Bu balık küçük olduğu için yemi küçük takmamız lazım o yüzden kancaların uçları ince olması gerekir. Bu balık diğer balıklar gibi büyük olmadığı için yormak gerekmiyor.Benim bilmediğimi siz tamamlayın.
Dostum 2-3 kg.lık karagözler çıkar ve kuzu gibi dişleri vardır küçük iğne takıpta avlanıcam dersin de denk gelirse çekirdek gibi kırar onları.Rasgele...
7-8 no sinek iğne beden 0.30 mm misina köstekler 10-15 cm 0.20 , 25 olabilir. bir metrelik bir beden, küçük bir fırdöndü yer olarak kumluk alan seçilir diye biliyorum... yanlışlarım varsa düzeltin... yem olarak sülünes boru kurdu...
Karagöz ve sargoz gibi balıklar iğneden yemi çok iyi alıp iğneyi bırakabiliyorlar ama şamandıra olursa iğnenin balığın ağzına oturma ihtimali artıyor .. Karagöz için kesinlikle ayarlı şamandıralı olta kullanmanızı öneririm. Ayarlı derken stoper ile ayarlamaktan bahsediyorum malumunuz.
Karagöz konusunda Karagöz avı konusunda ki deneyimim (kıyıdan) Gezer mantarlı bir takım Kısa saplı çelik iğne yem olarakta Midyenin kabuk bağ lifini kullanıyorum Genellikle gece avına giderim ve ses ve ışık tavsiye etmem.Av mahalli kırmalık yerler olup erken saatlerde gidip midye kırarak yemlemek iyi randıman veriyor...En iyi karagöz avlarımı Çanakale Karabiga Fener burnunun alt tarafındaki kayalıkta yaptım Derinlik 8_10 mt arasında.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=10052&highlight=karag%F6z http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=636&highlight=karag%F6z bak Orçuncum bunlar karagöz avı ile ilgili forumumuzda önceleri yazılmış olan güzel yazılar... bunları okuyarak rahatça konuya vakıf olabilirsin. konu açmadan önce biraz forumu araştır olur mu kardeşim karagözle ilgili konuları okuduktan sonra aklına takılan bir şey olursa da sor. derslerini de güzelce çalış. görüşürüz...
dostum çandarlının neresindensin? bende çandarlıda avlanıyorum sana bikaç yer tavsiye edebilirim? benimde yazlık orda ilk yankı sitesinde
tabiki de... arkadaş arıyorum zaten. ilk yankının orda levrek çupra iyi çıkıyor ama sen illede karagöz diyorsan esinti kafenin yanında bi kafe var onun arkasında otel otelin önünde iskele var üstüne basma yerleri kaldırılmış olan orası karagöz ısparoz zargana sarpa kefal hepsi çıkıyor. uskumkru bile tuttum ben ordan... haydi rastgelsin inşallah yazın birlikte avlanırız. mutlaka görmüşümdür seni...