Karagöz gibi ege kiyi baliklarinin avlanma şekli

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Divi tarafından paylaşıldı.

1. Divi

Divi Ulaş

Hakkinda bilgi istiyorum ne yem olmasi gerektigi misina kalinligi iğne kalınlıgı kursun vb seyler hakkinda yardimci olursaniz sevinirim

2. TUNA

TUNA Tuna Önder

Ben karagözü Yalıkavak-Bodrum'da avlıyorum. Yem olarak mamun, sübye, ekmek kullanıyorum. Misinayı mümkün olduğu kadar ince kullanmaya çalışıyorum(24,22,20)veya. 3 köstekli takımla avlanıyorum. Kösteklerin numarasını bedenin numarasından 2-4 numara ufak kullanyorum. İğne numarası 8 numara ile 4 numara arası değiştiriyorum ama genelde 5veya 6 numara iğne kullanıyorum. Dibi taşlı yerlerde şamandıra, dibi kumlu yerlerde ise dip oltası kullanıyorum. Kurşun ağırlığı o günkü denizin durumuna göre değişiyor ama 15gr dan hafif kurşun kullanmıyorum, en ağır olarak 60 gr. Aynı yöntemle çupra ve sarpa da alıyorum. Arada bir akya da oltaya vuruyor ama ufak oldukları için (20cm civarı) geri salıyoum. Yanlız sizi uyarayı, bu söylediklerim kıyıdan av için geçerlidir.

3. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Kıyıdan atacaksanız 0.30 bedenli, fırdöndüden aşağıda 0.25 mm 10 cm lik üç adet köstek, avlağın ve kamışınızın durumuna göre 20 -75 gramlık kurşunla rahatlıkla avlayabilirsiniz. Yem olarak her türlü kabuklu (midye/sülüna, salyangoz/madya), karides, mamun, kalamar, sardalya, kurt olabilir.

Yenen yenmeyen küçük balıklar da oltanıza gelecektir, kancayı büyük tutsanız sürekli yem kaybedeceksiniz, küçük tutsanız ne kadar işe yaramaz balık varsa oltaya takılacak.

Bu nedenle, sabah erken (4-5, yada akşam 7-8 gibi avlağa inip 2-3 saat avlanmanızı tavsiye ederim. Ama her avlak bir olmuyor, uğraşa didine tecrübe edineceksiniz ve bir zaman sonra en iyi takımı, yemi, zamanı siz ayarlıyacaksınız.

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Hoşgeldiniz, Keyifli paylaşımlar diliyorum.

İmza ayarlarınızı (bulunduğunuz şehir vs) yaparsanız forumda daha kolay yardımcı olunacaktır.

Arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmışlar. Önemli kuralları unutmayın. İyi balıkçılık için; mümkün olduğunca hafif kurşun, minimum ince misina, olabildiğince yeni sivri ve sağlam bir iğne. Bunun dışında av saatlerine dikkat etmelisiniz.

Son düzenleme: 3 Haziran 2009
  5. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Karagözü genelde şamandıralı takım ile avlarım.0,28 bedene 0,22 2 adet köstek.İğne ise 7-8 numara çapraz.Karagözde özellikle mendireklerde çok ama çok sessiz olmaya dikkat etmelisin.Kayanın üzerinde topuklu ayakkabı sesi bile gelmeyecek.18 gr şamandıraya 10-15 gr kurşun kullanıyorum stoperide 3m de tutuyorum.Tabi bu denizden denize değişir.