Merhaba değerli balık avı tutkunları.Balık avında fazla bir bilgim yok bana yardımcı olursanız sevinirim.Karadenizde kıyıdan nasıl balık tutabilirim illahi iskele ve mendireklerdenmi olta atmak şart,kumsal ve sahil şeridinden balık avlanmazmı?Birde şu anda hiç bir malzemem yok bana hangi makina ve kamışı açıkcası gerekli malzemeleri söylermisiniz.
En pratik yol balık avlayanların yanında onlarla sohbet etmek ve onları gözlemektir. Sahil yolu yapılalı Giresun oldukça iyi av veriyor. Lendenoz, kuruş, izmarit, istavrit, daha çok kayalık yerlerde, zargana ve levrek bunların yanında kumsal kıyıdan da av verir. Kumsal kıyıdan avlanmak; buna surf tipi balık avcılığı denir. Özel bilgi ve takım gerektirir. Giresunda Kalkan dahil pek çok balık bu yöntemle avlanabilir. Şimdilik bu yöntem yerine daha basitlerini denemelisin. Çapari, dip oltası ve şamandıralı olta için 360 boyunda 150 gr atarlı bir kamış, 50 yada 60 lık bir makine almalısın. Buna 0.35 misina sarıp en ucuna klipsli bir fırdöndü bağlarsan her üç takımı ihtiyaç duydukça değiştirip kullanabilirsin.
Teşekkür ederim Erdem abi en kısa zamanda takımı hazırlıcam.Verdiğin bilgiler benim için çok önemli saygılar.
abicim malzemecilerde hazır takımlar var kasnaklar halinde sen onlarla başla bnece hem elinedki misina kadar sana zevk verecek bişe yoktur vuruşlrı anında anlar ve tepki hızlı olabilir alıştıkça sonra malzemelerini değiştirirsin taşlıklarda avlanacaksan sana tek tavsiyem kurşun yerine inşaat çivisi kullan bana dua edersin onlar kolay kolay takılmaz yoksa çoook kurşuyn dökersin nazarlı denizime sana ras gele
Hızır çok teşekür ederim.Dün biraz limanda dolaştım bayada yararlı oldu bir abiyle sohbet ettim.Barbun yakalamaya çalışıyordu geçen çok aldım ama bu gun tık yok dedi.Olta sistemide çok basitti elle atıyor kamış felan yok alta bir kurşun ustte iki kanca yem takıp salıyordu gördüğüm kadar.
limanın kymetinibil kardeş balık yuvasının içinde yaşıyorsun kıymetini bil limandan zargana,barbun.kefal,eşkina(lendenoz),karağöz,ispari,istavrit dahil her balık emrine amade dir liman arkası bu aralar zargan yapar emniyrtin önüde zarğan yapar sana rastğele
çok doğru söylüyorsun abi evin anahtarlığını kadar salladım denize öyle güzel dolaşıyolardı ki dayanmak mümkün değil ama kayalıklar çok takılıyor malzeme bitene kadar savaştım ama bitiremedim
bak hemşerim bu akşam ve yarın akşam lendenoz avının tam sırası hava esti liman arkası lendenoz yapar
Yeniden takım almamlazım her avda kullana bileceğim genel olarak şimdilik nasıl hangi marka bir kamış,makina ne gerekliyse söylermisiniz.Fiyat olarak en uygunları olursa iyi olur.İnternetten alabilirim heralde.
makina ve misina arkadaşım makina okıma pro 65 misina da wikinğ 50 mm lik bu aydan itibaren levrek ve iri balık zamanı kamış da ben kırbaçhi 4 mt ama benim favorim el misinası
Sayın abiler ben bir türlü bu işin içinden çıkamadım araştırdıkca formu okudukca aklım daha çok karışıyo bir türlü bir makina ve kamış tercihi yapamadım.Affınıza sıgınarak bana şöyle ayrıntılı uygun bir liste yazarmısınız.Canlı yem kullanma şansım fazla yok.Ne tür sahteler bizim buralarda hangi balıga faydalı olur
Dostum marka olarak dam albastar al kamışın hafifliğide önemli onun için karbon kamış tavsiye edebilirim.. hangi balığı avlayacaksın ? kamış seçimi bunun içinde önemli..
Ordulu hemşerim hangi balık konusunda pek bilgim yok eskiden el misinesiyle,iskeleden mezgit ve istavit tutardık şimdi malum yol geçtibizim iskelede uçtu bende baya ara vermiştim.Bu gun Trabzon dan geliyiyordum her dalga kıranın üstü dolu balıkcıyla ama ne avlıyorlar anlayamadım.Benim düşüncem sakin araba inen bir kumsalda biraz vakit geçirmek bilmiyorum kumsaldan balık tutulurmu bizim buralarda tutulursa hangi balıklar nasıl tutulur.Birde yayla deregeziyorum doğayı çok seviyorum alabalıkda denemek istiyorum sansımı aynı zamanda, saglıcakla kalın.
Bu yaz yıllık iznimi Kefkende geçirdim , pembe kayalıkları ziyaretim sırasında tek başına karadan olta sallayan birini gördüm ve yanına gittim.Herhangi bişey yakalayamamıştı , çapari atıyordu sonra yeme döndü , 1tane iskorpit aldı. Muhabbetimiz koyulaştıkça Kefken sahil şeridindeki balıkçılığa derinlemesine indik. Bana Eylül-Ekim arasında Kalkan Balıklarının Kıyıya geldiğini ve yemli olta ile Karadan Kalkan Avlayabildiğini söyledi. Daha çok ayrıntıya ihtiyacım var , eğer sohbet ettiğim kişinin söyledikleri sizlerede tutarlı geliyorsa , Engin bilgilerinizden faydalanmak isterim. Şimdiden teşekkürler.