
Böyle güzel bir yer varmıdır yahu? Cennet gibi... Ama Bence Türkiye'de değil burası. Teknenin bayrağına bakarsanız... .
ön araştırmalarıma göre ıldırıdan karareise sitesini geçer geçmez oradaki burunda imiş. ve bizim koyumuzmuş bence bir organizasyonda ileride bu taraflara yapalım. Malum karareis de de balık oldukça varmış.
Bence resmi oraya ekleyen yanlış eklemiş. Bu bana göre kesinlikle türkiyede bir yer olamaz. gerek kumun rengi gerekse bitki örtüsü daha çok tropikal bir bölgeyi anımsatıyor.
Selamlar ; Bu koya ait resimler var evdeki bilgisayarda, daha farklı açılardan çekilmiş olarak.Ve malesef ülkemizde değil burası. Saygılarımla.
arkadaşlar....resimde görünen yer thailand'da pataya şehrinin 8-9 mil acığında grand phıphı adasıdır..20 sene evvel oralardaydım acizane
Nadir abi resmin üzerine fareyle bir tıkla nereye ait olduğu yazılı bende ilk gordüğümde eğrilimanının yan tarafı burası nasıl gözümden kaçtı dedim öyle bir yer yok .
Nadir abi bende bir izmirli olarak egede böyle bir yer olduğunu sanmıyorum sanki burası karayip adalarına benziyor
oktay abimizin söylediğigibi fotodaki yer buraya ait değil. Fotonun olduğu yerleri bizzat gezdim öyle biryer değil orası ama bakir.kara kıyılık çoğu yeri ama müthiş av keyfi veriyor. Yok yok.
konu burada kapandı sanırım...burası inanılmaz güzel bir yer..ama denizi çok sıcak ve kumları çamur gibi yapış yapış..her halde atol olduğundan..akıntıda olmayınca....ama adanın birde açık denize bakan tarafı var ki su buz gibi,kumsalı harika...ama manzara olarak atol daha güzel..
haklısın oktay bey keşke bizim burada olsaydı. manzarası muhteşemdi.aydınlattınğın için teşekkür ederim.
Ali Bey sizi kutlarım , karayip adalarını gezmiş biri olarak bende öyle tahmin ettim, denizin rengi ve bitki örtüsü diğer tropikal ülkelerde de bulunuyor,mesela sağ al tarafta bulunan ananas ağacı, ama böyle dik ve sert kayadan dağlar genelde küba ve dominik cumhuriyetinde yoğun olarak bulunuyor. bu fotoğraflar da benden ve kübadan: bana göre tropikal ülkelerdeki denizin bu güzel rengi denizin altındaki kumun renginden kaynaklanıyor,beyaza yakın ve un kadar ince bir kum. bu resmin izmire ait olmadığına üzülmeyelim,ege ve akdeniz kıyılarımızda da bu resmi aratmayacak güzellikte yerler var,tabi ticari kaygılarla betonlaşmayana kadar.
Kaputaş Plajı Arkadaşlar Bu resim bana Kaputaş Plajını hatırlattı. Eşim Kaşta otel işletmişti, epey bir dolaştık o tarafları... Resimleri aşağıdaki linkde http://tr.wikipedia.org/wiki/Kaputaş_Plajı http://onpunto.com/ShowBlog.aspx?Web=antalyarehberi&CId=51263 http://www.geziyorumlari.com/index.php?option=com_content&task=view&id=334&Itemid=107
Karaburun'da tatil Merhaba arkadaşlar Bugün internette gezerken (tatil için yer arıyordum) Karaburun'a rastladım. internetteki yorumlar, fotolar ve google earth'e göre çok hoşuma gitti. kafa dinlemeye sakin bir yer arıyoruz. bilenlere birkaç sorum olacak. 1- Hangi pansiyonda/otelde kalınır, fiyatlar yeme içme uygun mudur burada? 2- Burada ve internette okuduğuma göre balık bolmuş, benim gibi istavrit mezgit ve sardalyadan başka balık tutmamış biri orada ne yakalar ve yanında malzeme olarak ne götürmelidir. 3- eğer gidersem mutlaka şunu yap, şurya uğra, şunu ye ... gibi tavsiyeleriniz var mıdır? 4- tarihi mekanları var mıdır? ya da çevre yerlere çeşme vs. gün içinde aracımızla gidip gelmek kolay olur mu? şimdiden sağolun.