karadeniz bölgesi jigging avı yardım

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında cetinayg tarafından paylaşıldı.

1. cetinayg

cetinayg gökhan çetin

En İyi Avı:
    sazan 5 kg
    merhaba karadeniz bölgesinde bu yöntemle avlanan arkadaşlardan yardım bekliyorum. ben sinop ta yaşıyorum bu sezon jigging yöntemi ile avlanmayı denicem. hava koşulları, derinlik, suyun dip yapısı nasıl olmalı? ekipmanlar nasıl olmalı? benim elimde şuan sadece okuma raw II 65 makina var. kamış olarak 300 gr a kadar atar kamış düşünüyorum, tavsiye edeceğiniz model varmı? jig sahtelerinde ve misina tercihlerindede tavsiyelerinizi beklyorum saygılarımla.

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Gökhan kardeşim jigging derin sularda yapıldığından ve karadenizde belirli bir derinlikten sonra canlı yaşamı olmadığından jigging yapılmamaz .Tabiki bu benim fikrim.

3. Elvis

Elvis Suat

Çetin Bey,
    Daha etkili yorumlar yapabilmemiz adına,Karadeniz de jigging yöntemi ile hedeflediğiniz balıklar nelerdir?Tekneden mi,kıyıdan mı avlanmayı planlıyorsunuz?

4. cetinayg

cetinayg gökhan çetin

En İyi Avı:
    sazan 5 kg

abi karadenizde 200 mt den sonra yaşam yok doğru ama zaten bizim burda 200 mt derinlik yok :) ben maksimum 40 ila 100 mt arasında avlanıcam.

5. cetinayg

cetinayg gökhan çetin

En İyi Avı:
    sazan 5 kg
    valla abi sinopta derin suda avlayabileceğimiz, iskiri(mavruşkil yada eşkina diğer adıyla) kırlangıç, karagöz, isparoz v.s. gibi balıklar var.

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Karadeniz'de (vertical) Jigging yöntemine uygun balık pek bulunmaz. Aslında bu yöntem geçmişte İstanbul Boğazı balıkçılarının kullandığı çarpma yönteminin gelişmiş şeklidir. Balık şeklinde dökülmüş kurşunlar civa ile parlatılır ve içlerine tekli ya da 3lü iğne gömülürdü. Günümüzdeki jiglerin yerini tutan bu aletlerle en iri kofana ve torikler yakalanırdı. Modern jiglerin de Karadeniz'de avlayabileceği yırtıcı balıklar kofana ve torik balıklarıdır. Ne yazık ki bu balıklar Karadenizde artık çok nadir bulunduğu için, jiggingle sonuç almak çok zordur. Ege'de jigging yapanların oltalarını en çok ziyaret eden sinarit, trança, akya gibi diğer yırtıcı türler ise Karadeniz'de zaten bulunmuyor.

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    ............

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Bunlar maalesef Jig'i kovalayıp atlayacak yırtıcı balık türleri değil. İçlerinden sadece Kırlangıç bir ihtimal Jig dipten havalanırken atlayabilir ki, onun için de Jig yerine taze yemle dip oltası kullanarak avlanmak çok daha doğru olur.

9. cetinayg

cetinayg gökhan çetin

En İyi Avı:
    sazan 5 kg
    birşeye merak saldık şans işte

10. cetinayg

cetinayg gökhan çetin

En İyi Avı:
    sazan 5 kg
    ozaman bu iş olmayacak gibi. spin e devam

11. cetinayg

cetinayg gökhan çetin

En İyi Avı:
    sazan 5 kg
    çok büyük iskorpit lerde var ama o balığı tutmak değil tuttuktan sonra oltadan çıkarmak cesaret ister.

12. cetinayg

cetinayg gökhan çetin

En İyi Avı:
    sazan 5 kg
    peki derin suda kırlangıç yakalamak için ne tür yem tavsiye edersiniz?

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Başta istavrit olmak üzere hamsi, sardalya, zargana, izmarit, gümüş gibi parlak derili balıkların fileto kesilmiş etleri veya küçükleri komple takılarak dip oltalarında ideal Kırlangıç yemi olurlar.

14. cetinayg

cetinayg gökhan çetin

En İyi Avı:
    sazan 5 kg
    teşekkür ederim burada bol miktarda kırlangıç var ama yakalamak henüz nasip olmadı. sebebide biz balığı çok kıyıda aramışız yıllarca. balı derin su seviyormuş 40 mt ve daha derin.

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    İskorpit, Kırlangıç, Kalkan gibi balıklar dip balığıdır. Bunlar dipte kamuflajla hareketsiz yatıp yakınlardaki yemlere hızlıca saldırıp tek hamlede yutarak avlanırlar. O yüzden Jigle avlamaya müsait balıklar değillerdir. Orta sularda yukarı aşağı gezdirilen Jig Kofana, Torik, Sinarit, Akya gibi balıkları kovalayıp parçalayan yırtıcı türlerin avında kullanılan bir yöntemdir.

16. cetinayg

cetinayg gökhan çetin

En İyi Avı:
    sazan 5 kg
    anladım ben yemliye yönelicem ozaman

17. Elvis

Elvis Suat

O zaman sende bize şu ana kadar oralarda yaptığın spin avlarınla alakalı bazı bilgiler ver bakalım...

18. cetinayg

cetinayg gökhan çetin

En İyi Avı:
    sazan 5 kg
    daha bu sene başlicam onada :) techizatı yeni kurdum ama levrek bakımından bereketli bölge burası :) ilk deneyimlerimi paylaşıcam sizinle.