Mudanyadan bir dostumun getirdiği Karagözlerin Izgara sonrası hali, henüz tam yağlanmamışlar ancak yinede şahane idi, Masaüstü foto olarak paylaşmak istedim, Sizlerin daha iyi sofralarda bulunmanız dileklerimle. Hayırlı günler.
Hele Sukur Sonunda Istah Kabartan Bir Manzara. Diger Arkdaslar Gorsun Baliga Saygi Boyle Olur. Raki Ile Marine Edilmeye Deger Guzel
Emin kardeş işi sondan başa doğru kurgulamış. Aslında haklı, tutarken ve mutfak tezgahında herkesin resmi var. Esas golü görmek lazım. Top dolaştırmayı değil. Afiyet olsun.
Üstlerindeki kabuğun kuruluğuna ve limon ile soğana bakılırsa bu balıklar bence daha çok fırın işi gibi. Afiyet olsun , fırının ızgarası sanırım.
Emin bende geçtiğimiz yaz ve sonbaharda bol miktarda karagöz/sargoz yakaladım. Çoğunluğunu mangalda mundar ettim. Mundar ettim diyorum çünkü yağmurlu bir günde, mangal yapamayacağımdan dolayı fırın tepsisinde soğan, domates,limon ve bir yarım bardak su kullanarak yaptım ve o zaman anladımki mangalda yaptıklarımı mundar etmişim. Hangi balık olursa olsun bu mevsimde yağlı olur ama bu balık istisna, ne zaman yakalarsan yakala mangala-ızgaraya yakışmıyor.