arkadaşlar ben karagöz için 4 yada 6 numara gamakatsu siyah iğne ve trabucco nun 0.25 misinasını kullanıyorum, sizin tavsiye edeceğiniz farklı iğne ve misinalar varmı ?
biz burda baltabaş karagöze mustat 530 1-2 numara kullanıyoruz. eğer hedef karagözler izmarit büyüklüğünde ise o numaralar sizin işinizi görür.
Trabucco 0.25 te ama hangi modeli çeşit çeşit olanı var, mesela ben Trabucco T Force Superc ISO, lacivert 0.20-0.25-0.30 üzerinde karagöz resmi olan bir misine ama izmitte bulamadım,internet ten alışveriş sitelerindede bulamadım, bilen varmı acaba?
bahsettiğiniz misina bu mu ? http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=154 ben kendim alttaki linkteki misinayı kullanıyorum. bunu kullanmaya devam mı etmeliyim yoksa daha farklı bir misina mı kullanmalıyım ? http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=161
Super iso çok esnek bir misinadır ve kolay kolay da kopmaz. Aslında çok iri karagöz çipura tarzı balıklar için düşünülmüş bir misina, her halükarda çok da ihtiyacınız olacağını zannetmiyorum. Karagöz avında önemli olan olta bedeni ve kösteklerdeki misinadır. Olabildiğince ince seçmekte fayda var.
peki hangi misinayı önerirsin abi ? marka model vs. belirtebilirmisiniz ? ona göre takımların arasında bulundurayım
Normal mono misina kullanmak istersen Oscar Ultra Invisline 0.16mm Florocarbon misina kullanmak istersen 0.18mm Filpesca Super Maxim kullanabilirsin. Her ikisi de kendi klasmanında en iyi beden köstek misinalarındandır. Her ikisini de kullanıyorum. Rahatlıkla tavsiye edebilirim.
Ben karagöz (sargoz) için youvella marka 3-4 numara kısa sap bronz iğne (kutusu 2.5 lira) ve 0.20 ucuz misina (veya 100 metresi 5-6 liralık yine 0.20 oskar invisiline misina) kullanıyorum. 0.20 kullanıyorum çünkü benim merada 400-500 gr. üzeri balık hiç yok ama birgün 1.5-2 kg. sargoz denk gelirse olta başında ağlarmıyım bilemem Yem olarakta karides tuzlayıp veya midye kullanıyorum cayır cayır iş yapıyor ama balığın çok nazlı olduğu yerlerde özel yemler daha iyi iş yapabilir (boru kurdu, mamun vs. vs.) . Birde size tavsiyem şu olacak çoğu bölgede sargoz yakaladım, sargoz için mutlaka gece olta atmanızı tavsiye ederim. Rastgele.
Bulunabilirse Mustad baitholder 4 numara, özellikle de kurt takmak için... Gamakatsu ve sasame'nin kurt takmak için eğik tip uzun pala iğnelerinin de hükmü vardır.
Evet çok teşekkür ederim, bahsettiğim misine o, ben bu misineyi makineye sarmak için arıyordum, beden ve köstek için değil yani, 0.28 i yok galiba, veya 0.26 sı, 0.255 var ama bakacağız artık, tekrar teşekkür eder, sağlıklar dilerim, iğneniz balıksız kalmasın..
Abi şunları kodlarıyla söylerseniz çok daha rahat olacak , araştırıyoruz dolu kod var hangisi acaba ?
Emre, benim tavsiye ettiğim mustadın kodu falan yok, direkt baitholder no 4 diye alacaksın. Diğer iğnelerin ise bilmiyorum kodlarını Elimde de şu an yoklar...