Karadenizde kıyıdan veya tekne ile olta balıkçılığı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında bd2002tr tarafından paylaşıldı.

1. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    3 adet makaralı olta takımı
    En İyi Avı:
    sazan= 0, turna=1, yayın vs=0, 10 çuval yosun, ahh
    Raporlara, mekan bilgilerine dikkat ediyorum, akdeniz, ege ve marmara'dan raporlar var. Karadenizden hiç rapor yok gibi. Samsunlu olarak merak ediyorum. Karadenizde özellikle kıyıdan olta ile (istavrit vs hariç) tutulan balık yokmu (lüfer, baraküda, levrek, palamut, karagöz, çupra vs).

2. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Baraküda, karagöz ve çupra bildiğim kadarıyla sıcak iklim denizlerine ait balık türleri. Yanı bu saydıklarım karadenizde çıkmıyor olabilir. Fakat diğerleri yani lüfer, levrek ve palamut uygun mevsimde karadenizde kıyıdan oltayla alınıyordur diye düşünüyorum. Kesin bilgilere sahip olmadığım için farazi olarak yazdım. Bilen üstadlar kesin bilgileri paylaşacaktır...

Son düzenleme: 15 Mart 2008
  3. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    sadece levrek var ama oda havyarlı

4. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Bana göre karadenizde şu anda kıyıdan veya tekne ile tutulabilecek pek balık yok.Eğer kolların kuvvetli ise sabırla at çekle levrek rastgelebilir ama bana göre değil.Kalkan balığıda defalarca gidip olta yatırırsan belki denk gelir tabi oda yeterli boyda değilse salmak zorunda kalırsın.Lüfer veya çinekop eylül,ekim ve kasım aylarında olur.çupra ile baracuda karadenizde zaten yoktur.Palamut ise ağustos aylarında çingene palamutu dediğimiz ufak boyda iken teknede çapari ile alınabilir.Şu anda kıyıdan kayabalığından başka bir şey bulunmaz.Haziran başlarına kadar kış uykusundayız.:)

5. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Şu an için değilde. . Genel olarak soruyorum. Deniz balıkçılığına acemiyim. Balıklar hakkında hemen hemen hiç bilgimyokBizim denizimiz gerçekten ölümü diye merak ettim.

6. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

olta balıkçılığı için çok şanssız karadeniz bence ama karidesle geceleri eşkinaya çıkanlar çok var ve yakalanıyor bu oltalara arada levek te atlıyor ama gündüz hiç yok giibi bişey

7. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Aslında ölü deniz değil ama bildiğim kadarıyla samsunve cıvarı biraz körfez gibi kalıyor ve kıyıdan pek randımanlı balık tutamıyoruz.Haziran başlarında istavrit daha sonra karides dediğimiz teke ile eşkina(biz mavrişgil deriz) tutulur.Ağustos sonlarına doğru çinekop ve lüfer başlar.Bu arada kıyıdan bol sargan tutulur.Ama tekne ile tahminen 45 dakika kadar açılırsanız istavrit boldur,mevsiminde palamut ve sırtı ilede lüfer alabilirsiniz.Daha öncede dediğim gibi kalkan ve levrek sabır işi bana pek uymaz.:)

8. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    adaşım abim meslektaşım toprağım buralarda tek tük de olsa levrek çıkıyor o da dediğin ğibi rapala işi arkadaşımız mayıs 7 sini beklemek zorunda diyorsun

9. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    sayın hocam samsunda yoksa gel gene takımı kurup burda gidelim tatlısu balık avına :D
    akarımda sazan gelmese kefal gelir gelenide orda yer döneriz ne dersin ;)
    saygılar...

10. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    sayın hocam, neden olmasın. Geçen hafta biz bir denedik. Ancak fırtınamsı rüzgar nedeniyle geri döndük. Nisan öncesi yapalım bir organizasyon. Nisan sonrasıda ver elini karamık. gelsin turna... pardon yosunlar.

11. kudret

kudret kudret

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 9 kg
    Merhabalar

Arkadaşlar merhabalar;aranıza yeni katılıyorum.Karadenizde karadan lüfer (ereğli tarafında)istavrit hemen hemen her kısımda mendereklerde, keffalde aynı, kalkan ise karadan bıl miktarda çıkmaktadır. kalakn karasu ve kocaali bölgesi civarlarında bulunmaktadır.