KARADENİZ EREĞLİSİ(Karadeniz) BALIK AVI YARDIM.

Konu, 'Bölgeler' kısmında volky1991 tarafından paylaşıldı.

1. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    Şimdilik İstavrit :)
    herkese iyi geceler diyorum sitede araştırdım fakat bulamadım. karadeniz ereğlisinde ikamet etmekteyim gecici olarak bir nevi zonguldakta diyebiliriz çok yakınlar. sorun şu olucak ben bursalı olduğum için marmarada mudanyada,güzelyalıda ne çıkar nasıl avlanılır az çok biliyorum fakat burda nasıl avlanılır? ne yem kullanılır? bildiğiniz güzel yerler varmı tabikide özelden paylaşmak kaydı ile.karadeniz ereğlisi hakkında beni aydınlatabilirseniz bu hafta sonu sabahlamayı düşünüyorum güzel bi av olması vesilesi ile karadeniz hakkında yardımlarınızı bekliyorum

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Volkan kardes, Erdemir`in denize zehirli atik biraktigi bolgeden uzak olmak kaydiyla (eskiden Guluc civari felaketti, deniz kizil-kahve rengindeydi :-(, acaba hala oyle mi??), uygun olta ve yem ile her turlu baligi avlayabilirsin... olta ustalari daha net bilgi vereceklerdir... tekne ile palamut, lufer, tirsi, uskumru... kiyidan da istavrit, izmarit, zargana... rastgele...

3. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    Şimdilik İstavrit :)
    ya ben daha çok zonguldak yolundaki güzel koylardan hem kafamı dinlemek hemde kış siftahını yapmak istiyorum.oltacı abilerim kardeşlerimden de bilgi bekliyorum gerekli malzeme yem nedir diye cevapları bekliyorum ve şiimdiden teşekkürler

4. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
    bende bayram dolayısıyla kastamonu da avlanıyorum genelde biz yeli dip oltası pek kullanmıyoruz çapariler oluyor istavirt çinekop için palamut için kıyıdan avlancaksan at çek yaparak çapari ile avlanabilrsin geçen pazar azman istavirt çinekop filan çıktı güzel bi av oldu benim için ama kıyıdan zor artık sandal filan varsa daha zevkli avlar olur rastgele

5. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık

Öncelikle ereğliye hoşgeldin Kardeşim.Kandilli Bozhane taraflarında şansını denemeni tavsiye ederim.Zıpkıncı ibo abimiz istavrit zargana vs. yakalayabilirsin yazmış.Sanırım daha önce ereğlide av yapmadı hiç.Ereğlide istavrit bulmanız cok zor.Hatta yok.Zarganada cok az.Şuan Ereğli cok güzel çinekop sarıkanat yapıyor.İki iğneli çinekop takımıyla şansını dene bence.Boş dönme ihtimalin az.Yem olarakta balıkcılardan 2 - 3 tane istavrit iste sana yetecektir.Ereğlide denizin yanı sıra tatlısu avı yapabilceğin cok yer var.Kızılcapınar Erdemir barajında mısırla cok iyi sazanlar yakalayabilirsin.Çevresindeki ırmaklarda tatlısukefali bıyıklı balığı da bolca yakalayabilirsin.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Hadi Rastgele..

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Atilla kardesim merhaba,

Benim cocuklugum ve ilk gencligim Eregli`de gecti. Tam 18 yil orada bulundum. Senin 17 yasinda oldugunu gorunce farkettim ki senin yasindan cok orada yasamisim. Fakat Eregli`den ayrilali cok uzun zaman oldu. 1980`li yillarda Eregli`de istavrit boldu, izmarit ve zarganayi da bolca avlardik. Demek ki artik onlar da tarih olmus. Cok yazik :( Desene Karadeniz`de hayat bitmek uzere :mad:

7. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Merhaba IBO abi,
    Ereğlide yaşamıyorum ama Ereğli doğumluyum.Her yaz 3 ay ereğlide kalırım.Dediğiniz gibiyse gerçekten karadenizdede yavaş yavaş tükeniyor.:( Zaten Cok kirli sahil.30 cm nin üzerinde kefal bile çıkmıyor doğru düzgün.Sonu ne olur bilemiyorum:confused:

8. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Çocukluğumda ve orta okul yıllarında sık sık Ereğli'yi ziyaret etmiş biri olarak bu bölgede kıyıdan zargana avcılığıda yapıldığını da belirteyim.Klasik toplu sistem kullanılıyordu.Bozhane ve ilerisindeki liman bölgesinde çokca vardı.Birde çok rus kefali olurdu, çocuklar çarpmayla dağ gibi kefal yığarlardı kıyıya...