Karagöz için takım tavsiyesi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında surfcast tarafından paylaşıldı.

1. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Selam sevgili dostlar,

Forumda karagöz diye arama yaptığımda karagöz takımları ile ilgili pek bilgiye ulaşamadım yada ben bulmayı beceremedim.. Karagöz takımı nasıl yapılır? balık bipte mi ,su üstünde mi gezer? kayalık alanı mı sever yoksa başka alanlar mı? nasıl iğne kullamılır? beden uzunluğu nedir? köstek kaç cm olması gerekir? tek iğne mi ? ikili,üçlü iğne mi? yem olarak en çok neyi sever? son hafta bu sorular kafamı iyice meşgul etmeye başladı cevaplarını arıyorum. Belki çoğunu az çok biliyorum ama sizlerin tavsiyeleri benim için önemli. Buradan öğrendiğim birçok teknikle acemi olmama rağmen çok güzel avlar gerçekleştirdim. Cevap yazan yazmayan herkese şimdiden çok ama çok teşekkür ederim. Herkese mutlu günler.

2. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
  3. LapinCash

LapinCash

Bende o eşkina takımından sonra çupra takımı açacaktım konu olarak.Ama araştırayım dedim bildiğim bir takım vardı herkes onu kullnıyor.Karagözle çupra aynı takıma gelebilir.Bu konuda iyi oldu.Yeni takımlar öğreniriz.Benim favorim mırmır takımı.

Normal beden üstüne 50 gr. gezer kuruşn sonuna fırdöndü sonrasına yarım kulaç misina en sona 4-5 numara tek iğne yada hırsızlı iğne.

4. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Çuprayı bu takımla yada mırmır takımı ile alabiliyorsun fakat çuprada dikkat etmen gereken en önemli şey çelik iğne kullanman. Çünkü çupra kabuklu canlıları yiyebilecek güçte çeneleri vardır. Hatta Ali Pasiner ustamızın kitabında '' eğer o takımla çupra yakaladıysanız iğneleri değiştirin'' der.

5. LapinCash

LapinCash

Haklısınız.Çupra çok güçlü dişleri felan çok kuvetli.

6. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Murat paylaşım için teşekkür ederim.. Çok işime yarayacak bu bilgiler..