Karagöz Avı Teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında scription tarafından paylaşıldı.

1. scription

scription LevenT

En İyi Avı:
    Sadece 1 Tane İzmarit
    Slmlar ;

Bu işe yeni başlamış biri olarak sürekli her şeye saldırıp öğrenmeye çalışıyorum .
    Forumdaki sabit konularda bir çok balığın avcılık teknikleri sabitlenmiş peki karagözün neden yok diye bi düşündüm . Amacım konu sabitlemek değil öğrenmek bulunduğum bölgede avcılığının yapıldığını duydum . Bu balık içinde pratik bilgilerde bulunacaklar varmı acaba ? Yem i oltası belirli taktikler falan .

2. LapinCash

LapinCash

3. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    Selam,

Karagöz'ün bir türü diyebileceğimiz sargozu bol miktarda yakalamış bir hobici olarak benim için olmazsa olmazlar ince misina ve tek iğnedir.

Marinadan 5-6 metre derinliğe 0,15 misina ve 12 numara sinek iğneye hamur bağlayarak çok sargoz aldım . 0,10 luk misina ile de denedim ama 3-4 defa koparıp gittikleri çok oldu.

oltanın kurulumunda şamandra, fırdöndü veya kurşunu bence hiç aklınızdan geçirmeyin çünkü karagöz ve türevleri çekingen balıklar emin olmadıkları zaman hem de bir şekilde huylanmışlarsa asla oltaya gelmezler.

ihtiyacınız olan atarı düşük bir kamış+ince misina ve buna bağlı tek iğne,
    PEk tabiiki balığın geldiği anı hissedip tasmalamanız veya yeterince gergin tutmanız çok önemli..

Bende Balzerin 3-15 gr atarlı alabalık kamışı ile DAM 5-25 gr karbon kamışları var.0,10luk diğerinde 0,15 lik misina var. kasnak ile kullanmanızı önermem çünkü fırdöndü olmadığından at -sar derken rüzgar vs ile karışma ihtimalı çok fazla olacaktır.

Balık genelde ilk atışta hamur topu dibe doğru süzülürken gelir. bu sırada gelmezse gergin tutup bekleyin karagöz gelmezse melanur kesin gelir. :)

Rast gelsin

4. scription

scription LevenT

En İyi Avı:
    Sadece 1 Tane İzmarit
  5. LapinCash

LapinCash

Her daim hiç önemi yok.İşinize yaradıysa ne mutlu bana.

6. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
  7. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Kumluk bölgelerde en verimli karagöz avlarımı biraz sert esen poyrazlı havalarda yaptım , kullandığım takıma gelince 6 numara sinek kanca ve 80. 90 santimlik tek köstek ile 100 gram yada 115 gram kurşun kullanıyorum çünkü 60 . 70 metre mesafeye atmam gerekiyor , rüzgar ve dalganın yarattığpı boşluğu aldıktan hemen sonra kayalık bölgeye birkaç metre kala sonlandırıyorum, yem olarak kaya, yada batak kurdunu iğneye tam olarak geçiriyorum yem uzun olduğu için yemi daha yukarıya yani kancadan sonra misinaya çıkarıyorum böylelikle kanca tamamen kamufle oluyor, birde ben kolay kolay tasma vurmam sadece ilk çekişimde biraz sert çekerim ve tempoyu hiç düşürmeden balığı kıyıya alana kadar sarmaya devam ediyorum.