Selam arkadaşlar karadenizde (samsun-fatsa taraflarında) kıyıdan mırmır alınırmı mezgit istavrit değilde daha büyük balıklardan neler çıkar paylaşırsanız sevinirim.
merhaba güzelim karadeniz sahilimiz hep kumluk olmasına rağmen mırmır hiç yakalamadım yakalayanıda görmedim,forum sakinleri konuyu aydınlatacaktır;bende merak ediyorum bu sorunun cvpını...
Ben karadeniz'de giresun da okudum .. 2-3 sene kıyıdan av yaptım. Mırmır ne tuttum nede gördüm.. Zaten mırmır soğuk su balığı değil.. marmaradan kuzeyde görmemizçok zor bu yüzden.. Mırmır değil fakat karagöz , isparoz , levrek , minakop yakalayabilirsin karadeniz de...
Isı bir yana bu mırmırın derdi zannederim tuz oranı karadenizdeki tuz oranını sevmiyor bu balık yoksa havalar ısınınca birkaçtane olsun görülürdü sanırım marmaradada baya bi azaldı son dönem inşallah bol olsunda balık zevki yaşayalım
yazları Trabzona gidiyorum. Ne tuttum nede tutanı gördüm. Ama eşkina mevcut. Ama eşkina deme kimse bilmez, Trabzon'da Maroş diye anılır. syg,
katılıyorum akdenizde en çok bulun an balıktır oltayı tavuk gğsü takın atın titremeye başlar 5 saniye sonra oltamız
Kürenin ısınması bu şekilde devam ederse bir gün gelir ordada mırmır görünür..hiç şaşmayın.. yıllar sonra Akdeniz , fauna açısından Hint okyanusuna benzeyecektir..daha bir çok tür oradan gelecektir..ve akdenizde çok karışık bir türler kompleksi oluşacaktır.. kim kimi yer kim tükenir kim kalır bilinmez ama zaman gösterecektir..