karacaören'nin sırları

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında jaws43 tarafından paylaşıldı.

1. jaws43

jaws43 ömer

Favori Kamış:
    :) frig oltası
    Favori Makine:
    :) frig oltsı
    En İyi Avı:
    merzifon aynal avı 5.5 kg
    arkadaşlar geçen senelerde karacaören hakkında bir çok soru sordum çünki buraları bilmiyordum. en iyi yöntem deneme yanılma yöntemi diyere haftasonları hem avlanmak hem de bilgi sahibi olmak adına gittim ve gördümki bu güne kadar gördüğüm en güzel avlakların arasında yer alacak kalitede.... bahsettiğim karacaören 2 barajı yani kızıllı tabelasından dönüp elektrik şantiyesinden geçerek ulaştığımız avlak. diğer antalya yolu üzerindekinin de diğerinden farkı olmayacağı kanısındayım ki avlanmak için hiç gitmememe rağmen aynı suyun kolunda aralarında çok mesafe bulunmayan iki baraj olduğu için avların pek farklıgeçmeyeceği kanısındayım. gelelim merak edilen konulara..
    yem: bir çok çeşit yem denendi en başarılı yem içinde alabalık yemi olan hamur. solucan vs ye genelde çim sazanı atladığı için zevk vermez.
    saat: akşam hava karardığında sabah hava ağarırken ve yağmurlu günler
    mevki: orada avlanabilinecek alan çok gittiğinizde balıkçıları da göreceksiniz ancak 1-2 mevki var özellikle oralarda daha güzel balık sarıyor
    takım: bulunduğunuz yere bağlı olarak değişmekle beraber şamandıralı takımlar sıklıkta kullanılıyor ancak dibe bir geliyor pir geliyor meps de iş yapıyor
    balık: çim sazanı tutmak isteyen pikap veya kamyonetini yanına götürsün. alabalık kısa aralıklarla geliyor. ancak sular ısınmaya başladı çekilirler. sazan ise çok nadir vuruyor ama vuruyor 1-2 adet yarım kg lık denk geldi ancak sezon kapalı ve yumurta bıraktıkları için geri saldım. bir adet te oltamı kırmaya kalkıştı ancak alamadık. etrafta ufak büyük demeden alanlara rastlarsınız
    jandarma: geliyor gelsede fayda yok yasak dönemde geldi adamlar balıkçılar biz çim sazanı tutuyoruz dedi adamlar ne yapsın. yada alabalık tutuyoruz diyorlar sabır 14 gün kaldı....
    14 gün sonra güzel balıklarla karşılaşmak dileğiyle.....

merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz... bereketli avlar

Son düzenleme: 31 Mayıs 2010
  2. jaws43

jaws43 ömer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    karacaörenden yakaladığım gökkuşağı alabalıkları....

3. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Ömer kardeşim gerçektende dediğin gibi muazzam bir ortam. Çok güzel ve biraz keşfettikten sonra güzel bir avlak. Benim güzel avlarım oldu alabalık konusunda burda. Fakat sazan yakalamak kısmet olmadı. Ama eminim o dağların arasındaki bu güzel barajda boyum kadar sazanlar vardır:)

Ben genelde burda at-çek tekniğiyle alabalık alıyorum. Özellikle kertenkele, böcek ve kurbağa tarzı silikonlar ve rapalalar çok iş yapıyor:) Yine etraftaki çiftliklerin kullandığı yemlerle yağılan bir hamura birazda süt ve yumurta eklendimi güzel sonuçlar elde edilebiliyor.

4. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Ve bir soru geldi aklıma:) Şu alabalık yemlerinin avcılarla paylaşmaya niyeti olan bir çiftlik yada satın alabilceğimiz bir yer biliyormusun Ömer. Sıkıldım kavga-dövüş yem elde etmekten:)

5. ozan

ozan Ozan

eski pınar yeni adıyla çamlı yem. çallıda üstgeçidin emniyet tarafına doğru giderken verimli eczanesini geçince sola giren sokakta 50 m ilerde sağda

6. jaws43

jaws43 ömer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık yemi

ıspartada satılan çeşitli yerler varmış bu eski köy garajının olduğu halkbank yanındaki caddede ama ben hiç satın almadım. ama yazılı kanyon çandır tarafına gidersen orada canlar alabalık tesisi var sahibi ismail can arkaaşımdır. oradan isteseniz sizi geri çevirmez ismimi de verebilirsiniz. da biraz koku yaptığı için stok yapılacak bişey değil diye düşünüyorum. ama kurutma yöntemi ile belki o zaman da koku gider balık gelirmi bilmem ama bölgede alabalık tesisi çok olduğu için balık acayip alışmış bunlara...

7. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Ömer güncel raporların hala gelmedi, merakla bekliyorum:) Bu cumartesi ben ve 2 arkadaşım Antalya'dan öğle saatleri gibi çıkıp pazar sabahına kadar güzel bir av yapma umudundayız. Yakınlık sebebiyle Karacaören 1'e gidicez yine. Fakat beni endişelendiren bir kaç husus var, deneyimlerinden faydalanmak isterim:) Havalar malum ısındı, alabalık almak şu aralar daha mı zor? Zorsa ne gibi taktik uygulamayız yönlendirirsen çok sevinirim. Birde "çim sazanı" dediğin balık nedir, neye benzer, diğer balık türlerine zararı varmıdır, avlanma tebliği ve limitleri nelerdir. Eğer zararlı bir balıksa yakaladıklarımızı salmamayı düşünüyorum...

8. ekinox

ekinox özgür

Favori Kamış:
    ef&fe adventure
    Favori Makine:
    ryobi-6000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 8.5 kg
    1 haziran sabahı saat 6 gibi karacaören elsazı köyü mevkiinde avlandım.su seviyesi geçen yıla oranla bir hayli fazla.aslında güzel alabalık olduğunu duyduğum için gittim alabalık olduğunu duymasam asla gitmeyeceğim bir baraj karacaören.bunun sebebi ise israil sazanı olması.86 adet israil sazanı yakaladık hepsini tekrar suya bıraktık döndük çünki tahtadan farkı yok balıkta et namına hiç birşey yok.arkadaşım ızgara yapmaya karar verdi 5-6 adet balığı temizledikten sonra ızgara yaptık ama yazık oldu balıkllara ve emeğimize yemin ediyorum sadece kılçık başka bişe yok.benim size önerim boş yere karacaörene gidip zaman harcamayın bildiğiniz başka bir avlak varsa orada şansınızı deneyin derim.şimdiden rasgele

9. ekinox

ekinox özgür

Favori Kamış:
    ef&fe adventure
    Favori Makine:
    ryobi-6000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 8.5 kg
    ayrıca alabalık yemi doğu garajının arka tarafındaki pet-shop larda var.kilosu 6 lira paket haline getirmişler 50kuruş.oralardan temin edebilirsiniz.bende 1 haziranda kullandım ama nafile alabalık gelmedi

10. jaws43

jaws43 ömer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    zararlı bi balık ki av yasağı hiç bir dönemde yok oraya da ayın 15 inden sonra gitmek mantıklı olmuyor çünki ağlardan olta atacak yer bulabilirseniz atarsınız bu yüzden çevre göletlere yönelmeye başladık gölet ve barajda balık tutma işisanattır daha biz bi sanat icra edemedik ama bu hızla bişeyler elde ederiz diye umuyorum kusura bakmayın epeydir netten uzaktım