Arkadaşlar bu günlerde palamut vanozunun görünme zamanıdır duyumlarınız varmı tutulan balık oldumu ve nerede yakalandı bende herkes gibi merak içindeyim saygılar
Evet maalesef haberimiz var üstadım çok can sıkıcı olmasına rağmen poyraz meyıllı rivaya doğru tutuluyor...
Kumburgazda geçen cumartesi 4er 5 er almışlar yanlarında gerekli malzeme olmadığından devamı gelmemiş şiddetli poyraz nedeniylede daha da bakamadık ayrıca 10 - 15 kulacta gezinirken suyun 1 karış altında cok ilginçtir kalkanlar gidiyodu kepçeyle topladık
ALİCO neden can sıkıcı vanozken tutulmasımı yoksa balığın görünmesimi anlamadım .tutulması iyi değil şüphesiz ama erken ve boğaz çevresinde görünmesi hele karadenizin her yerinde görünmesi çok iyi olur
Bu balığı parmak kadar ken bugun tutmaya başlarsak arkasından palamut yokmu torik yokmu dıye ağlarız. gelişim olarak en hızlı büyüyen balıklardan palamut onun için bırakalım bir yağmur suyu görsün 15-20 gün sonra zaten çok güzel bir boyda balık olacaktır. ondan sonra tutalım... Önder o kadar çok kalkan yavrusu varkı demek balık meralara giriyor yavaş yavaş güzel haberler bunlar....... Görünmesi tabiiki iyi haber tutulması ise kötü bu dönemde.
Palamut tutmanın yasak olduğunu hangi tebliğe göre ve kimin için yasak olduğunu söylüyorsunuz. Belirtirseniz sevinirim. Ayrıca favori kamış kısmına ağ yazmışsınız. Bizler amatör avcılar olarak serpme ve yemlik uzatma ağ harici ağ kullanmıyoruz
Palamut vanozu oltaya vurmaya başladı ne yazık....Mayısta Çinekop ve sarıkanatı rahat bırakmayan zihniyet iş başı yaptı...
önder anlamadın herhalde demek istediğimi. bu zamanda vanozları tutmaya başlarsak daha parmak kadar karadeniz ağzında olanlar. buyumeden kıymak yanlış anlamında dedım. kalkan yavruları ise bizim limanın içinde cirit atıyorlar. 1,7 kg kadar kalkan tavaya girer tabııkı... Yukarılarda iri palamuta denk gelenı gormedım henüz.
Arkadaşlar vanozu tutalım diye öneren yok sadece göründümü diye sordum.Oltaya geldikten sonra önerim mümkünse denize salmak.bu biraz zordur aslında .Vanozun görünmesi hele her yerde aynı anda görünmesi ,çok sevindirici inşallah 2005 gibi olur bilgilendirmeleriniz için teşekkürler,rastgele